Da li je netko u Zagrebu radio ovaj test ( iz krvi) za sifilis i gdje? Koliko se čekaju rezultati?
Da li je netko u Zagrebu radio ovaj test ( iz krvi) za sifilis i gdje? Koliko se čekaju rezultati?
Si i ti mariborčanka? To ti se vadi u Zavodu za transfuziju u Petrovoj, odmah blizu Petrove bolnice, čeka se (mislim) oko tjedan dana. Dođi rano u 7 h jer su gužve (nama je bilo bitno zbog posla da stignemo do 9 h)
Ja sam ga radila na zavodu za transfuziju u Petrinjskoj!
Rezultat je gotov kad i oni ostali (HIV, Hepatitis, Rhesis faktor itd.) za nekih 8 dana ...
Zavod za transfuziju kao što i je i Maxime rekla. Inače ovo spada u jedan od OBAVEZNIH pretraga u trudnoći i mora se napraviti prije poroda.
da i ja sam mariborčanka....Sad sam shvatila da nemam taj nalaz, nije mi jasno jer sam sve zajedno s popisa koji sam dobila od doca u Mariboru radila u Petrovoj,na nalazima se nigdje ne spominje taj VDRL. Da li je to posebno nalaz ili je na onom gdje je AIDS i Hepatitis? Ili je možda na nalazu neka druga skraćenica.
curke, Mariborke, pomoć! Nadam se da su mi ipak to napravili i da neću morati ponovo u Petrovu.
Pogledam doma pa ti javim poslije podne - i meni se čini da je to sve zajedno na jednom listu.
ako je na jednom listu onda je definitivno neka druga oznaka, jer sam sve pregledala. Molim te provjeri mi, pa javi. Ne ide mi se u Petrovu ako baš ne moram. A i pikanja mi je već dosta.
Nemaš brige, očekuj odgovor tamo negdje iza 19 h...
Oprosti, AnitaK, malo je kasnije nego obećano, ali tek smo sad došli doma.
Daklem, meni je prof. Vlaisavljević iz Mb-a zaokružio da ja moram napraviti:
- Markeri hepatitisa B i C
- HIV 1 i HIV2
- Krvna grupa i RH faktor
- VDRL
MM:
- VDRL
- HIV 1 i HIV2
- Markeri hepatitisa B i C
Dobili smo uputnice od moje soc. ginićke za Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3 i otišli to izvaditi, a natrag smo dobili ove nalaze: 2 papira ja (jedan s krvnom grupom i RH faktorom, drugi s ostalim nalazima), MM jedan (ostali nalazi).
Na tom drugom papiru su ove kratice, nigdje nema kratice VDRL, ali je valjda pokrivena nekom od ovih tu dolje kratica (ala šta se kužim).
Sad prepisujem sve, identično je za MM i mene s tog drugog papira:
- HBsAg (Hepatitis Bs antigen)
- anti hbS (antitijela protiv HBsAG)
- anti HBc ukupni (IgG + IgM)
- HBeAg (hepatitis B e antigen)
- anti HBe
- anti HCV - EIA
- EIA antitreponemski test
- antitijela na HIV1/2 - EIA
- HCV core Ag
Ovo je sve gore kao tablica i sve je negativno.
Dolje ispod te tablice piše:
"KOMENTAR:
Nalaz traženih HVB markera uredan.
Infekcija virosm hepatitisa C nije dokazana incijalnim testiranjem."
Taj jedan papir (za MM-a) i 2 za mene (krvnu grupu i RH faktor na jednome, sve ovo drugo na drugome) smo predali prof. Vlaisavljeviću i nije rekao da išta fali tako da ja računam da je to to i da nemamo sifilis.
Ina33, isto tako izgledaju i naši nalazi i to je ono što nas je bunilo. dakle, nije greška, valjda bi doc reagirao da ovo nije ok.
Hvala na informacijama, puno si mi olakšala.
Upravo se vratih iz Maribora i upitnik iznad glave... Što je taj VDRL... i gledam da li se krije negdje iza nekih skračenica sa pretraga koje MM i ja imamo... Šaljem popis koji je Ina navela.
Mariborčanke ako imate saznanja da ovo neće proći bez VDRL-a javite. Hvala.
pomoc........dobila sam nalaze sifilisa, hiv, hepatitis i nemam pojma jeli nalaz ok ili nije......dva papira su..na prvom je krvna grupa a na drugom papiru su nalazi markera i nista ne pise jel negativno ili nije samo pise nonreactive sta mu to znaci??
da su pozitivnu, sigurna sam da bi skužila, zato budi sigurna.. SVE JE SAVRŠENO OK, nego ti lijepo te nalaze proslijedi tamo gdje ih trebaju, pretpostavljam Mb.
hvala ali tu su i neke brojke tipa.....0,07, 0,05, 0,19 ,0,46 0,41 0,15 pa me to brine.......
Ako malo proguglas vidjet ces da nonreactive znaci isto sto i negativan test. Prema tome ne treba da brines.
Za ove brojke ne znam, ali ako kazes gdje si vadila nalaze mozda ti se javi netko tko je isto tamo radio te pretrage pa eventualno zna nesto vise o tome.
evo malo podižem, koje su ono pretrage obavezne prije IVF-a po novome?