Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam ovo ljeto promijenila dioptriju na progresivnim naočalama. Navodno se minus spustio s -3.50 na - 2.25 (desno mi oko ima različitu dioptriju od lijevog, ali je pad bio proporcionalan na ona oka), a dio za čitanje s -2.25 na -1.

I sve bi to bilo divno, dugotrajan strpljiv pregled kod Kobačića, šetnje, gledanje kroz prozor itd.... da nisam po izradi dobila naočale savršene za čitanje i srednju udaljenost, a nesavršene za daljinu. Rekoše, morate se naviknuti jer su vam prošle naočale bile puno prejake. I tako se ja navikavam već 2 mjeseca, no i dalje ne vidim čisto na daljinu. Da bude još i gore, desnim okom vidim onako...nesavršeno, a lijevim...hm...slabo. Ne vidim registracije auta udaljenije od 10m, lišće na granama dalekih stabala ne postoji i tak....promašili mi gornju dioptriju. A na pregledu s odabranim staklima vidjela sam savršeno čitati i najmanja slova.

Stakla su koštala 3600kn.
Nemam iskustva, ali da ih pitaš da ti to poprave? Da ne platiš sve ponovno nego samo reklamaciju, jer ovo bi meni bilo jako nezgodno za vožnju, možda čak i opasno... Možda za to ima nekakav rok - nemam pojma... MM se tako žalio na svoje progresivne naočale, ali kod njega je stvarno bila riječ o navikavanju. Uspio se naviknuti. Eh, sad - kaže optičarka (koja je meni radila - nije ista radila njemu) da je oko kao magare - navikne se na svašta, ne uvijek nužno i na dobro. Ako naočale nisu ok, izazivaju napor.