Tako i treba!
Offt. imam malu susjedu (neke 3 godine, možda i manje) koja je baš cendrava i plačljiva, a mama joj kaže "Ljubavi, OBEĆALA si da nećeš plakati" (istim takvim cendravim tonom). Ufff.... Pa naravno da se dijete dere kad su joj dozvolili da bude budna do 11 navečer (čujem je, pa znam) a ujutro treba ustati prije 7. DakleM, vrlo često takvi cirkusi imaju uzrok u roditeljskoj popustljivosti. Ponekad treba reći PRESTANI ODMAH SAD i gotovo, bez puno priče. I u ovom slučaju pomaknuti vrijeme spavanja, tako da se dijete odmori. Gotov offt.
Naravno, ovdje to sa pomikaki nije slučaj, njeno dijete ima prolazni poremećaj izazvan privikavanjem na novu količinu obveza i učenjem organizacijskih vještina. Ali treba paziti da to ne postane navika. Ja sam kao i Anemona cendranje sankcionirala od prvog dana. Ne podnosim tu frekvenciju i uvijek sam se trudila učiniti sve da do nje ne dolazi, ali dijete kako raste mora naučiti samo sa sobom izlaziti na kraj, inače će sebi i drugima biti vrlo neugodna osoba za druženje.

Odgovori s citatom