-
Puno tekucine - secer?
Moja Pal pije uzasno puno tekucine. Sugerirano mi je da joj provjerim krv jer da bi mozda mogla imati secer?!?! :shock:
Sto vi kazete?
Ja nekako mislim - stigli su topliji dani, po noci je toplo pa mozda zbog toga...
-
Osoblje foruma
Što znači "užasno puno"?
Više od decilitra po kilogramu?
-
Pa po prilici oko litru dnevno popije - a ima oko 10-tak kila.
-
Osoblje foruma
To je baš kako i preporučaju!
Pa i da pije i nešto više, opet dobro!
Nemoj brinuti - šećer u krvi ima i drugih pokazatelja, ali ako se hoćeš umiriti, uvijek možeš izvaditi krv. Ne ti, Paula :D
-
A jel' bi se to moglo provjeriti kroz urin? Da kupim one trakice s bojama - pa okvirno da vidim jel' trebam panicariti ili da zviznem osobu koja mi je paranoju uvukla u kosti?
-
Osoblje foruma
Pa nemoj je baš zviznuti, ali joj možeš reći da gleda svoja posla :D
Pusti dijete da raste! I da pije!
A na sljedećem pregledu kod pedijatra možeš to napomenuti.
-
Možeš trakicama vidjeti da li u urinu ima šećera. Kod dijabetesa se pojačana žeđ i mokrenje javljaju upravo zato što šećer koji prelazi u urin (jer je u krvi povišen) sa sobom povlači i vodu. Šećer u krvi mora biti oko 10 mmmol/L da bi se pokazao u urinu jer je to prag nakon kojeg bubreg propušta šećer (nekad propušta i nižu koncentraciju). Normalno je do otprilike od 4 do 6 (ovo ovisi o raznim stvarima zato ne kažem točno).
Samo što nećeš moći u apoteci kupiti samo jednu trakicu - nažicaj ako imaš nekog dijabetičara u familiji koji ima.
A zašto ne odneseš urin u laboratorij (s uputnicom od pedijatra)?
Što se tiče ispijenih količina, moje iskustvo je da je to djeci stvar navike, osobito ako piju na bočicu to im je vrijeme opuštanja, ritual... ako nema ništa pametnije moji su isto u stanju popiti ogromne količine sokova (zapravo voda sa malo soka), ali kad smo vani tek kad se zaustave - a tad su stvarno žedni i imaju od čega biti.
-
To nije baš tak puno, pogotovo ak je ljeto.
Tako su i meni stalno govorili da provjerim šečer jer puno pijem.
Ali ja stvarno puno pijen do tri litre dnevno i više.
Ali to ništa ne znači već sam masu puta kontrolirala šečer i nemam ga.
Čak i u trudnoči nisam imala.
I D puno pije a nisam mu kontrolirala šećer.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma