Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Smeta joj buka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni smeta buka
    ne mogu dugo biti u bučnom prostoru, a ne mogu dugo ni razgovarati s nekim tko jako glasno priča
    jer mi ode koncentracija i ne čujem riječi, čujem samo viku
    smeta me mljackanje pri jelu, šuštanje vrećica od grickalica, jaki šum vode (ako još u isto vrijem u blizini gledam tv skroz se pogubim)
    nisam nikad istraživala zašto me smeta ali sam naišla nedavno na ovo http://lijecnik.hr/tag/mizofonija/
    mlađe dijete isto ima jaku osjetljivost na buku
    ako je strašno bučno ili ima puno vike i žamora povlači se i traži osamu
    jednom je rekla pred gostima neka idu sad kući, da je njoj dosta galame

stvarno ne znam što je podloga toga, ni za sebe a ni za nju
    jednostavno smo takve da to ne volimo i da se bolje osjećamo u tišini

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    meni smeta buka
    ne mogu dugo biti u bučnom prostoru, a ne mogu dugo ni razgovarati s nekim tko jako glasno priča
    jer mi ode koncentracija i ne čujem riječi, čujem samo viku
    smeta me mljackanje pri jelu, šuštanje vrećica od grickalica, jaki šum vode (ako još u isto vrijem u blizini gledam tv skroz se pogubim)
    nisam nikad istraživala zašto me smeta ali sam naišla nedavno na ovo http://lijecnik.hr/tag/mizofonija/
    mlađe dijete isto ima jaku osjetljivost na buku
    ako je strašno bučno ili ima puno vike i žamora povlači se i traži osamu
    jednom je rekla pred gostima neka idu sad kući, da je njoj dosta galame

stvarno ne znam što je podloga toga, ni za sebe a ni za nju
    jednostavno smo takve da to ne volimo i da se bolje osjećamo u tišini
    Ovakva sam i ja. Klasična rečenica za moje goste je "vi sad idete doma" i to svi jako dobro znaju već godinama. Previsoka razina buke mi ruši toleranciju na tuđe ponašanje, pa me može iznervirati koješta....isto kako Mojca opisuje svoju kćer.

Ne mogu u kino jer mi smeta dolby stereo, jednom sam u Veneciji zbrisala od karnevalske povorke u mirnu ulicu...Kod mene doma NE svira radio, ne trešti tj ne radi televizor u prazno, djecu sam od malih nogu dresirala da ne halabuče i ne vrište....jer je MENI smetalo njihovo deranje itd... Na poslu isto me nervira štošta, od fluorescentne rasvjete do bezobzirnih kolega koji lupaju vratima Tja, to je tako. U mlađim danima sam zbog toga imala jaaako kratak fitilj. Pomoglo jr kad sam to osvijestila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Od svih nabrojanih primjera, jedini zvuk koji me ne izluđuje je glasno zijevanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •