Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: prva ozbiljnija odluka

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno prva ozbiljnija odluka

od sljedeće godine u našem vrtiću postoji mogućnost dvojezičnosti (hrvatski i engleski/njemački/francuski).
    u svakom slučaju mijenja tete (njezine nisu educirane za strane jezike) i djecu (nitko iz njezine grupe se nije prijavio).
    ako je prijavimo za njemački, ostaje u istom objektu, a za engleski ide u drugi, 300 metara udaljen.

Jučer sam razgovarala sa vrtićkom psihologicom i ona kaže da je Orka intelektualno i verbalno "prerasla" svoju grupu i da svakako preporuča upisivanje jezičnog vrtića, ali ja nikako ne mogu prevaliti potencijalnu traumatiziranost djeteta: ostaje bez "svoje" djece, bez "svojih" teta, bez "svojega" objekta...

Znam da je odluka isključivo na nama (Orka bi jako rado učila engleski, ali bi i jako rado ostala sa svojom grupom), ali bih voljela čuti što biste vi...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je očito pšrojekt koji ide po svim vrtićima?

nas je sva sreća zatekla kasnije, zadnju godinu vrtića ga neću, zbog engleskon, odvajati od teta i djece.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ravnateljica jednog od vrtića u koji smo se prijavili kaže: kod nas je običaj da djeca cirkuliraju među grupama i navikla su na sve tete i djecu. njima promjena tete ili objekta nije nikakav problem. :? /isto je bila riječ o kasnijem učenju jezika/

meni je to argument PROTIV tog vrtića.

Početno

Gdje ce u skolu?

Ako ce s istim drustvom i u skolu - ne bih ju premjestala.
    Ako ce u skolu blize kuci, sa skroz drugom djecom - onda bih.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene je ista dilema ali za glazbenu grupu u kojoj još kuhaju, idu na izlete, u kazališta i još koješta. sviraju, pjevaju. čini mi se super, ali kad je teta rekla da on mjenja grupu i tete odmah sam napola odustala.
    ne znam šta bih.
    čini mi se da nešto propušta, a opet smatram da su vrtićki frendovi i takva druženja nešto nezamjenjivo i da takvo nešto isto ne treba propuštati.
    ne znam.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A postoji li mogućnost da uči neki jezik putem nekakvih igraonica koje su van vrtićkog programa??

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    čini mi se da nešto propušta,
    baš to

smatram da su vrtićki frendovi i takva druženja nešto nezamjenjivo
    neće li steći nove prijatelje, družiti se i sa tim novima, voljeti ih jednako kao i ove stare...
    još će tri godine biti u toj novoj grupi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi pitala nju ista o tome?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako mi radimo drame od NJIHOVIH promjena - ne možemo očekivati da djeca budu smirena.

kikica je mijenjala i tete i grupe i okolinu bez problema. sve tete koje su dolazile bile su oduševljene jer nije bilo ni problema ni derače.

kikica je znala da sam konstanta u njenom životu JA, a sve ostalo se može mijenjati.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo se odlučili za ostanak. Engleski se s lakoćom danas nauči i bez cjelodnevnog govora. A da ne kažem da će ga učiti u školi.
    No ja ovo mislim za Miu jer je jako teško prošla navikavanje a i jako je emotivna, pa joj te velike promjene ne sjednu lako...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Jesi pitala nju ista o tome?
    jesam, i ona bi se jako veselila učenju engleskog kako bi s Petrom i Rpbijem (Ančicini) mogla razgovarati i kako bi naučila značenje pjesmica koje pjeva i kako bi gledala crtiće u originalu...

ali, isto tako, nije joj nikako draga pomisao na promjenu grupe iako je ona izuzetno prilagodljivo i otvoreno dijete koje odlično reagira na promjene.

molim sorcie da mi ovaj zadnji dio rečenice ne uzme kao glavni parametar za odluku jer su do sada sve promjene bile uz našu prisutnost.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes probati pa ako ne ide vratiti je u svoju grupu.
    to je ucinila moja frendica.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni se isto pitanje postavlja u vezi odluke u koju će školu ići - najbližu, s prijateljima iz vrtića ili bolju, bez njih. Još nismo odlučili... U tvom slučaju mislim da su obje odluke dobre. Ako ode u drugu grupu, uklopit će se i bit će joj lijepo, ako ne ode, ostat će sa svojim društvom, a engleski ne može ne naučiti. Dapače, možda je pametnije inzistirati na njemačkom.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja ne bih mjenjala grupu.

Ja sam engleski počela učiti u srednjoj školi i odlično ga svladala. Ako je netko nadaren za jezike, stići će naučiti jezik i u školi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja bih njemacki radije.
    i isto kao sto ivarica savjetuje, probas pa vidis. uvijek mozes odustati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pitala sam, ne može.
    oni grupu formiraju prema broju zainteresiranih i ne bi bilo zgodno da im se broj... prepolovi.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja L. ne bi premjestala.
    da je bila neka mogucnost (osim privatnih vrtica na engleskom koji su mi malo tumacmani) da od pocetka uci engleski/njemacki/turski u vrticu- ja bi se prva na to odlucila.
    al sad ne bi.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super je to što će steći nove prijatelje u novoj grupi, uostalom stječemo ih cijeli život.

mene u biti brine njegova reakcija tj. što ako se ne prilagodi (iako nismo imali posebnih problema s prilagodbom na vrtić) a onda nema nazad :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    molim sorcie da mi ovaj zadnji dio rečenice ne uzme kao glavni parametar za odluku jer su do sada sve promjene bile uz našu prisutnost.

ta sorcie je neko stvorenje. trebalo bi ju mlotekom... samo traži za šta će se uhvatiti!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eh, to su rizici...
    zato sam jučer zvala psihologicu da čujem njezino mišljenje...

a šta da selimo u drugi grad?

preko ljeta će ionako ići u centralni vrtić (druge tete, nekoliko djece iz njezine grupe), pa se sve nadam kako joj je to dobar prijelaz...

nisam pametna!
    i ja sam sa tri godine promijenila vrtić, pa onda opet sa 5, ne sjećam se da je bilo nekih problema...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ti samo misliš
    pogledaj se samo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

vrtićkih prijatelja se ni ne sjećam

luce je sada prelazila iz jaslica u vrtić i bilo nam je ponuđeno da biramo između 3 varijante:
    -standardni vrtićki program
    -lutkarsko-scenska radionica
    -likovna radionica

u skladu sa afinitetom odlučila sam se za lutkarsko-scensku, iako sam naglasila teti da bi voljela da barem netko od djece iz njene grupe bude i dalje s njom
    na kraju su to isto željeli i svi roditelji, pa je čak 6 mališana sada postalo velišima u istoj grupi
    a strani jezik će učiti privatno
    kiss orkici

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda stavljaj na papir: jesu li njene sadasnje tete nesto sto ne zelis izgubiti. je li njen cjelodnevni engleski sa 4 godine nesto sto ne moze nadoknaditi i sl.
    koliko sam skuzila radi se o cjelodnevnom?
    steta sto vrtici ne uzmu kao mogucnost i neki vanjski servis (kod nas je cvrcak) tako da djeca i uce engleski i ne gube grupu. vjerojatno je razlog sto vide vise koristi od cjelodnevnog ucenja jezika a ne vide koristi od iste tete u 6 godina. steta.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i kod nas je Cvrčak organizirao školu unutar vrtića: dođu nastavnici i iz grupe pokupe djecu, dva puta tjedno.
    naravno da se nijedno dijete uslije igre nije dalo van!

ma meni se čini da je ovo prilično neosmišljena "akcija": zar ja ne bih trebala upoznati te tete prije no što odlučimo?
    mislim, s ovima sam relativno zadovoljna, a tko zna što me čeka.

bolje da vas nisam ništa ni pitala kad još ni sama sa sobom nisam raščistila

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ta sorcie je neko stvorenje. trebalo bi ju mlotekom...
    :D
    i jedan 8) za avatar

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

zar ja ne bih trebala upoznati te tete prije no što odlučimo?
    mislim, s ovima sam relativno zadovoljna, a tko zna što me čeka.
    pa da, prvo upoznaj te tete, bit će ti se lakše odlučiti

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sto se samog ucenja jezika u toj dobi tice: to je fantasticna prilika da ga nauci (naravno,ovisno i o daljnjem ucenju i koristenju) i usvoji gotovo kao materinji... i kasnijim ucenjem moze ga dobro,dapace,odlicno svladati... no sto kasnije pocne-sve vise ce ovisiti o talentu i trudu... ovako,puno manje...
    i jos,kako kazes,motivirana je...i to prijateljima s kojima zeli komunicirati...

unatoc tome,bilo bi nuzno da imas priliku 'posnjofati' tete... barem to...:/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to ti samo misliš
    pogledaj se samo
    ADMINU!!! (konačno ličim na sebe )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

adminu?
    khm, khm...

dakle, u međuvremenu sam razgovarala s ravnateljicom: mogu ići upoznati tete, mogu čak dijete i ostaviti na sat-dva da se upoznaju, ne moram odlučiti sad (iako je rok bio 26.5.) i vjerojatno je mogu povući ako ne bude išlo.

Dakle, upisujemo je, ja vjerujem da moje dijete to može.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vjerujem da moje dijete to može.
    jedna od najljepših rečenica koju sam pročitala na forumu

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mene jako zanima kako izgleda jedan takav program. Pricaju li tete stalno engleski/njem/fran ili samo u nekim situacijama? Koliko klinci nauce?
    Hocu reci, to su tete sa par stupnjeva tecaja, pa mi se cini da tu ne moze doci do toga da ga djeca usvoje kao materinji.
    Mi doma spontano svako malo ubacimo malo engleskog i tako se to nakuplja, pa ne znam da li je takav program stvarno vrijedan svih tih promjena u zivotu.
    Npr, prica mi jucer F dok se vozi u brodicu:Ulovit cu hobotnicu i ispeci ju na vaati..Ja kazem: Da navratim? Ona kaze:Neee, na vaati! Ja gledam u cudu?
    Kaze ona:Fire! A meni se upali lampica: Na vatri!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naravno da to nije isključiva komunikacija na engleskom!
    niti su to izvorni govornici niti imaju završen fakultet stranog jezika.
    istina, prošli su tečajeve (a u ovoj dobi je važnije da je nastavnik dobar odgajatelj nego jezičar) i imaju položene državne ispite u ovlaštenim institutima.

kako funkcionira?
    možda bi Maja i Inquirer bolje znali reći, njihova djeca su u dvojezičnom programu, ali otprilike: pri pozdravljanju kažu "good morning", kad treba oprati ruke "could you wash your hands", pri ručku "would you like some water"?

apsolutno ne očekujem da će pri upisu u školu čitati Shakespearea na originalu, ali ako već pjeva "Mary had a little lamb"... neka barem i nauči o čemu pjeva.
    ili kad gleda Robin Hooda i čuje da maleni viče "Mommy, mommy, wait for me" - neka zna barem neke fraze.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa meni se ovaj ivaricin prijedlog cini ok. da proba, pa ako joj se ne svida, da se vrati.
    moja je cura u otprilike slicnoj dobi kao orka mjenjala vrtic (doduse iz drugih razloga) i nije bilo nikakvih problema.
    meni se osim toga cini, barem je tako bilo sa mojom kceri koja je komunikativna i otvorena da se tek u dobi od 3 godine na dalje, zaista vezu za prijatelje.
    ona je i u prvom vrticu imala svoj krug prijatelja i znali smo ih pozivati na igranje i oni inu, ali tek poslije je to zaista bilo bas cvrsto.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, upisujemo je, ja vjerujem da moje dijete to može.
    :D

Definitivno je dobro što prije početi sa stranim jezikom, pogotovo uz toliku motivaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pokušavam izračunati kako još 3 godine u tom vrtiću?? koliko me sjećanje služi njoj su još dvije do škole... zar ne?

no, vezano uz temu, niti ja nisam mijenjala vrtić tj. jaslice jer sam mislila da će prilagodba na novi prostor i tete proći lakše uz nekoliko njezinih "starih" prijatelja ...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Voljela bih reći nešto na tu temu jer radim u jednoj privatnoj školi stranih jezika kao što je Cvrčak.
    Vrtićka dob djece je idealna za početak učenja stranog jezika. Zapravo to i nije učenje već izloženost jeziku što je najbitnije. Djeca koja su ranije počela učiti (od 3-7. godine) strani jezik puno lakše i bolje usvajaju intonaciju i izgovor.
    naravno da za ništa nikada nije prekasno (ja sam počela tek u 4. razredu), no svakako preporučujem što prije.

Mi u svojim grupama dozvoljavamo posjete gostiju, potencijalnih polaznika kako bi sami odlučili sviđa li im se ili ne. i roditelji su uvijek dobrodošli. Vjerujem da tako radi i Cvrčak.

tete u vrtićima su uglavnom prolazile samo tečajeve, dok u (većini) ozbiljnih škola rade isključivo profesori stranih jezika, ili dipl. učitelji koji su imali pojačan engleski, odnosno izvorni govornici.

komunikacija isključivo na stranom jeziku je prioritet i sa najmlađom djecom. Zato se u radu koristi puno slikovnog materijala, i kak bi moji starci rekli kaj ne znaju zucnut ni riječi stranog jezika "pričali smo i rukama i nogama" odnosno stručnije "total physical response"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    ja pokušavam izračunati kako još 3 godine u tom vrtiću?? koliko me sjećanje služi njoj su još dvije do škole... zar ne?

pa tri!
    ona će u školu 2009., sa punih 7.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kod nas je bila suprotno.Domagoj je krenuo u njemačku skupinu no nikako se nije uklopio
    Ni i tete nisu bile baš za preporučiti :/

Ispisala sam ga i upisala u sadašnji vrtić , prihvatio od prvog dana bez suza , jedino što nije naučio njemački

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja se nadam da će mi Lea upasti na jesen u njemačku grupu iako smo naknap s njenim godinama. Ako ne upadne i upadne u običnu, također bi mi bio bed slijedeće godine odlučiti da je prebacim iz grupe na koju se već navikla kad istovremeno imamo pod nosom školu stranih jezika koja prima djecu od 4. godine. Jedino postoji mogućnost ako ne upadne da bude na listi čekanja pa možda upadne za koji mjesec jer se zna dogoditi da djeca odistanu.

Nije baš isti slučaj, ali recimo da mogu razumjeti.

Samo sam htjela reći da neki kažu da nema neke koristi od učenja jezika u toj dobi, a drugi neki stručnjaci kažu ovo što i Yasmin. Ja se slažem jer mislim ako si odmalena izložen jeziku da ga dijete puno lakše upija.
    Jedino što sam čula od jedne žene koja je predavala tako malima i rekla da je čak 3 godine idealna dob za početi (kod nas u vrtiću je 4) je to da je bolje početi s njemačkim jer ako djeca počnu s engleskim koji je puno lakši da kasnije teže prihvaćaju njemački. I to mi je totalno logično (valjda radi vlastitog primjera) iako vjerojatno ne mora biti pravilo

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se veselim sto ce Orka uciti engleski :D

(Al s Petrom i s Robijem ce smjeti samo na hrvatskom ).

Ma ne brini apri da bi to stvorilo neku traumu Orki, klinci u ovoj dobi su jako prilagodljivi i jos je bolje da je izlozena s vremena na vrijeme promjenama, da je ne istraumatiziraju kasnije (kad ce ih neminovno imati). A da ne velim da ce ovako stvoriti duplo vise prijatelja nego sto bi da ostaje. Ne da je to razlog da mijenja grupu/vrtic nego da je to jedna pozitivna strana.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Malo ću podići i reći: prošao je prvi dan - novi objekt, nove tete, nova djeca...
    za sada je, kuc-kuc-kuc... oduševljena.
    već zna i kako se djeca zovu, tete su joj super i jako je sretna.

Kaže: Danas još nismo ništa učili na englskom dok se Filip i Bruna malo ne prilagode

Odabrala je novi znak (do sada je bila sunce, a sad je uzela kockicu).

eto... nadam se da će tako i ostati...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

apri, supić za pametnu i otvorenu djevojčicu :D oni se vrlo lako prilagode... mi smo selili, i moja dječica su se i tijelom i duhom isti tren prebacili u novi grad... nama odraslima to malo teže ide... Puse curi i mami na hrabrosti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Super! Drago mi je da je odluka bila ZA. U zivotu treba znati donositi odluke koje navjestavaju promjene. Mnogi se ne usude.....
    I moje su cure mijenjale grupu i tete kad su zapocinjale s francuskim.
    Podrzavam Yasmin sto se tice kompetencije u znanju (tu sam doma!). Naime vrlo je bitno da djeca budu izlozena stranom jeziku sto ranije jer nam je uho vrlo "prilagodljivo" kazu do SAMO 12. godine zivota. Kasnije je vjerojatnost veca da cemo mozda imati enorman rjecnik ali vrlo los izgovor. I bas je zato vazno da ucitelji budu potkovani. Djeca imitiraju a kad je vec tako - bolje bi bilo da imitiraju znalce (profesore koji su zato i studirali) a ne priucene odgajateljice. Uostalom nama se desilo da smo u jednoj osobi dobili oboje i tetu koja je zavrsila Pedagosku akademiju i Filozofski (francuski/talijanski).
    Bitno je da se i program prati od strane metodicara - sto je i slucaj s DV Travno. Ne znam za druge ali znam da postoji jos takvih vrtica u ZGB.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cijeli mi je ovaj problem promaknuo. super da ste se odvazili i krenuli i nadam se da ce ostati tako zabavno i opusteno kao prvi dan.

Nego,
    i ona bi se jako veselila učenju engleskog kako bi s Petrom i Rpbijem (Ančicini) mogla razgovarati i kako bi naučila značenje pjesmica koje pjeva i kako bi gledala crtiće u originalu...
    svaka cast za ovakav odgovor... meni Ema dan danas hoce sve i nece nista, vrlo brzo se zasiti aktivnosti i nema takve zrele motivacije ni u cemu ... njoj je vazno jedino svaki dan zaprljati se od glave do pete blatom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eh, moja BB, i njoj su se razlozi mijenjali iz dana u dan...
    Možda joj je onaj današnji... da se u kanadskom blatu može valjati samo onaj koji govori engleski

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto i meni promaknula ova dvojba :/

drago mi je da ste je upisali, drago mi je da se snasla...

ida je mijenjala vrtic pred nesto vise od godine dana i danas krenula u skolu u razred u kojem poznaje vise od polovice djece - dio iz ovog vrtica, ostatak iz onog prijasnjeg... a zna i djece po puli koje je upoznala na treningu...

ne mora svaka promjena znaciti negativan sok. naprotiv. a vi mozete najbolje prosuditi hoce li biti trauma ili ne...

sretno orki, ustvari - good luck and brake your leg

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bravo, Orka. Bravo, mama :D
    Još jedna dilema. Slična, ali drukčija. Sama sa sobom nisam na čistu, ni blizu, pa bih voljela čuti vaše mišljenje/komentar.
    Ovako: vjerojatno ću mijenjati posao i početi raditi prije Elinog prvog rođendana Budući u najbližim jaslicama grupa 6-12 mj. ne postoji, Elu smo prijavili u jaslice u susjednom kvartu. Plan je: mjesec-dva (do prvog rođendana) u jaslicama u susjedstvu pa prelazak u jaslice u kvartu. Nove jaslice / tete / djeca će definitvno značiti i novi stres. Biste li svoje dijete toga poštedili i ostavili ju / ga u jaslicama u koje prvobitno krene? I u tom slučaju, s navršenih godinu dana, mijenja tete i grupu, ali barem objekt ostaje isti.
    Je li još najbolja opcija teta čuvalica tih dva mjeseca pa onda jaslice u kvartu? Što biste vi napravile/i?
    Hvala vam, unapred, prilično sam očajna i savjet će mi dobro doći jer vrijeme curi a ja danas 'čvrsto' odlučim jedno, sutra drugo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Devotion prvotno napisa

Uostalom nama se desilo da smo u jednoj osobi dobili oboje i tetu koja je zavrsila Pedagosku akademiju i Filozofski (francuski/talijanski).

Bitno je da se i program prati od strane metodicara - sto je i slucaj s DV Travno. Ne znam za druge ali znam da postoji jos takvih vrtica u ZGB.
    jesam li dobro skuzila dv travno je taj u kojem je taj super program i teta za francuski?
    ako ne, zanimalo bi me koji jos postoji 'francuski' vrtic...
    mozda jos bolje igraonica na francuskom...
    daleko od toga da je hitno ali bi voljela polako prikupljati informacije unaprijed...
    hvala

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mozes probati pa ako ne ide vratiti je u svoju grupu.
    to je ucinila moja frendica.
    Takav smo mi slučaj imali u grupi i dečkić je promjenu okoline doživio dosta teško. Više mu je škodilo nego koristilo.

Mislim da sve ovisi o tvojoj procjeni kakva je Orka i kako prihvaća promjene.

Ja bi probala objasniti da neće odmah razumjeti crtiće (mislim možda previše očekuje, pa se razočara, a i izgubit će ekipu).

Mihi dečki puno znače, a jezik pogotovo engleski, ako ima špurius će naučiti i na drugi način.
    Danas u 1. raz. uče strani jezik.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    Citiraj Devotion prvotno napisa

Uostalom nama se desilo da smo u jednoj osobi dobili oboje i tetu koja je zavrsila Pedagosku akademiju i Filozofski (francuski/talijanski).

jesam li dobro skuzila dv travno je taj u kojem je taj super program i teta za francuski?
    ako ne, zanimalo bi me koji jos postoji 'francuski' vrtic...
    mozda jos bolje igraonica na francuskom...
    daleko od toga da je hitno ali bi voljela polako prikupljati informacije unaprijed...
    hvala
    U Zgb ima jos francuskih vrtica - neki su organizirani i od strane Francuza a i postoji - sto je najbolja varijanta - francuski vrtic u okviru Alliance Fran˛caise od 10h - 14h - izvorni govornici. Tu varijantu toplo savjetujem - isprobano!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •