Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1844

Tema: Upisi na faks

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja je sve išla na A razinu.
    Svi jači i atraktivniji fakulteti traže A razinu mature iz svih predmeta.
    Sad čitam kako oni koji nisu uspjeli dobro položiti maturu pa ni upisati željeni faks okrivljuju- korupciju?!?
    Konkretno, neka cura iz Preloga nije upala na Mef i ona javno izjavljuje kako je za to kriv korumpirani sustav.
    Svašta!
    Barem Mef ima super osmišljeni prijemni i mogućnost muljanja je svedena na nulu.
    Ali taj slučaj potvrđuje kako iz strukovnih škola nije lako položiti A maturu s peticom i upisati Mef.
    Nemam ništa protiv Preloga, dapače sviđa mi se kako je ta škola napredovala (moja nekadašnja Kemijska) no sustav A razine mature je izgleda napravljen za gimnazijalce što nije ok.
    Nešto treba hitno mijenjati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je sve išla na A razinu.
    Svi jači i atraktivniji fakulteti traže A razinu mature iz svih predmeta.
    Sad čitam kako oni koji nisu uspjeli dobro položiti maturu pa ni upisati željeni faks okrivljuju- korupciju?!?
    Konkretno, neka cura iz Preloga nije upala na Mef i ona javno izjavljuje kako je za to kriv korumpirani sustav.
    Svašta!
    Barem Mef ima super osmišljeni prijemni i mogućnost muljanja je svedena na nulu.
    Ali taj slučaj potvrđuje kako iz strukovnih škola nije lako položiti A maturu s peticom i upisati Mef.
    Nemam ništa protiv Preloga, dapače sviđa mi se kako je ta škola napredovala (moja nekadašnja Kemijska) no sustav A razine mature je izgleda napravljen za gimnazijalce što nije ok.
    Nešto treba hitno mijenjati.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Zbog ovoga će moj E. na instrukcije iz HJ od početka četvrtog razreda. Već smo to dogovorili. Ne radi se o tome da nastava nije ok, ali istina je da nije primjerena državnoj maturi. Nije ni gimnazijski program baš cvijeće (neusklađena je količina gradiva i satnica) ali oni barem imaju priliku čuti puno više toga na redovnoj nastavi. Imam dojam da je u strukovnim školama nastava HJ doslovce preuska. Nitko ne traži da se ide u pretjeranu širinu, ali mogli bi omogućiti fakultativnu nastavu HJ za one koji žele polgati A razinu. Znam unaprijed gdje je problem - teško je sastaviti raspored, ali božemoj, nigdje to nije idealno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •