-
Punjene srdele-kako?
Ja bi punila srdelice,negdje sam to vidjela,a sada nigdje ne mogu naći nikakav recept,kako,s čime?Jel netko možda zna?Molim kakav recept ako ima za punjene srdelice!
-
Kaj nitko ne zna za punjene srdele?
Eto stigao i petak,a nema nikakvog recepta.
Odoh ja onda pržit srdelice same,bez punjenja!!!
-
nisam nikad jela to
a nesto mi se cini i komplikovano jer su sitne
cekam i ja recept
-
meni su najbolje srdele na gradela, nisam ih nikad punila, niti jela punjene pa ti ne znam pomoc :/
-
Osoblje foruma
bio je nekad davno recept u Dobro jutro, Hrvatska.
Znam da su srdele filetirali i onda ih punili, svijali i probadali čačkalicom.
-
Osoblje foruma
Sastojci:
30 dag srdela
1 svežnjić peršinovog lišća
4 režnja češnjaka
2 žlice mrkvica
10 dag naribanog tvrdog sira
brašno
Priprema:
Ribe očistite, prorežite, izvadite utrobu i kosti, te izvana i iznutra posolite i popaprite. U njih utisnite smjesu nasjeckanog češnjaka, peršina, mrvica i parmezana. Omotajte ih koncem i ostavite da odleže. Ribe obrišite, utapkajte ih u brašno i ispržite.
Drugi način
Srdeli treba odstraniti glavu i očistiti utrobu. Zatim slijedi jednostavan proces filetiranja - na dijelu gdje ste čistili utrobu prstima lagano razdvojite meso po cijeloj dužini i pažljivo odvojite srednju kost.
Nakon toga srdelu raširite i položite, napunite nadjevom te pripremite za pečenje.
Sastojci:
- 0,5 kg svježih srdela
- 1,5 dl bijeloga vina
- 1 glavica luka
- 50 g krušnih mrvica
- 2 češnja češnjaka
- stručak isjeckanog peršina
- 1 žlica nasjeckanih kapara
- 2 do 3 slana inćuna
- 2 do 3 žlice naribanog tvrdog sira
- 2 do 3 žlice namočenih grožđica
- 1 žlica nasjeckanog oraha
- lovor
- limunov sok
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Na maslinovo ulje stavite nasjeckani luk, posolite i pustite da se pirja nekoliko minuta. Nakon toga dodajte sitno nasjeckane kapare, inćune, češnjak i peršin. Sve propirjajte nekoliko minuta i sklonite s vatre.
Pustite da se malo ohladi pa smjesi dodajte sir, grožđice, orah, krušne mrvice i sok od pola limuna. Posolite i popaprite po želji.
Očišćenu srdelu položite i premažite smjesom. Zarolajte od glave prema repu. U nauljeni lim srdele slažite tako da se jedna na drugu naslanjaju s repom okrenutim prema gore kako se ne bi odmotale.
Među tako srolane srdele umetnite listove lovora, podlijte bijelim vinom i pecite u pećnici na 250 stupnjeva 15-ak minuta.
Srdele možete servirati kao toplo ili hladno jelo uz dalmatinsku blitvu ili osvježavajuću salatu.
-
srdele se mogu puniti mjesavinom limuna, cesnjaka, kapara i persina. nakon toga se posole i popapre te peku na tavi na malo maslinogo ulja (da bude sto slicnije gradelama, bitno ih je dobro osusiti prije punjenja, najbolje papirnatim ubrusima).
to se moze servirati sa salsom i kus kus-om (to je neka marokanska verzija).
za sicilijansku verziju srdele se prvo mariniraju u octu, a zatim pune mjesavinom krusnih mrvica, sira, cesnjaka, presina i jaja. od te smjese se naprave loptice kojima se napune srdele, zatim se umoce u jaje, potom u brasno, te se isprze u dubokom ulju.
-
Hvala,danas sam nešto sama izmislila i punila ih nasjeckanim maslinama,mrvicama i naribanim sirom i to sam povezala masl. uljem.Pa u jaja i mrvice,spržila,pa zapekla u soku od paradajza koji sam pomiješala sa ostatkom smjese sa kojim sam ih punila.Ispalo je jaaaako fino!!!
Nisam ih ničim vezala,one su se baš dobro stisle sa tom smjesom i nisu se raspadale.MM hoće da to radim i sljedeći petak.Jesam se usosila!
Drugi petak ću jedan od vaših recepata pa vam javim kako je ispalo!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma