-
Beba 8.mjeseci-refluks bez povraćanja i bljuckanja?!?!
Pozdrav, molila bih savjet.
Bebac ima 8 mjeseci. Dugo je imao grčeve, skoro 5 mjeseci, ali nikad nije bljuckao ni povraćao...zato mi nikad refluks nije padao na pamet. Do sad.
Isključivo je dojen, sa 6 mjeseci smo krenuli sa dohranom ali jako slabo je prihvaća. Tek odnedavno (dobio je ima koji dan dva donja zubića) otvori usta i proba, ali pojede možda sve ukupno žličicu do dvije.
Prije 20-ak dana počeo je jako kašljati, cijelu noć je kašljao, svaki sat, bio je pun neke prozirne sluzi koju je iskašljavao i par puta povratio sluz...inhalirala sam ga i čistila mu nos, bez temperature, nije ni jeo (jako malo dojio i davala sam mu vodu sa špricom da ne dehidrira), pedijatrica je posumnjala čak i na hripavac..radili smo briseve, nije hripavac, u nosu izolirana bakterija moraxella (koja je tipična vrtićka/školska bakterija, stariji brat ide u prvi razred), popio tri dana sumamed...koristili smo i homeopatiju.
Uglavnom stanje je puno puno bolje, jede normalno, proba i koju žličicu dohrane, živahan je (posjeo se nekidan), ali i dalje povremeno jako kašlje, pogotovo po noći, probudi ga kašalj i gušenje, prepadne se, krenu suze i bori se za dah...spava na povišenom...to kratko traje (srećom), događa se recimo dva puta na noć, ponekad i kad spava popodne...
ja ga podignem, tješim, nosim, znala sam ga i inhalirati, onda se smiri i zaspe...po danu kad je budan zakašlje se koji put ali nije tako dramatično.
Od rođenja doji jako efikasno, samo za glad, guta brzo, čini se da imam jaki let down ali nikad se nije zagrcnuo dok doji...ni bljucnio. Dobiva normalno na težini, sad je dug 72 cm i težak 8200 grama.
Da li je moguće da se radi o refluksu i šta nam je dalje činiti? Čitala sam da refluks može biti povezan i sa slabim trbušnim mišićima...a on se evo relativno kasno posjeo (punih 8.mjeseci) i ima dijastazu (razmaknute trbušne mišiće)...
Čitala sam da zapravo terapije i nema i da bi trebalo sve samo od sebe prestati do godine dana, ali me strah zbog tog noćnog buđenja, kašljanja i gušenja i strah me da trpi bolove
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma