Nema nikakvih novosti. Ispija se čaj, jede šunkica, razbijaju jaja.
Naručena sam za vađenje krvi 28.04., a do tada samo uzimam progesteron i čekam![]()
Nema nikakvih novosti. Ispija se čaj, jede šunkica, razbijaju jaja.
Naručena sam za vađenje krvi 28.04., a do tada samo uzimam progesteron i čekam![]()
♥ lista za: 18.04.2017.♥
(ne)čekalice:
Kremar ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 31.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~27.dc
Nivana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~25.dc
Sarasvati~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~25.dc
Odbrojavalice:
Munkica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24.dc
Marle ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~20.dc
vlatka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20.dc
Chiara~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12.dc
Točekica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~6.dc
November ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~5.dc
Fitnessgirl ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~2.dc
Jutrooòo!
Ako netko slučajno naiđe kava je kuhana!
Sara, Nivana dobro došle u ljubičice!
Dobro jutro. Hvala mami na kavici. Mi imamo snijeg. Odusevljena sam![]()
Bome vec/opet u ljubicicama. Hvala na dobrodošlici.
Dobro jutro! Ja imam temperaturu od jucer navecer inije mi bas dobro jutro.
Mami križa?
jutro zenske...moze uzimam kavicu...kod nas kisa pada....ruzno vrijeme...spavalo se do devet...ali u petoj brzini evo vec rucak pri kraju...
ajme vec u ljubičicama, sarasvati idemo u odbrojavanje do M, u istom tonu... jeste drzali tempo u onim danima...
Mami hvala na kavici!
Natalie, gdje ste vi da imate snijeg (zaboravila sam)
Mi ovaj ciklus i nismo baš pokrili tako da čekam M i idemo ispočetka..huh...
Ljubičice držim fige da pišnete pluseve kroz koji dan!
Hvala, marle!
Nivana, mi smo sve pomalo. Nismo bas ciljali, a i u sto da ciljam. Ne pratim trakicama. A u ovih puno mjeseci bilo je situacija i u dan (po pretpostavci) i dan prije i poslije i okolonaokolo pa nista :D
Pa onak, danas me baš ne bole. Nemam osjećaj ni za m ni za t. Nema spotinga što mi je vauuu jer ne znam kad sam zadnji put dočekala 27 dc bez spotinga odnosno bez m. Sise me malo bole onak sastrane. Općenito se osjećam drugačije nego prijašnjih mjeseci u pms-u, ful sam puna energije. Ne želim se nadat, a opet se nadam. Iako sam prošli mjesec odlučila da si dajem još ovaj mjesec i odustajem. Ne zato što ne želim nego se teško nosim s činjenicom da ću ove godine 40.
Vidjet ćemo.
Moja sestra je rodila 2016., tvoje je godište, a jos su imali i dijagnozu. Moguće je, biološki je moguće, ali tesko se nositi s tim da su šanse dosta manje.
Ma znam ja da je moguće, al ono hoću li doživit da to djete othranim.
Već sam se saživila s tim sa neide lako, pa trudimo se više od 5 godina. A zadnje vrijeme sam se polako pomirila s tim.
Tako mora biti. Ako je kojim slučajem ovaj mjesec uspjelo onda je stvarno čudo.
Pet? Uh, puno...a opet čula kako poznanica ima razliku među djecom sedam godina jer je toliko trebalo za drugo...iako je malo mlada od tebe.
Mami, a zašto ne odeš izvaditi hormone 3. dan ciklusa? Bar ćeš se moći opustiti kad znaš kakva je situacija. Inače, isto tako znam žene koje su rodile prvo dijete s 40., drugo s 42. i jednu koja je prvo rodila s 43. i s 45. drugo. Ali, moram ti reći, 5 godina pokušavanja je stvarno dugo. Ja sa svoje 2 godine pokušavanja sam već luda.
Mona![]()
Jutroo! Kavica!
Munkuce meni su hormoni više manje ok, odnosno ovisi od štitnjače a ona varira od hipo u hiper ali mm ima loš spermiogram. Probali smo ivf ali nije uspjelo i poslije toga se nadali čudu.
Sinoć su me križa bolila ali zato sise prestale. I dalje nemam nikakav osjećaj ni za m nu za t.
U svakom slučaju ne pamtim kad sam došla do 28 dc.
Dobro jutro!
Lako je uvijek drugome reci sto je mozda dobro učiniti... ja sama nisam napravila nikakvu pretragu... 16mjeseci iza nas, a prvo iz prve.
Mona?
Jutroooo!!!!
Curke držim fige!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja ne stignem ništ, užasno sam u gužvi...Želim vam sretan Uskrs tko slavi, sa zakašnjenjem.
Jučer sam bila na prvom dijelu pretraga. Obavili smo razgovor (dr je super!), pregled, UZV - to je sve super, zatim uzeli papa i briseve (to čekam do početka idućeg tjedna) i izvadili hormone (štitnjaču i spolne). Hormoni će danas doć pa ćemo vidjetiii...
MM ide drugi petak na spermiogram, a ja ću možda u utorak ako brisevi budu ok na HSG. Još ćemo to vidjeti kako bude i kako ću s poslom se organizirati.
Dobbre sam volje!!
MAMI 2 jel ima spotinga?
Sjećam se da mi imamo sličnu problematiku..( znao mi se pojaviti čak i 19dc a M bi došla28dc)
Jedino po čemu sam posumnjala na T ( 7 MPO postupku) je bio izostanak spotinga.. i da fakat je bila T..
Mami ~~~~~~~~~~~~~ vibram za čudo i da je izostanak spotinga dobar znak![]()
Sorry, Sara. Nisam ni ja ništa loše mislila. Na forumima uz riječi fali i ton. A i možda sam se ustala malo na lijevu nogu. Sorry još jednom.
Munkice, nije ni potrebna isprika. Ja trebam poraditi na riječima. Previše sam navikla da me se i čuje.![]()
Stigli su mi nalazi štitnjača + spolni hormoni... I nalaz je jednostavno besprijekoran. Poludjet ću!
Čekamo dalje...
Curke koje imate spotting - znate li od čega je? Jer mene je mučio opako mjesecima...Ali baš ono, po 5+dana prije M se pojavio, užasno iscrpljujuće i frustrirajuće. Riješila sam ga kapima konopljike kao što znate...Sad bude eventualno dan prije M. Nemam pojma od čega je bio. Moguće nizak progesteron, pa je konoljika utjecala na njegovo povišenje, pa se samim time i spotting izgubio. Što god da je bilo, kucam o drvo, prošlo je.
November, kod koje si dr bila?
Ja do poroda nisam imala spotting pred mengu,sad se cesto pojavi. Ne znam od cega je
Ne znam jel smijem pisat ovdje pošto je privatno da nebi ispalo kao reklama?
Vrci poslat ću ti na pp, a ako smijem napisat ovdje nek mi netko kaže pa budem![]()
A mislila sam da ides kod moje dr![]()
Posljednje uređivanje od Vrci : 19.04.2017. at 12:37
Dobro jutro, cure!
November, znam kako je kad te iritiraju dobri nalazi, ali valjda je ipak bolje tako nego da su loši, zar ne?
Što se tiče spottinga, i meni se to proteglo na nekoliko dana u zadnjih par ciklusa, prije je bilo maksimalno jedan dan. Nadam se da će samo od sebe proći.
November, ja sam imala spotting par dana iza M i trajao je po 4-5 dana. Uz to sam krvarila nakon keksa, ali samo onog iza M neovisno o tome je li bio 2, 3 ili 5 dana nakon M. Izvadila hormone, napravila papu, čak sam i bris na spolne bolesti napravila. Ništa. Nada. Nula. Sve super i ok. Osim što mene nervira, dr rekao da nema razloga za brigu. I prestalo je dok opet ne počne...
Ja sam imala spotting dok sam imala miom i bio je u kombinaciji s pobrkanom M.
Vlatka naravno da je bolje kad su nalazi super, ali baš to - nekako sam očekivala da će bit problem s hormonima. Ne znam. Drago mi je što je sve ok.
Spotting je baš zanimljiv mali gad. Može bit svašta, može bit ništa, uglavnom koliko čitam i čujem i je - ništa. Pf.
Idući utorak idem na HSG, dogovoreno je. Svi smo uvjereni da će nalazi bit sterilni haha, čak se i naručujemo prije reda :D
Do kraja ovog mjeseca ja ću koliko toliko znati što je. Jel to moguće? Ne mogu vam opisati koliko se emocija stvara u meni...
Imam samo jedno pitanje...Šta ako sve bude ok?????
Ako sve bude ok je svakako bolje nego da je sve u problemu! A onda ćete sjesti i porazgovarati s doktorom koji ce znati sto i kako dalje. (Zvuci jednostavno, jel' da?)![]()
♥ lista za: 19.04.2017.♥
(ne)čekalice:
Kremar ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 32.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~28.dc
Nivana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
Sarasvati~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
Munkica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25.dc
Odbrojavalice:
Marle ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~21.dc
vlatka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21.dc
Chiara~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13.dc
Točekica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~7.dc
November ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~6.dc
Fitnessgirl ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~3.dc
Munkice dobro došla u gornji dom!
November super za nalaze!
Nemam pojma od kud spoting, imala ga i kad su hormoni bili ok i kad nisu.
Hvala, Mami
November, osim povisenog AMH (sto nije nuzno lose), moji nalazi su isto super. Ja sam drzala fige da HSG bude los jer bi barem postojao razlog zasto nemamo malog sisavca. I, opet, sve ok. Kako je Sara rekla, posavjetuj se s dr kad dobijes sve nalaze. Ponekad nam svima treba i malo srece![]()
Zbog povišenog AMH dr sumnja na PCOS, iako je ultrazvuk bio ok. Mislio je da IVF nije još nužan nego da ćemo s klomifenima i ciljanim odnosima sve riješiti. Kao, trudnoća je samo pitanje vremena jer nema prepreke za nju. Kaže, ove godine na godišnji idete vas troje.
U međuvremenu je doktor otišao iz bolnice i moja nova dr. mi je dala šansu još samo ovaj ciklus, odnosno još 10 dana, i rekla da se javim na konzultacije nakon toga jer nema više smisla čekati. 34 su mi godine i nisam više baš mladaA ja sam s brojanjem godina stala na 28.
Posljednje uređivanje od Munkica : 19.04.2017. at 18:43
A koliko je prošlo? Jer vi biste rado prvu bebu ako sam sve dobro popamtila. Pa cini mi se dobro da ne bi doktorica vise cekala.
I hej!, nisi stara. 30-e su nove 20-e za rađanje.
jutro zenske...eto ja samo sluzim kavicu....i pregledam dc...
Cure dobro jutro. Šta je ovo vani??? Užas!
Tko je sve trudilica za prvu bebu? Jer koliko sam skužila dosta vas već ima dječicu. Evo ja sam za prvu bebu!
Nisam pod stresom, začudo. Iako jesam jako uzbuđena. Sad dok znamo da ovaj mjesec nema smisla bebiti (osim naravno nakon HSG), keksamo se ko ludi. Šta psiha radi. Sad bi ja stalno. On bi uvijek stalno. Nevjerojatno!
Pošto mi MM ide idući petak na spermiogram, a 3-4 dana prije ne smije se prazniti, tek u petak navečer/subotu ćemo bebiti...A meni je u četvrtak 14.dc. Mislim da je ovaj mjesec otpisan što se toga tiče ipak.
Jutro!
Sara, metodu "vadi ga van" koristimo jedno 7 godina. A pokušavamo već minimalno 2,5 godine od toga sam 5 ciklusa uzimala klomifene, a prije sam koristila trakice. Da, super je što doktorica više ne bi čekala jer niti ja više nemam strpljenja raditi nešto što očito ne daje nikakve rezultate. Nisam baš "zašto se sve to meni događa" tip, ali kad vidim da cure koje nisu imale normalnu M nikada u životu, imaju PCOS i operirale su pregrade u maternici ostaju trudne iz prve, onda se malo zapitam.
November, je i ja sam za prvog sisavca. Znam kako ti je. I ja sam bila uzbuđena zbog svih testova i, zapravo, sretna jer napokon radimo nešto konkretno.
November ja isto čekam prvu bebu. Sad će još malo biti godina dana da pokušavamo, ali kako i md i ja radimo smjenski zna nam se dogoditi da kad su plodni dani mi se ni ne vidimo tako da nismo svaki ciklus iskoristili maksimalno. Pretrage za sada nisam radila, sve se nadam da će sljedeći ciklus biti taj i tako iz mjeseca u mjesec![]()
♥ lista za: 20.04.2017.♥
(ne)čekalice:
Kremar ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 33.dc
mami2~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~29.dc
Nivana ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~27.dc
Sarasvati~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~27.dc
Munkica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26.dc
Odbrojavalice:
Marle ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~22.dc
vlatka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 22.dc
Chiara~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 14.dc
Točekica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~8.dc
November ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~7.dc
Fitnessgirl ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~4.dc
Kuham popodnevnu kavu! Tko je za?
Moja m nikako da krene, spotinga je danas malo više.
Drage moje od srca vam želim da uskoro ugledate +!
Ja ne mogu nista. Opet temperatura.
Mami, po mojoj računici ja trebam dobiti u subotu, a po našoj listi sutra. Sad sam to skužila.
Znaci ipak dolazi? :/
Munkice, dugo je to..., a i jesi ipak nesto poduzimala. Drago mi je da se blizi konkretniji korak.
November, nama ovo dijete koje ne stiže je drugo.
Sarasvati, neka proljetna viroza je u điru. Odmor, puno čaja, limunade i peršina![]()
Prve godine smo ciljali otprilike plodne dane. Nakon godinu dana sam nabavila trakice i skužila da krivo ciljamo. Ups. Ovulacija je bila tjedan dana kasnije. Nešto više od godinu dana kasnije smo se odlučili javiti u bolnicu. Zapravo, poslala me dr opće prakse. Neke mjesece smo morali preskočiti zbog posla ili zbog toga što je MM prihvatio ponudu za posao u drugoj zemlji pa smo se 4 mjeseca viđali mjesečno dok se i ja nisam doselila tu.
Moj bratić je ginekolog pa sam njega priupitala za poneki savjet. Kaže da nam se u tom razdoblju moralo već nešto zalomiti, a pošto nije... Vrijeme je bilo da napravim pretrage. Budući da se ne bavi neplodnošću, ne želi mi davati nikakve savjete osim onih općenitih jer kaže da je to dosta komplicirano područje. A ja još niti nisam u MPO vodama.
Dan temperature, dan crijevne viroze pa dan oboje u kombinaciji...
Bome se moglo uloviti tijekom cijelog tog vremenaZato sada poduzimaš korake.