Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
Moj je prema ocjenama u SŠ oko 200. ispod crte na fakultetu koji mu je prvi izbor.
Baš me zanima hoće li upasti u kvotu nakon mature.
Te podatke treba uzeti samo kao preliminarnu informaciju - na preliminarnim listama su i prošlogodišnji maturanti koji ove godine pokušavaju ponovno, a i hrpa ljudi kojima to nije prvi izbor.

Moj L. je lani bio prvi na Prometnom faksu i još na nekom, ne mogu se ni sjetiti... Visoko je bio i na geodeziji i strojarstvu, a tamo je ljudima oslobodio mjesto kad je upisao svoj prvi izbor. Osim toga, potpuno neočekivano dobio je i stem stipendiju, koja mu nije bila ni u peti, a nama još i manje. Pojma nisam imala ni da to postoji. Sad ćemo vidjeti hoće li je uspjeti zadržati, ali nije mi bitno, ionako nismo uopće računali na to.

Moj E. je bio prijavljen na tri smjera vojnog učilišta, ali nije prošao ispit fizičke spremnosti ove godine. Dakle, njegov četvrti izbor sad postaje prvi, ako mu ne padne na pamet presložiti listu prioriteta, a na vojnom učilištu će netko drugi upasti na njegovo mjesto (dobro je bio pozicioniran prema ocjenama).

Osim toga, ova godina je netipična. Baš sam kolegici (koja ima dijete za upis u srednju školu) govorila kako prošlogodišnji bodovni prag određene škole nije u kamen uklesan, situacija se može promijeniti...

Daklem, bez brige, velika je vjerojatnost da će sve dobro završiti i da će tvoje dijete uspjeti. Sretno!