cure, ima li tko možda električnu doma?
koju marku, gdje ste kupili i koliko platili?
unaprijed hvala
cure, ima li tko možda električnu doma?
koju marku, gdje ste kupili i koliko platili?
unaprijed hvala
ne za svakodnevnu upotrebu nego uskoro idemo na more u nas app koji je na sjevernoj strani zgrade, nema nikad direktnog sunca tako da je prilicno hladan, a od grijanja tamo imamo samo 2 el grijalice (nemamo klimu), pa sam mislila bar sa tim el dekama klincima malo ugrijati debele madrace i posteljinu prije spavanja
Nabavi termafore. Ili plasticnu bocu napuni toplom vodom. Mozes i crijep zagrijati u pecnici pa u krpu.
:bakinrecept:
crepove smo i mi stavljali ko mali, ali to treba ugrijati na nećem, mi smo to stavili sat vremena na peč. uzmi termofoe , i koju deku više, prije spavanja se malo porazgibajte, i prevućite deku/poplun prek sebe i hukčite unutra ( i to smo radili malo stariji), začas se zagrije.
Ja to NIKADA ne bih u kuću. Moj tata je dugo godina bio sudski vještak za nesreće koje su nastale u kući zbog neispravnih instalacija i aparata. Sjećam se kojekakvih njegovih priča... Bolje uzmi termofor. Iskreno. Ili običnu mucastu deku, kao što rade moja djeca kad im je hladno.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.04.2017. at 16:35
mi smo obožavali te deke :D
stari ogroman stan, bez centralnog, grijali smo samo kuhinju i dnevni, a u spavaćim sobama je bilo -15. i onda, onako hladna soba, a ti uđeš u topli krevet. aaaa pregenijalno! uspomene iz djetinjstva :D
Ja imam iz Lidla. Jedna je sama od sebe prestala raditi, pa sam opet kupila drugu. Baš je planiram ovih dana nositi na more. Staru sam puno koristila. U početku sa oprezom, a kasnije sam se opustila. Čak sam mogla i spavati, a deka je radila. Nakon nekog vremena, šta ja znam, par sati, sama se je gasila.
Peterlin, uplašili ste me. Morat ću je paliti da zagrije, pa ugasiti. Tek onda u krevet.
ma ja čak ne bi pustila klince da leže na njoj ili da se pokrivaju nego isključivo da malo zagriju te madrace u app u kojem već pola godine nije nitko bio, u kojem nemamo grijanje i u kojem je uvijek malo hladnjikavo
moja majka je koristi tako da zagrije krevet dok ona vecera. i onda legne u topli krevet, jer tu prostoriju ne grije. bucka na zalost ne znam di je kupljena. sestra ju je kupila, kao niti cijenu. ali eto majka je jako zadovoljni korisnik u tu svrhu.
A jeste li cvijeta i mojca sigurne da su to bile baš deke, a ne termofor manji na struju?
evo jelena moja baka je imala isto elektricnu deku. zutu s nekim zelenim cvijetovima.
a bome i crijep![]()
I moji baka i deda su imali električne deke, i to veliku i malu, za grijanje nogicađ
Izgledale su kao da su iz doba Franje Josipa, premda su vjerojatno ipak bile modernijeg datuma proizvodnje, ali ih se svejedno nismo bojali.
na TU malu za noge sam mislila da su Mojca i cvijeta mislile,
da Nera i ja sam bila na selu, mi smo crepove, ponekad i cigle imali u krevetu, nisu grijane sobe, ali je bilo ugodno spavati u njima
kaj mi pada još na pamet, oni ohlađivači koji mogu služiti kao i grijači, i to se može zamotati u krpu i zagrijati, mada huhtanje mi je najbolje kaj se tiče zagrijavanja
pandora![]()
Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.04.2017. at 13:13
I moja baka je tamo nekih 80-ih imala električnu deku.Sjećam se k'o da je bilo jučer. Nabavljala joj susjeda u Njemačkoj.
Ali ja bih rekla da je od električne deke do električne stolice samo mali korak...![]()
Ja sam je jedne zime ( zimogrozna sam) kupila u Lidlu i super je. Ugrije krevet i onda je iskljucis, mene bi bilo prevruce da spavam na ukljucenoj, a nije bas ni sigurno.
Ja to nikad u životu nisam vidjela a kamoli isprobala. Vidim da živim u potpunom neznanju.![]()