Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Platenene pelene i alergije

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Platenene pelene i alergije

Pozdrav,
    Zanima me da li je itko imao poblema s kožnim alergijama uzrokovanim platnenim pelenama, ili možda papirićima koji se stavljaju u pelene.
    Moja curica od 2 mjeseca je dobila jaki osip na genitalnom predjelu i nakon različitih mišljenja nekoliko doktora se ustanovilo da se radi o alergiji. Alergija na što, ne zna se.
    Prvih 2 tjedna sam koristila Pampers (jer su mi platnene pelene bile malo prevelike), a čim je malo 'izrasla' sam počela s platnenima. Onda se guza malo zacrvenila, nije bilo ništa strašno, ali malo po malo se toliko raširilo da smo na kraju otišli kod dermatologinje (koja joj je prepisala- na moju veliku žalost- kortikosteroide, ali to je druga priča...).
    Sada pokušavam ustanoviti na što je alergična, ali jedina promjena od kada smo došle oz bolnice do sada su te pelene, sve ostalo radim isto kao od prvog dana. Papiriće koristim od Tosame i one iz Mullera u plavoj kutiji.

Inače duboko vjerujem u platnene pelene (zato sam se i odlučila za njih) i mislim da su puno bolje od jednokratnih, ali sada stvarno više ne znam.

Molim pomoć ako netko ima sličnih iskustava. Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tu smo
    Ema je na platnene pelene reagirala jako ružnim osipom pa smo se vratili na jednokratne - s njima nikad nikakve reakcije :?
    budući da su nam te prve bile Indisposables (unutra je sintetički uložak), lako moguće da je i od toga. sada čekam da mi doraste do potpuno pamučnih koje imam da vidim hoće li i na njih reagirati. ako reagira, morat ćemo se pozdraviti s platnenima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravila sam napisati da ima alergijski dermatitis, ali ne znamo na što

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sumnjam da reagira na platnenu pelenu, no sve je moguce. mozda ipak reagira na ono sa cime peres platnene. mozda stavljas previse praska? ili omeksivac? ja u zadnju vodu za ispiranje dodam malo octa, nikako omeksivac.

tesko je biti pametan kod tog alergijskog dermatitisa. to ti je "trial and error" tj. moras probati da bi skuzila sta joj smeta i izaziva reakciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moze biti stvarno da joj smeta ono cime ih peres. S druge strane, mojoj kceri se redovno zacrveni guza od tih papirica koji se stavljaju u pelenu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Omekšivač ne stavljam, već ocat (ali ne svaki put). I još na perilici imam onu opciju dodatnog ispiranja, koju uvijek koristim. Možda su papirići. A i čini mi se kao da su pelene predebele sada za ovo vrijeme (pogotovo prošli tjedan kada je bilo stvarno vruće). Možda je to još dodatno iziritiralo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daj malo detalja. Koje pelene imas, cime ih peres, koje zastitne gacice koristis?
    Aki bi ti stvarno bilo to da joj smeta puno mokraca, imas npr. fuzzi bunz pocket pelene koje je osmislila mama cije dijete je imalo slican problem.(pelene imaju sloj fleecea koji ide uz guzu i odvlaci vlagu u pelenu, a ostaje manje vise suh)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Probaj izbaciti papiriće ili promijeniti detergent.

I meni se čini da ne bi trebala biti alergija na platnenu pelenu, jer ako je pamučna, a dijete reagira - onda bi trebala reagirati i na bodiće i ostalu pamučnu odjeću koja je u doticaju s kožom. :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Daj malo detalja. Koje pelene imas, cime ih peres, koje zastitne gacice koristis?
    Imam Kamarisove pelene, a tamo sam kupila i zaštitne gaćice. Perem ih Arielom, s dodatnim ispiranjem. Nekako mi se čini, da je detergent kriv, bila bi vjerojatno alergija po cijelom tijelu.
    Ne znam, nisam sigurna da su pelene krive (možda stvarno papirići?). I nadam se da nisu, jer mi se puno više sviđaju od Pampersa.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ja bih ipak promijenila deterdzent. razlog - nije ista stvar ostala odjeca koja cijelo vrijeme nosenja ostaje suha, i pelena u koju se popiski. mozda ostaci jakog deterdzenta u peleni postaju dodatno iritirajuci za kozu u kontaktu s vlagom i ostalim sastojcima mokrace.

drugo, cak i s blazim deterdzentom, nastavila bih praksu dvostrukog ispiranja i smanjene kolicine dezerdzenta.

zatim - ne bih uopce koristila ocat.

izbacila bih papirice ili bih umjesto njih koristila neku platnenu, perivu alternativu.

nastojala bih sto cesce mijenjati pelenu.

ako ni tad ne bi bilo dobro - ne znam...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Draga pa jesi li probala izbaciti te papiriće? Moj L je isto od Tosaminih papirića bio dobio neko crvenilo, još dok smo ih koristili.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OK, pokušat ću tako. Hvala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Draga pa jesi li probala izbaciti te papiriće? Moj L je isto od Tosaminih papirića bio dobio neko crvenilo, još dok smo ih koristili.
    Hm, pa i meni se čini kada sam prešla na Tosamine da se sve zakompliciralo. Čini mi se da su one iz Mullera bolje,mada su jeftinije. Bez obzira, izbacit ću ih.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi ispočetka uopće nismo koristili papiriće, tek negdje s navršenih 14 mjeseci. Oni uopće nisu "must".

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ja sam koristila "platnene papirice", ali sad sam i njih izbacila.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Belinda prvotno napisa
    . A i čini mi se kao da su pelene predebele sada za ovo vrijeme (pogotovo prošli tjedan kada je bilo stvarno vruće). Možda je to još dodatno iziritiralo...
    mislim da je u jednokratnima temp. svakako veća nego u platnenima

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali sto uciniti s kakicom ako nema papirica??? :?
    tim vise ako se radi o malom djetetu cija je kakica tekuca. puno mi je jednostavnije baciti papiric s kakicom u wc (ili oprati i reciklirati ako nije bio potreban) nego... sto? ispirati svaki put ulozak i pelenu i svu tu kakicu dakle bacati u odvod kade?
    mom je djetetu guza jako crvena, vjerojatno je od soora ali razmisljam i o drugim mogucim uzrocima.
    a ako se papirici operu u vesmasini prije uporabe, da li bi to moglo smanjiti njihovu alergenost i utjecaj na crvenu guzu?

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam do sada 10-tak puta stavila papiriće ( sada bi postojala i opravdana potreba za korištenje budući da smo krenuli s dohranom ), svaki put sam pelenu oprala .Možeš je oprati i u kanti s vodom pa vodu baciti u WC.

L. ponekad dobije crvenkasti osip po trbuhu , točno gdje mu je pelena.Primjetili smo da se to javi kada je duže vrijeme bio u peleni. Ja to rješavam tako da što češće mjenjam pelenu , koristim jako malo deterdženta ( 20 ml) i još stavim na dodatno ispiranje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ali sto uciniti s kakicom ako nema papirica??? :?
    tim vise ako se radi o malom djetetu cija je kakica tekuca. puno mi je jednostavnije baciti papiric s kakicom u wc (ili oprati i reciklirati ako nije bio potreban) nego... sto?
    Slažem se. Ja sam probala par puta bez papirića - kada se dijete pokaka,onda je to stvarno komplicirano. Sva pelena puna tekuće kakice, uopće mi se ne čini da može čekati u kanti dan-dva na pranje, nego da je odmah trebam oprati (u veš mašini). A koje je drugo rješenje? Ili paprići koji možda uzrokuju alergije, ili Pampers (za koji se već sve zna...)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hrvoje nema tekuću kakicu, ali akoslučajno u peleni nije bilo papirića, a on se ukaka malo mekše, tada ja isperem pod mlazom tuša direktno u wc.

Možda imam sreću što mi je kupaonica mala pa je wc odmah do kade.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Belinda ja mislim da trebaš promjeniti papiriće. ti tosamini mi djeluju nekako plastično. mi smo koristili babylove i bilo je sve ok, dok smo s tosaminima dobivali crvenilo. probaj.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da amalthea, da mi je tus odmah pokraj wc-a mislim da bih i ja tako. ali nije. a ne osjecam se bas dobro kad ispirem sadrzaj pelene u kadu ili umivaonik. nije mi bas higijenski.

nisam znala da postoje i babylove papirici. jel to dm-ova marka babylove? koristim popolinijeve ali lagano sam vec na izdisaju, trebam kupit nove.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa da amalthea, da mi je tus odmah pokraj wc-a mislim da bih i ja tako. ali nije. a ne osjecam se bas dobro kad ispirem sadrzaj pelene u kadu ili umivaonik. nije mi bas higijenski.
    zar nije stolica dojene bebe sterilna?
    ja te papirice skoro pa uopce nisam koristila.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa

potpisujem !

stvarno nema razloga za papiriće , stolica se ispere tušem (moja beba je kakala pri svakom prematanju), to s

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa

sorry, držim bebu u krilu pa se borimo !

potpisujem !

stvarno nema razloga za papiriće , stolica se ispere tušem (moja beba je kakala pri svakom prematanju), to stvarno nije problem.
    Pelene dobro isperem , stavim u kantu bez vode i perem svaki drugi dan. Problem nastaje kada je stolica formirana, a to je kada krene dohrana.Iskreno , zaboravim staviti papirić , stresem samo u WC i malo isperem u kanti , strpam u kantu s pelenama i sve 5!

nemojte odustati od platnenih!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nisam znala da postoje i babylove papirici. jel to dm-ova marka babylove? koristim popolinijeve ali lagano sam vec na izdisaju, trebam kupit nove.
    ima ima, to su kao neki papirići za pranje i nama su odlični. mogu se prati u mašini pa koristiti više puta. 30 kom- 10 kn

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da li je stolica bebe koja ima soor sterilna? ne bih bas rekla. ili?

nekako mi je to... ionako svaki dan perem umivaonik jer u njemu perem ukakanu guzu. a na peleni se pohvata puno toga, par puta sam ispirala pa je trajalo... i jos k tome sto mali vristi (valjda zbog soora) kod prematanja pa nakon toga trcimo na dojenje, a pelene i sve skupa samo pohicem u pripadajuce kante, wc itd. jos da se nakon toga vracam u kupaonu ispirati pelenu... ne znam, meni je puuuno zgodnije to s papiricima, spretnije, ma nema sanse da ih se odreknem.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sun, ozbiljno? pa to je super! trcim odmah u dm, tj saljem muza.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Belinda ja mislim da trebaš promjeniti papiriće. ti tosamini mi djeluju nekako plastično. mi smo koristili babylove i bilo je sve ok, dok smo s tosaminima dobivali crvenilo. probaj.
    Ma da, slažem se. Prvo ću probati bez papirića nekih 10-tak dana, da vidim kako reagira. Pa onda s papirićima (ali ove Tosamine neću više koristiti). Ako se onda guza zacrveni, definitivno su papirići. Mada se ja nadam da nisu papirići, jer su mi jako praktični (a i kada sam otkrila one u Mulleru sam sumanuto pokupovala bezbroj kutija, jer do tada ih nisam mogla nigdje naći...).
    A što s tim babylove papirićima? Ja to nisam vidjela u DM-u, mada sam i tamo tražila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko papira ima u tom paketicu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

30.

Nisu tanki, onako su deblji, fini pod prstima.

(Ja ih, iskreno, još nisam isprobala, jer imam još iz Mullera brdo - tenks, hildegard - ali djeluju jako mekano).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koje iz Müllera, jel Möltex?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nemam zatvorenu kutiju (zapravo imam, ali ako odem u sobu, probudit ću H), ali poslužit će i ova:

http://public.fotki.com/AMALTHEAA/brevi/dsc08206.html

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Što nije? Moltex ili nije poslužila?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije möltex.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Probaj sa svilenim `papirićima`; kakvu staru svilenu maramu izreži na veličinu papirića, samo neka nije bojana nekom agresivnoj bojom ili bojom koja jako pušta. Svila je blagotvorna za kožu, a izrazito lako se pere. Hladnom vodom, ručno. Zato je nekada najfinije donje rublje i bilo svileno. Ima za kupiti i već gotovih komada za guzu, ali mislim da to nije neka posebnost.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Pakiranje izgleda ovako:
    Hvala Amalthea, stvarno si daješ truda.

A slijed događaja je slijedeći: 3 dana sam mazala steroide, već drugi dan je bilo sve čisto (moja majka kaže- to ti je kao da ideš topom na muhu). Već sam se poveselila da će sve biti OK, i bilo je 4. dan (kada više nisam mazala). Danas, 5. dan, crvenilo se vratilo kao da nikada nije ni prošlo. Stvarno su koma ti steroidi, rješavaju samo simptomatski- valjda bih trebala s tim mazati sve dok je dijete u pelenama...A posljedice dugotrajnijeg korištenja su koma.
    Ali, što sam htjela reći, sada kada se vratio osip (ili alergija) nisam koristila platnene pelene, tako da to mogu isključiti kao uzrok. Samo je pitanje što jest uzrok. Stvarno se svega pridržavam k'o sveto pismo- kupam dijete svaka 3 dana u čistoj vodi s par kapi bademovog ulja(hladno prešano i nerafinirano), ne koristim omekšivač, svaki dan je pustim da neko vrijeme bude i bez pelena, u stanu nije ni pretoplo ni prehladno, guzu joj brišem s mješavinom hidrolata rimske kamilice i vode(i to ne iz pipe, već one iz boce)...itd itd.
    Najgore od svega (osim naravno od toga da mi dijete ima osip) je to što svatko s kim pričam mi predlaže nešto drugo. Pa ova krema, pa ona krema, pa napravi ovako i napravi onako. Već sam blago sluđena, od milijardu savjeta više ne znam što da prihvatim s što ne, a dijete i dalje pati. Ne znam. Taj osip nikako da prođe.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

1. soor, a ne alergija?
    2. probati bezpelenašiti, makar tjedan dana i makar cijela kućica bila kao štalica, a vjeruj mi zabluda je da je to nešto strašno...?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

belidna, pokusaj ne mazati nicim, sta mislis?
    par dana pa da vidis

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    belidna, pokusaj ne mazati nicim, sta mislis?
    par dana pa da vidis
    Probala sam i to (jedan dan), ali je bilo još gore(nekako suho, počela se kožica guliti).
    Sada sam kupila Bepanthen i mažem je jedan dan s njom (kod svakog previjanja) i čini mi se da je maaalo bolje. Držite fige.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    1. soor, a ne alergija?
    2. probati bezpelenašiti, makar tjedan dana i makar cijela kućica bila kao štalica, a vjeruj mi zabluda je da je to nešto strašno...?
    Nije soor, u početku smo mislili da je, pa smo mazali antimikoticima, što je samo pogoršalo stvar. Onda smo otišli dermatologici,koja jerekla da nisu gljivice, već alergija i da je zato reagirala na antimikotike. (Mada cijeli odlazak privatnoj dermatologici bi se mogao sažeti u:"to vam je alergija, ne znam od čega, ne znam kako da vam pomognem, 200 kuna).

A bezpelenašili smo neko vrijeme (meni osobno uopće nije neugodan miris dječje kakice), na žalost nikakva korist.

Hvala vam svima na savjetima i dobroj namjeri!!

Vidjet ćemo što će sada biti s Bepanthenom...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Belinda, ak ju samo dojis, probaj ti iz svoje prehrane izbaciti sve alergene. Pocni s proizvodima od mlijeka, pa jaja, pa agrume... Ne znam tocno listu prioriteta alergena, ali imas ju na forumu sigurno.
    Ja bih tako pocela.
    I, zbilja, probaj ju nicim ne mazati - mozda kremama koje propustaju da zrak i vlaga ipak dodju do koze, a vlaze kozu istovremeno, kao sto je to Stelatopia krema od Mustele.
    Sretno!!!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja noi guzu ne mažem ničim, samo operem čistom vodom (ne koristimo vlažne maramice)
    ako se i pojavi crvenilo jako malo namažem, skroz tanko da se krema ni ne vidi i do sljedećeg premotavanja sve 5

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Belinda, vjerojatno vec znas ali da te za svaki slucaj upozorim - bepanthen ima blago antibiotsko djelovanje i zato ga je preporucljivo koristiti samo za rjesavanje akutnih problema, a ne svakodnevno kroz duzi vremenski period (izmedju ostalog, jer se moze razviti rezistencija).

sretno !

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

evo da se malo nadovezem na samu sebe - nazalost vise ne mogu pronaci referencu gdje sam procitala ove informacije o bepanthenu, jedino neke gdje se spominje njegovo protuupalno djelovanje. no u svakom slucaju, i taj podatak bi trebao biti sasvim dovoljan da se bepanthen koristi samo onda kad je stvarno potreban i ne u duljem periodu, a nikako kao dio svakodnevne kozmetike.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Amalthea, jel ih treba oprati prije prvog korištenja?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

opet ja o papiricima.

hm :? bila sam u dm-u u utrini i kad sam pitala za papirice, samo su me blijedo pogledali.

sun, u kojem dm-u si ih kupila?

hitno mi je, lagano ostajem bez papirica a za razliku od nekih stvarno ne mogu bez njih.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •