Pozdrav,
Zanima me da li je itko imao poblema s kožnim alergijama uzrokovanim platnenim pelenama, ili možda papirićima koji se stavljaju u pelene.
Moja curica od 2 mjeseca je dobila jaki osip na genitalnom predjelu i nakon različitih mišljenja nekoliko doktora se ustanovilo da se radi o alergiji. Alergija na što, ne zna se.
Prvih 2 tjedna sam koristila Pampers (jer su mi platnene pelene bile malo prevelike), a čim je malo 'izrasla' sam počela s platnenima. Onda se guza malo zacrvenila, nije bilo ništa strašno, ali malo po malo se toliko raširilo da smo na kraju otišli kod dermatologinje (koja joj je prepisala- na moju veliku žalost- kortikosteroide, ali to je druga priča...).
Sada pokušavam ustanoviti na što je alergična, ali jedina promjena od kada smo došle oz bolnice do sada su te pelene, sve ostalo radim isto kao od prvog dana. Papiriće koristim od Tosame i one iz Mullera u plavoj kutiji.
Inače duboko vjerujem u platnene pelene (zato sam se i odlučila za njih) i mislim da su puno bolje od jednokratnih, ali sada stvarno više ne znam.
Molim pomoć ako netko ima sličnih iskustava. Hvala