isto mi je bio problem na daljinu
isto mi je bio problem na daljinu
Peterlin,
Ja imam bifokalne naočale i to zato jer su mi progresivne preskupe,
Čoksa,
Nisu ti dobro porihtali fokuse, zato ne vidiš dobro.
Moj muž nosi progresivne naočale petnaest godina.
Zeiss leće, veliki minus gore, dole skoro nula.
Tanke, plastične, fotoosjetljive.
I odlične su mu.
Ali,
Radio ih je u Brežicama, a prije izrade je sat i pol bio na pregledu kod oftalmologa koji radi za tu optiku.
I sve je ispalo savršeno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja nosim naočale samo dok vozim, dok idem u dućane i dok gledam TV. I često ih zaboravim na poslu, nemam pojma gdje su i sl. To je dio mog smušenog personalityja
Isto vidim da mi je vrijeme da odem na kontrolu vida, a ne da mi se okvire tražiti, ovi su mi OK, a imaju valjda već 10 godina, ne mogu nova stakla na njih stavljati.
Uglavnom, po sebi sudeći, neredovito nošenje nije utjecalo na vid. Dakle, kad ih trebam ih nosim, kad ne trebam, ne nosim.
Posljednje uređivanje od Jelena : 10.10.2019. at 16:02
Meni isto treba dosta svjetla i onda bolje vidim citat.Nosim samo za citanje, dalekovidna.
Jel se moze sa starog okvira izvadit stakla i stavit nova?
Pitam jer imam novi jako skupi okvir koji kazu traje godinaamaaa
I jako, jako mi je lijep,pa bi za par godina samo nova stakla.
Jel to izvedivo?
Lili, da. Vidi se danisi puno naočala radila. Moze se i iz sunčanih izvaditi originalna stakla i staviti sunčana dioptrijska. Ja sam to već radila par puta.
Može se Lili. Problem samo nastane kad ih ne možeš ostaviti tamo da se to obavi, jer bez njih ne možeš raditi hehehe, onda kupuješ novi okvir.
Pa gore je netko napisao da ne moze i zato sam ostala.u čudu.
I u optici su mi rekli da moze naravno.
Inace, meni trebaju samo za citanje, nabadam i bez njih a ne volim skiljit i radit si bore medju obrvama
Inace nosim ih za citanje zadnje 2 god,a ko dijete sam ih nosila 9 godina.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.10.2019. at 08:07
može naravno
sli tko kaže da za par godina će ti taj okvir biti toliko lijep, možda vidiš neki lijepši
ćak u u tvoje staro doba su se u stare okvire stavljala nova stakla
A ne ovo je okvir koji je vjecno in,predivaaan je. Nema sanse da kupujem novi dok ovaj moj mackasti zarko crveni traje. Bio je preskup a super mi sjeda na nos.
Imam problem uskog nosa, visokih jagodica pa od 60-ak probanih modela samo 3-4 mi uopce dobro sjedaju na nos i pase oblik.
kolko je to preskupi okvir? radoznala ja
pa ne može se baš svako staklo staviti u bilo koji okvir
e to si u pravu, ali se vjerovatno kod Lili neće toliko mjenjati dpt, veći je problem kod minusa kad se mjenjaju nego kod plusa
Zato su moji okviri bagatela. Blazena internet kupovina. Pa mogu ko Tarik, za svako odijelo druge naocale.
Je onda mora ima i hrpu leca
Cubana vidi se da nemas nikakvu kompliciranu dptr
Ajde dodi ti u peterline godine pa neces visemoci rako jednostavno
Ja i imam okvir koji nosi TarikAlain Mikley
Isto imam astigmatizam, plus dioptriju +, neki premaz i stakla iz dva dijela za citanje na racunalu i s papira.
Svejedno mi je okvir bio skuplji od stakala.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.10.2019. at 12:51
Pa ne znam sto je tebi primjer komplicirane dioptrije.
Ako mozes naruciti progresivne, bifokalne, plus, minus, astigmatizam... Ne znam sto bi jos trebalo.
Btw... progresivne kakve mislim da bi mi s vremenom trebale, sa okvirima koji mi se sviđaju bi sad platila 63 dolara plus poštarina koja je 10 dolara.
Jbt, za tu lovu ja bih probala progresivne, a ne ovdje par hiljada kuna pa da ti ne valja.
Vjerojatno ja. Nisam mislila da se ne može općenito, nego mi je glupo u okvire stare 10 godina stavljati nova skupa stakla, bez obzira na dobar i kvalitetan, ne jeftin, okvir. Stakla su većinom veći financijski issue, a okviri se naprosto s godinama potroše. Razlohaju se navoji, plastika ostari, nije to više to. Sjećam se kad sam bila u Gethaldusu jedan je deda došao i veli da on ne bi nove okvire. Evo, vidite! Ovi su stari već 15 godina! A žena mu kaže - Vidi se
Dakle, kao Peterlin, ako stavim filtere na stakla i kvalitetna stakla, onda je cijena okvira sigurno debelo ispod 50 % cijene naočala.
Recimo moja dptr je komlpicirana i stakla debela i kad uzmem ultratanko opet je debelo
Ako uzmes preveliki ili neodgovarajuci okvir cesto se d4si da moras kupiti srakla veceg fia pa onda to sto si ustedio na netu skuplje placas jer rade specijalnu ili specijalniju narudzbu
Edit: ne nagovaram nikoga, al eto, sa mojom jednostavnom diptrijom i i kcerinim cilindrima, dvoje naocale dosle su mi ni 500 kuna s dostavom.
A ne kupis prevelike ni premale, snimis se kamerom s moba ili kompa, skaliras glavu, tj oni to odrade i virtualno isprobavas naocale.
Istina, nema marki pa ne mozes ko Tarik, tj, mozda i ima, mene to ne zanima.
Imam blue blocker, filtere, premaze.. svasta![]()
Posljednje uređivanje od Cubana : 11.10.2019. at 13:05
Joj, ja se to ne bih usudila kupit na netu. Jedino kao neke pomoćne. Kukavica![]()
Čudno mi je to, silno jeftino. Svako moje progresivno, stanjeno, premazano Essilor staklo tj.plastika, dođe oko 3500 kn. Imam veliku dioptriju, malo cilindra, najbolji taj kut, jer volim vidjeti najbolje što mogu.
Stvarno je okvir sporedan trošak. Sada imam neki Agatha Ruiz de le Prada, metalne, otkačene, boje vina sa šarenim ručkama.
Malo je okvira u koje mogu moja debela, iako max stanjena, stakla ući. Ne bih se usudila kupiti on line. Sat vremena tražimo dioptriju![]()
Navikla sam se na progresivne u jedan dan, meni se lsko navići na bolje.
Problem mi je što se uvijek skuplja prašina, znoj, krema u utorima oko stakala, očistim, ali opet bude.
ja mislim da cubana i magriz ne pričaju o progresivnim lećama
Dajte link na te cvike!
Ja recimo imam taj skupi okvir od nekog posebnog materijala, of course zaboravila sam koji. Kažu najdugotrajniji materijal na tržištu, imam i neku dugogodišnju garanciju na okvir.
Uzela sam tako full kvalitetni okvir jer "mrzim" kupovat i isprobavat okvire zbog gore navedenoga (nemam uobičajene dimenzije lica :/) . To mi je noćna mora, duže isprobavam i tražim okvir nego što mi odrede dioptriju za stakla. Nosim ih samo za čitanje, znači ne stalno i zaista vjerujem da će mi potrajat bar 5-6 godina, a i dulje. I naravno očekujem da će i dalje bit ko nov, okvir ima i neke posebne patente u sebi, al nisam pažljivo slušala šta su mi govorili. Ne zanimaju me takvi detalji.
Ja nema šanse da bi si kupila naočale i stakla preko neta. No way, pa da su i 100 kn.
Imam operirano jedno oko od djetinjstva i ne pada mi na pamet ništa riskirati u vezi zdravlja svojih očiju. Poštujem da netko drugi tako može i voli.
No ja ne naručujem ni odjeću on-line jer je volim dotaknuti, isprobati prije kupovine, a još manje volim vraćanje robe poštom ako mi ne odgovara
#stara škola shoppinga# hebiga
naravno da treba reklamirati ako nije u redu. svojedobno sam u jednoj renomiranoj zg optici uzela preskupi bulgari okvir i stanjene lece, ostavila 5000kn pred 10ak godina, da bi mi stakla lose centrirali. nakon dugo navlacenja su prihvatili reklamaciju. no, long story short, okvir se istrosio nakon par godina, naocale pale i leca se otkrhnula na kantunu...
Posljednje uređivanje od magriz : 11.10.2019. at 15:30
svatko svoje skuplja
ne mogu crveni okvir na zuti sako, ili uz malina salonke![]()
Meni se nije svidio blue blocker. Vratili mi svu lovu.
Međutim, dijete neće drugačije naočale. Veli, super su mi za mob i komp.
Pa smo opet naručili sa tim filtrom. Toliko o reklamiranju.
Lili, na sreću nisi mjerilo znanja o zdravlju i riskiranju istog, pogotovo nakon lekcije o kiselosti organizma.
Poanta je da ima rješenja i za one koje si ne mogu priuštiti najskuplji okvir u gradu i progresive leće.
Ne moraš ih imati 10.
Edit:
https://www.zennioptical.com/
E ja ne mogu lece
Nosila sam ih ali ne ide to meni
Meni nije ak ih imam
Zato spavam s njima
Hvala na linku, ja ću probati svakako. Imam skupe na nosu, ali za promjenu, za rezervu ću probati a onda možda i za glavne. Problem je jedino sto ja idem u optiku u koji dolazi doktor pa mi on odreskuje dioptriju i nekako se (valjda?!?) očekuje da tamo i kupim.
Nisam nikad bila u bolnici, dobila naočale iza 40-e. Pa ću morati u bolnicu, jel, da bi imala sljedeće pofriskane podatke?