Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Punjene srdele-kako?

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Punjene srdele-kako?

Ja bi punila srdelice,negdje sam to vidjela,a sada nigdje ne mogu naći nikakav recept,kako,s čime?Jel netko možda zna?Molim kakav recept ako ima za punjene srdelice!

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kaj nitko ne zna za punjene srdele?
    Eto stigao i petak,a nema nikakvog recepta.
    Odoh ja onda pržit srdelice same,bez punjenja!!!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nisam nikad jela to
    a nesto mi se cini i komplikovano jer su sitne
    cekam i ja recept

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su najbolje srdele na gradela, nisam ih nikad punila, niti jela punjene pa ti ne znam pomoc :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bio je nekad davno recept u Dobro jutro, Hrvatska.
    Znam da su srdele filetirali i onda ih punili, svijali i probadali čačkalicom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sastojci:

30 dag srdela
    1 svežnjić peršinovog lišća
    4 režnja češnjaka
    2 žlice mrkvica
    10 dag naribanog tvrdog sira
    brašno

Priprema:

Ribe očistite, prorežite, izvadite utrobu i kosti, te izvana i iznutra posolite i popaprite. U njih utisnite smjesu nasjeckanog češnjaka, peršina, mrvica i parmezana. Omotajte ih koncem i ostavite da odleže. Ribe obrišite, utapkajte ih u brašno i ispržite.

Drugi način

Srdeli treba odstraniti glavu i očistiti utrobu. Zatim slijedi jednostavan proces filetiranja - na dijelu gdje ste čistili utrobu prstima lagano razdvojite meso po cijeloj dužini i pažljivo odvojite srednju kost.

Nakon toga srdelu raširite i položite, napunite nadjevom te pripremite za pečenje.

Sastojci:

- 0,5 kg svježih srdela
    - 1,5 dl bijeloga vina
    - 1 glavica luka
    - 50 g krušnih mrvica
    - 2 češnja češnjaka
    - stručak isjeckanog peršina
    - 1 žlica nasjeckanih kapara
    - 2 do 3 slana inćuna
    - 2 do 3 žlice naribanog tvrdog sira
    - 2 do 3 žlice namočenih grožđica
    - 1 žlica nasjeckanog oraha
    - lovor
    - limunov sok
    - sol
    - papar
    - maslinovo ulje

Na maslinovo ulje stavite nasjeckani luk, posolite i pustite da se pirja nekoliko minuta. Nakon toga dodajte sitno nasjeckane kapare, inćune, češnjak i peršin. Sve propirjajte nekoliko minuta i sklonite s vatre.

Pustite da se malo ohladi pa smjesi dodajte sir, grožđice, orah, krušne mrvice i sok od pola limuna. Posolite i popaprite po želji.

Očišćenu srdelu položite i premažite smjesom. Zarolajte od glave prema repu. U nauljeni lim srdele slažite tako da se jedna na drugu naslanjaju s repom okrenutim prema gore kako se ne bi odmotale.

Među tako srolane srdele umetnite listove lovora, podlijte bijelim vinom i pecite u pećnici na 250 stupnjeva 15-ak minuta.

Srdele možete servirati kao toplo ili hladno jelo uz dalmatinsku blitvu ili osvježavajuću salatu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

srdele se mogu puniti mjesavinom limuna, cesnjaka, kapara i persina. nakon toga se posole i popapre te peku na tavi na malo maslinogo ulja (da bude sto slicnije gradelama, bitno ih je dobro osusiti prije punjenja, najbolje papirnatim ubrusima).
    to se moze servirati sa salsom i kus kus-om (to je neka marokanska verzija).

za sicilijansku verziju srdele se prvo mariniraju u octu, a zatim pune mjesavinom krusnih mrvica, sira, cesnjaka, presina i jaja. od te smjese se naprave loptice kojima se napune srdele, zatim se umoce u jaje, potom u brasno, te se isprze u dubokom ulju.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala,danas sam nešto sama izmislila i punila ih nasjeckanim maslinama,mrvicama i naribanim sirom i to sam povezala masl. uljem.Pa u jaja i mrvice,spržila,pa zapekla u soku od paradajza koji sam pomiješala sa ostatkom smjese sa kojim sam ih punila.Ispalo je jaaaako fino!!!
    Nisam ih ničim vezala,one su se baš dobro stisle sa tom smjesom i nisu se raspadale.MM hoće da to radim i sljedeći petak.Jesam se usosila!
    Drugi petak ću jedan od vaših recepata pa vam javim kako je ispalo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •