Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
Imam primjer, učenica prije 5 godina ne prođe na medicini Ni u Zg ni Ri , plače , vrišti, zove me njena mama da ne zna što će...Mala je to baš osobno shvatila. A i po mom malo zabrijala.

Uspijem ju nagovoriti da proba upisati jedan drugi fakultet, i shot story long, jučer je diplomirala, prva od svih, plus može birati posao, i još joj se nudi daljnje školovanje.

Neki iz njene generacije koji su upisali tu famoznu medicinu su ostali zaglavljeni negdje između druge i treće godine.

Dakle, nije smak svijeta.
I da, ova moja beba ja završila niskoprofilnu jezičnu gimnaziu sa vrlodobrim uspjehom.
Bravo!

Ja uvijek spominjem mm-ovog rođaka koji je silom želio upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, ali je pao prvi put (on je iz Slovenije, jedini problem mu je bio jezik, pa je godinu pauze potrošio samo na učenje hrvatskog). Iduće godine je došao ponovno, ali se unaprijed pripremio i rekao: Ako ovaj put ne uspijem, znači da to za mene nije najbolji izbor.

Uspio je, uredno završio studij i već nekoliko godina radi u struci, ali mi smo se potrudili da taj primjer i ovu rečenicu naša djeca dobro zapamte. Ponekad ti život ponudi mala vrata, koja se na duge staze pokažu boljim izborom. maria, tvoja učenica je pravi primjer takve situacije. Dobro si je savjetovala, a ona je imala dovoljno zdrave pameti da te posluša.