Pokazuje rezultate 1 do 50 od 245

Tema: Za one koje nose naočale!?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2022

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    MM i ja oboje smo dali napraviti progresivne naočala u Jo-jo optici, ali ja sam došla s receptom sa sistematskog (poliklinika Sv. Rok, dr. Cvetetić Žužul) a on je samo otišao na pregled. Ima tome već par godina. Njemu naočale baš nisu bile sjajne, a meni su odlične. Imam već treće odabrane na isti način, on je bio samo jednom. Njemu su određivali dioptriju u drugoj poslovnici iste optike, bila je i doktorica (bar je tako bilo dogovoreno), ali nije sjajno ispalo. Idući put ću ga poslati najprije k mojoj doktorici u polikliniku, jer tamo obave kompletan pregled (osim dioptrije izmjere i očni tlak, pogledaju očnu pozadinu i što već treba), a onda nek ode po naočale u koju god hoće optiku. Još sam samo htjela reći - meni je i optičarka sigurno 45 minuta provjeravala i pripasivala sve (imam kompliciranu dioptriju i došla sam s papirima iz poliklinike), tako da ako vam u optici hoće odrediti dioptriju na brzinu, bjež' od toga! To treba napraviti polako, smireno i kako treba, s tim da treba aktivno prigovarati i tražiti da se korigira ako se može.
    Iz svih komentara na ovom postu se vidi da nitko ne zna o cemu prica. Kvalitetno određivanje dioptrije radi OPTOMETRIST koji to studira 3-5 godina. Pregled očnog tlaka, očne pozadine, određivanje farmaceutskih terapija i sl. radi OFTALMOLOG. Oftalmolozi na specializaciji sveukupno jako malo uče o određivanju dioptrije, njihov posao je liječenje i operiranje oka. Hiperopija (hipermetropija), miopija i astigmatizam NISU BOLESTI, već refrakcijske greške oka za koje su specijalizirani optometristi. OPTIČARI su ljudi koji rade u optikama i bruse naočale, oni NIKADA ne rade kontrole dioptrije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Bbvmp prvotno napisa Vidi poruku
    Iz svih komentara na ovom postu se vidi da nitko ne zna o cemu prica. Kvalitetno određivanje dioptrije radi OPTOMETRIST koji to studira 3-5 godina. Pregled očnog tlaka, očne pozadine, određivanje farmaceutskih terapija i sl. radi OFTALMOLOG. Oftalmolozi na specializaciji sveukupno jako malo uče o određivanju dioptrije, njihov posao je liječenje i operiranje oka. Hiperopija (hipermetropija), miopija i astigmatizam NISU BOLESTI, već refrakcijske greške oka za koje su specijalizirani optometristi. OPTIČARI su ljudi koji rade u optikama i bruse naočale, oni NIKADA ne rade kontrole dioptrije.
    Očito mi je se sakrio ovaj post
    U zadnje vrijeme cca 15-20 godina u sve više optika rade i optometristi, koji su u većini slučajeva optičari koji naknadno studiraju optometriju
    Recimo ZG i okolica studiraju u Gorici
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.07.2024. at 23:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •