pomikaki prvotno napisa
E pa ja nekad vičem kontrolirano :/ ne znam je li to dobro (urlam ali nisam van sebe) ili loše (namjerno strašim dijete urlanjem tako da konačno prestane).
Meni je jasno da je njoj žuta minuta. Ja (možda) mogu ostati i dalje mirna. Ali se pri tom mirovanju osjećam grozno i ne vidim čemu dobrom to vodi.
Pazite, radi se o tome da ona može na glas plakati, derati se i bacati nerealne optužbe na moj račun po pola sata (vjerojatno i duže, ali je duže nisam pustila). Netko je napisao da je naša odgovornost kako ćemo reagirati. Ali zamislite cijelu obitelj kako pokušava ostati normalna dok netko urla pola sata u prostoriji u kojoj svi borave.
Mogla bih to da je dijete slomilo nogu, ili da se radi o bebi - jer bih razumjela. I svejedno bi mi bilo teško to izdržati (sjetite se u kojem ste psihičkim stanju bili kad su vam djeca imala grčeve) ali bi mi bilo jasno da moram.
Ali ako dijete od skoro 10g urla zbog gore spomenutih razloga, i drži u toj napetosti sve ukućane (od 2 do 69 godina starosti), i to se prečesto ponavlja, možda zbilja nije pametno trenirati mirnoću.
S druge strane, mm mi poslije kaže da me je bilo strašno za čuti i da sam povrijedila dijetetu osjećaje