Po tvome postu, ne želite trudnoću, ali mogućnost trudnoće vam nije 100% nemoguća Tada možete koristiti altranativne oblike kontracepcije. Uz malo vremena i puno pažnje u upoznavanju svoga tijela, može se uživati u spolnom životu i bez hormonske kontracepcije.
Da li ti je ciklus pravilan? Ako je, ili odstupanja nisu više od 2 dana, možete kombinirati odnose po "sigurnim" danima i kondom ili spermicid ili suzdržavanje od ejakulacije u vagini u plodnim danima.
Za to moraš dobro poznavati svoje tijelo, mjeriti bazalnu temp kroz nekih 6 mjeseci da vidiš kako ti tijelo radi. To nije jako sigurna metoda, ali djeluje. Ako po bazalnoj temp. vidiš da ti je ovulacija 14. dana ciklusa, tada su ti sigurni dani sve do 9 od prvog dana prethodne menstruacije i nakon, recimo 18. dana. Trebala bi i uočiti simptome ovulacije, pa i prestanak istih.

Opet moram napisati da se tako može čuvati od trudnoće samo ako trudnoća ne znači tragediju za vašu obitelj u tom času. Jer, metoda nije jako sigurna, iako uglavnom djeluje. Mi smo je koristili godinama.

Da li ti je intrauterina spirala opcija? Ima i onih koji nemaju hormone u sebi. Bakrene spirale otpuštaju bakar koji djeluje spermicidno, a možda ima još i plastičnih, no one djeluju samo na nemogućnost implantacije, ne na spajanje spolnih stanica, pa mnogima nisu prihvatljive. Intrauterine spirale imaju jako visok postotak zaštite od trudnoće, ali ponekad mogu ispasti i/ili poremetiti jakost krvarenja.

Čini mi se da ste premladi za vazektomiju, ne znam da li i za muškarce postoji donja dobna granica. Žena ne može biti sterilizirana prije 35. godine, osim u određenim medicinskim slučajevima.