Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
naravno da je netočno. moj je sin iz tehničke škole riješio A razinu matematike s trojkom... ne da nije upisao nijedan teški tehnički faks, nego ni TVZ.
Nije to još gotovo... Možda još sve ispadne dobro. Sad s lista treba povući prijave na fakultete/učilišta na koja se ne misle upisati (jer se to u protivnom penalizira) tako da će se do drugog tjedna liste pročistiti i pragovi pomaknuti.

Moj mlađi je u poziciji da mu se može dogoditi ovako nešto. Počeli smo s razgovorima "što ako..." i nadam se da će to donijeti rezultate. Za sada ima dogovorene instrukcije iz HJ i planirane iz mat, tako da će tijekom cijelog 4. razreda morati kontinuirano učiti. Prijavio je fakultativnu matematiku, za koju profesorica tvrdi da se sastoji upravo od priprema za DM, ali svejedno smo mi njega planirali dati na instrukcije. Fizika mu ide i s tim nikad nije bilo problema, ali tako je to - svakome nešto ide.

On sad gleda uz brata kako je to... Literaturu ima (Matematika u 24 lekcije, Fizika u 24 lekcije, stare mature i sav materijal koji je L. dobio u školi) aliii treba i raditi, sam, za svoje dobro. Pogotovo što je rekao da će mu i FER biti na jednom od prva tri mjesta. Bila sam zločesta mater i rekla sam mu da s kampanjskim pristupom nema na tom faksu što tražiti (znam iz prve ruke). To je okrutno, ali je istina. On je radioamater, zanima ga radiodifuzija i slično, aliiiii da bi se tamo upisao, treba manje gledati filmiće na youtubeu, a više učiti i rješavati zadatke. Osim toga, on nema tako dobre ocjene iz prvog razreda kao stariji brat, pa će i tu imati manje bodova.

Uvijek pamtim rečenicu koju je mm-ov bratić rekao kad je drugi put išao na prijemni na Akademiju dramskih umjetnosti: "Ako sad ne uspijem, znači da to nije najbolji izbor za mene..." To sam rekla i mlađem sinu - ako ne uspiješ upasti na prvi izbor, znači da to nije najbolji izbor za tebe. Moraš imati alternative... Tja, valjda bude. Ima još godinu dana.

Nadam se da će i tvoj sin u konačnici biti zadovoljan. Ponekad nam sudbina ponudi rješenja koja su nam bila u mrtvom kutu, a bolja su od izvornih ideja.