Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 55 od 55

Tema: s epiduralnom porod dulje traje?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Asimon prvotno napisa
    Citiraj minići prvotno napisa
    Citiraj Asimon prvotno napisa
    A hoće li to dobiti sve hrvatske primalje?
    Jer nama su na tečaju za trudnice prije 2 godine upravo dvije primalje ispričale kako one zagovaraju epiduralnu, i da njihove kćeri idu rađati da bi im je one preporučile, da se ne muče i da ih ne boli?!
    Tečaj nisu držale primalje nego sestre koje nemaju pojma o porodu!!!!
    oprosti, ali nije istina. Da, zaista one nemaju titulu primalja, nego medicinskih sestara, ali nikako se ne bih složila da nemaju pojma o porodu; obje rade ne odjelu ginekologije i opstetricije i morale su koji vidjeti bar u prolazu. I znam da one s tom izjavom nisu mislile ništa loše, ali voljela bih da možemo birati kako želimo rađati, a da je to jedna od opcija.
    Rade na ginekologiji i u rodilištu a ako su vidjele koji porod u prolazu, siguno nisu dovoljno iskusne da govore o tome. Više je poroda vidjela čistačica koja čisti rađaonu pa ipak nije stručna da govori o tome. A što se tiče epiduralne, ja sam za to da žena sama izabere jer to je ipak njen porod i treba sama odlučiti što želi. Samo je treba upoznati sa svim dobrim i lošim stranama. Ne podnose svi jednako bol!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja lezala od 9 ujutro u 13 sati dobila epiduralnu, rodila u 19 i 45 mn. to bas i nije neke skracen porod a glavne tudove od 18 sati do poroda sam trpjela. ionako trpis a ti su stvarno najgori

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo da i ja dodam, moj barba je anesteziolog i baš mi je ovaj vikend održao predavanje o epi, u stilu kako to opušta mišiće i porod ide lakše i brže. E sad, on je anesteziolog i radi u Švicarskoj ali opet ja ne znam bih li mu vjerovala, čovjek maltene jede sumamed za doručak :/ Ti doktori su većinom previše nabrijani na lijekove.
    Ipak mislim da ću ja gurati koliko mogu na prirodan način. Moram još proučiti ovu temu, za sad sam samo preletila

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo da se i ja malo uključim u ovu temu kao zdrastveni radnik. Inače sam u 37. tjednu trudnoće i intenzivno razmišljam o epiduralnoj analgeziji i sličnim intervencijama. Primjetila sam da se većina postova koncentrira na majku kao primačicu epiduralne, a nitko ne spominje da jednako i dijete prima analgeziju kao i majka. Mislim da bi i o tome trebalo razmisliti. Ni jedana farmaceutska supstancija nije bezopasna. Pročitala sam čak i na ovome forumu da je na različite žene imala različiti učinak ( analgezija samo jedne strane tijela i sl), a zamislite tek kakav utjecaj ima na bebu od 3 kg. Mislim da bi se prilikom razmatranja epiduralna-da ili ne trebalo više misliti na dijete.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Slažem se sa sovom u potpunosti!!!
    Pravi odgovor je dala , svaka čast!!!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •