Ja sam išla na tečaj u bolnicu Osijek pa da ukratko kažem pošto vidim da neke zanima. Evo upravo sam danas bila na zadnjem predavanju, odnosno ovaj puta je to bio obilazak rađaonice i odijela gdje ćemo ležati poslije poroda pa smo imali prilike vidjeti kako izgledaju boksevi, kada, stolci, pokazali su nam ambulante gdje nas klistiraju, pokazali su nam i onaj instrument s kojim gledaju plodnu vodu (bez toga sam i mogla preživjeti ), obišli smo sobe u kojima su smještene žene sa bebama pa smo malo i s njima popričali, upoznali i neke sestre. Nadam se samo da im nismo smetali i da im nije bilo neugodno iako nisam primjetila da je nekome smetalo što smo ih malo posjetili
Teme na predavanjima su uglavnom slične kao što je Fidji napisala samo što ja nisam to tako zapisivala. Uglavnom moj dojam je za sada vrlo pozitivan. Evo samo ukratko da kažem što se tiče epiziotomije kažu da oni režu samo ukoliko procjene da je nužno te da je i njima u cilju da se žena ne reže. Klistir je obavezan, a obrijat se možemo i sami kod kuće. Muž smije biti s nama cijelo vrijeme od kada uđemo u boks i za vrijeme izgona, a može prerezati i pupčanu vrpcu. Ako ne želi biti za vrijeme izgona može izaći van pa se vratiti prerezati pupčanu. Ukazali su nam na prednosti korištenja kade, stolca, lopte koji su nam na raspolaganju ako se odlučimo za to. Svi doktori i sestre se slažu da prisustvo oca može uvelike olakšati porod. Gledali smo i neki film o dojenju bebe te su nam savjetovali kako bi trebali isključivo dojiti do 6. mjeseca života, dali nam još neke savjete u vezi njege novorođenčeta itd. Ima toga još jako puno. Uglavnom ako nekoga zanima neka me slobodno pita.
Cijeli idući tjedan su vježbe disanja u Bizovcu. Nadam se da će stvarno sve biti onako kako su nam na tečaju pričali.