Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1844

Tema: Upisi na faks

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo dodatno pitanje za dizanje temperature
    Pitam se, pitam... zašto samo zagrebačka medicina ima prijemni, a drugima je dostatna matura i srednjoškolske ocjene...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Evo dodatno pitanje za dizanje temperature
    Pitam se, pitam... zašto samo zagrebačka medicina ima prijemni, a drugima je dostatna matura i srednjoškolske ocjene...
    Na zagrebačku medicinu je najveća navala pa su napravili najstrožu selekciju.

Generalno, čujem iz provjerenih izvora da su fakulteti nezadovoljni time da selekcija studenata ovisi o državnoj maturi. Zapravo, o državnoj maturi se pričalo još dok sam ja išla u školu, i sjećam se da su se fakulteti još tada opirali ukidanju vlastitih prijemnih ispita. Npr. na fakultetima prirodnog usmjerenja (PMF, medicina, i sl.) nisu sretni s time da se budući studenti biraju prema tome kako su napisali maturu iz npr. hrvatskog. Medicina je nakon par godina uvela ponovo vlastiti prijemni upravo iz tog razloga. I Filozofski ima nešto svoje. Ostali se na taj korak nisu odlučili, ne znam točno kakva je tu regulativa. Ali općenito imam dojam da se matura i upisi na faks u ovom obliku kakav je sad neće još dugo održati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •