Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 166 od 166

Tema: O metodi "svako dijete moze nauciti spavati"(na nj

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sve sam vas procitala... uh koliko je tu tuznih stvari bilo, za plakati. I informacije, a djelomicno i necijih stavova.
    Ipak, u vecini su nevjerojatne zene majke jakih srca i tako sam presretna sto sam dio ovog foruma!

Anchie, Luna, Sorciere......

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prosli tjedan sam saznala da jedna mama sa kojom se od skoro druzim i pored djece je primjenila tu metodu, mislim to pustanje da placu, cak nisam sigurna kako se tip zove jer me nikad nije zanimalo. Znam da je F. nesto.

Uglavnom, sjedile smo nas 4 mame vani navece, izasle same, da malo odahnemo.

Naravno pricale smo i o djeci i ona je to spomenula. Prvo sam ostala ono paf ali sm rekla jedino da ja nevjerujem u tu metodu i da sam ja AP mama i ona kaze da je predpostavila, posmatrajuci nasa druzenja sa djecom.

Ja nisam nista predpostavljala za njenu djecu ali mala koja je par mjeseci starija od Noah ima dosta nesigurnosti i to sam primjetila. Naravno to joj nisam rekla.

Ona kaze da je sprovela tu metodu jer je muzu bila puna kapa. Odradila je s oboje djece i sad naravno kad je upoznala moju djecu vidi razliku i pita da li ja mislim da je to mozda razlog.

Nisam joj htjela skakat za vrat. Ipak su to njena djeca.

Mala je super ali je prepre prepre TIHA. Po meni djete mora biti barek trunku radoznalo i nasmijano. Ja njenu djecu nikad nisam vidjela ono bas uzbudjene radi neceg i istinski sretne.

Moj Noah kad ugleda tobogan i ljuljacke trci ko sumanut a njena djeca nesigurno kruze pa i po sat vremena i boje se. Dakle boje se svega pa mislim cak i svoje sjene.

Juce smo bili na predstavi u kojoj je bio Noah pa sam ih pozvala da idu s nama. Mala se u jednom trenutku tako rasplakala kao ono previse je ljudi, zasto svi pricaju, njoj se nesvidja. Mala je 4 godine i koji mjesec.

Boji se trave, nece da se zaprlja-znaci nece u pjesak. Ma sva je ko pahuljica. Neda se dirnuti.

Neznam jeste nekad dozivjeli da hocete zagrliti neko djete a ono ko panj.

Nece da se igra s djecom nego je izabrala samo Noah iz nekog razloga(idu u isti vrtic) i svaki dan samo njega ceka.

U jednom trenutku ja sam bila zamjenila smjene u vrticu i mala je dakle bila pala u tesku depresiju da sam ga onda vratila.

Njena sestra isto tako povucena i jako jako tiha.

Ono kao da nisu djeca, nego mali odrasli ljudi, ako kuzite sta hocu reci.

Odgajani nekim metodama koje jednostavno nisu prirodne.

I sta sad kad me ona pita da li ja mislim da je pogrjesila u odgojnim metodama? Ajde sad budi pametan pa znaj sta reci.

Sve u svemu, dala sam joj knjige koje sam ja procitala i definitivno joj budem dala Juula cim mi stigne i procitam a mislim da cu ipak se suzdrzati od suvisnih komentara. Predpostavljam da ako procita te knjige, sve joj bude mozda malo jasnije.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Natasa... kako si samo dobro opisala tu djecu! U potpunosti kuzim. Voljela bi znati zaista zasto su neka djeca takva... je li to osobnost po rodenju ili rezultat kojekakvih "metoda"...

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Natasa, citam i tuzno mi je.. jer gotovo u potpunosti opisuješ moju Nevu.

Sramežljivo dijete. Plaha od početka. Kad su novi ljudi ili mjesta u igri, samo se zalijepi za mene i pravi kao da nje nema tamo. Ako ju netko nešto pita, gleda sa strane i pravi se da je nema, nada se da će odustati. Bila na nekoj predstavi za djecu i rasplakala se kao kišna godina.

Ona je u potpunosti ap dijete. (i nama svi govore da smo fulali s tom metodom jer smo napravili dijete koje je ovisno o nama)

To je jedna strana priče. Druga strana priče je ta da nju, naravno, nitko (ili rijetki) vide u poznatom okruženju i kada je sa krugom ljudi koje dobro poznaje. A tada je.. Neko sasvim drugo dijete. Meni je bilo dosta teško kada sam shvatila da imamo sramežljivo dijete (ja sam strašno ekstrovertirana, radim kao asistent na faksu i uživam u tome), ali vjerujem da upravo zahvaljujući ap-u i našoj povezanosti ja (tj mi- mm i ja) možemo postići puno više nego da nismo. Razumijem što joj treba i to joj dajem. (a plakanje na predstavi.. unatoč tome što je okolina reagirala loše jer je zaključila kako je Neva nesocijalizirana i da joj valjda smeta buka i previše ljudi, ja sam uvjerena da ju je rasplakala jedna malo tužnija scena.. koju ostali ljudi možda nisu ni primjetili, a ona koja je strašno emocionalno osjećajna - je).

Ono što želim reći je da je lako moguće da su njena djeca takva zato što se s njima na određeni način postupa, no definitivno ima nešto i u karakteru. Ipak, ja se ponekad sledim kad si razmišljam kakva bi Neva bila da je dopala u ruke nekim ne-ap roditeljima

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I da, uvijek se sjetim krajnosti tu s foruma; Zara od Lutonjice - totalni ekstrovert, te Vid od Vedrane - poprilično zatvoren. A obje su mi (i mislim da nisam jedina) veliki uzor po pitanju roditeljstva..

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aqua, mene Neva po opisu isto jako podsjeća na mog Jana

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma sto se tice ekstrovertiranosti/introvertiranosti, sramezljivosti/samostalnosti... mislim da dijete ulazi i izlazi iz tih faza i tek se u skoli vidi zaista osobnost djeteta. Bar je kod nas tako bilo. Moja Omi je uvijek bila sretna, zaigrana i drustvena, ali je isto tako s nepoznatima znala biti sramezljiva i preplasena, a i u drustvu se nekad nije znala izboriti za sebe (vrtic). Sa skolom se sve to preokrenulo i sad je zadrzala sve kvalitete i izgubila ove sramezljive i "slabe" kako ona kaze... cesto mi zna reci: "Mama, ja sam bila tako slaba u vrticu, vise ne zelim biti takva!" I tako se ona svjesno i promjenila. Sad vise nitko za nju ne bi rekao da je "previse vezana za mamu".... Ljudi su blesavi, ne znaju nista o psiholigiji djeteta, a jos manje znaju automatski procjeniti sto je u kojoj dobi adekvatno i tako iskomentirati "mjerodavno".... govorim o nasoj okolini koja nam redovito daje komentare, a ne znaju tocno ni koliko nam je dijete staro i sto se od njega moze/ne moze ocekivati u datoj dobi.

Stvarno nekako ne vjerujem da radi metode mozemo promjeniti osobnost djeteta jer vidim zaista svakakva ponasanja prema djeci, da se zgrozis, a dijete opet tom istom tati, djedi ili baki uleti u narucje s tolikom ljubavlju kao da je sve to u redu. Mislim da je prije nasa osobnost ta koja ima velik utjecaj na njihovu... nego sam nacin odgoja (koji je opet rezultat nase osobnosti) i primjenjivanih metoda.

Uh.. sto sam sad sve napisala... kad radim sto stvari od jednom..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad mi je jos draze da zeni nisam nista rekla.

Ipak, ja se ponekad sledim kad si razmišljam kakva bi Neva bila da je dopala u ruke nekim ne-ap roditeljima
    Nemoj niti razmisljati o tome jer je dobila tebe a sigurno i s razlogom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto sad ustvari se postavlja pitanje koliku ulogu u tome imaju odgojne metode? I ustvari kako te odgojne metode djelujeu na djecu i kako bude kasnije?

Bilo bi interesantno pratiti djecu par godina koja su odgajana drugacijim metodama pa vidjeti sta se desi. Ovo je samo moje razmisljanje.

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo, baš sam jutros vidla ovo: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=#521829

Tekst je dosta dugačak, no ukratko, znanstvenik koji je zaključio da je temperament urođen i da se jako malo mijenja (ak se dobro sjećam, čak je povezivao ap i temperament.. nije ništa izvukao. Kakvo se dijete rodi, manje-više takvo i ostane)

Maja, nisam znala, malo pišeš o svojima (ili barem ja propuštam )

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Probala sam citati tekst.. nije me zainteresirao dovoljno da ga citam dalje. U principu, necija ideja, znanstveno nepotkrijepljena.

Vjerujem da se djeca radaju sa osobnoscu i temperamentom, ali kako sve stvari imaju dvije strane medalje, tako ima i dijete. A onu "losiju" se izvlaci losijim odgojom, a ona bolje raste i vidljiva je vecu kolicinu vremena ako se koristi "dobar" odgoj baziran na ljubavi i postovanju. A da.. ajmo reci da je medalja rodena... a njene strane bira roditelj.

Mirno ili aktivno dijete, extrovertirano ili introvertirano, radosno ili udubljeno... to su razliciti temperamenti koji nemaju veze sa odgojem.. ali probajte naslutiti drugu stranu medalje tih osobnosti ovisno o odgoju. Tako ja vidim stvari.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Probala sam citati tekst.. nije me zainteresirao dovoljno da ga citam dalje. U principu, necija ideja, znanstveno nepotkrijepljena.

Vjerujem da se djeca radaju sa osobnoscu i temperamentom, ali kako sve stvari imaju dvije strane medalje, tako ima i dijete. A onu "losiju" se izvlaci losijim odgojom, a ona bolje raste i vidljiva je vecu kolicinu vremena ako se koristi "dobar" odgoj baziran na ljubavi i postovanju. A da.. ajmo reci da je medalja rodena... a njene strane bira roditelj.

Mirno ili aktivno dijete, extrovertirano ili introvertirano, radosno ili udubljeno... to su razliciti temperamenti koji nemaju veze sa odgojem.. ali probajte naslutiti drugu stranu medalje tih osobnosti ovisno o odgoju. Tako ja vidim stvari.
    Potpisujem

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aqua, s vremenom se stvari mijenjaju. Mi smo došli do toga da povremeno hoće reći nepoznatim ljudima kako se zove .

A što se tiče toga što se dogodi s djecom koja su "sramežljivija", a nemaju AP roditelje - imam primjer u vlastitoj obitelji (ne svoj vlastiti), koliko to može biti relevantno. Dogodilo se da je dijete izraslo u osobu koja konstantno sumnja u sebe, preispituje masu svojih postupaka koji su meni sasvim ok, nesigurna je, često ju je strah, nije ok sama sa sobom. Po meni su glavni uzroci forsiranje nečeg za što dijete nije spremno u tom razoblju života i izrugivanje zbog toga što je kakvo je (tijekom odrastanja).

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Aqua, s vremenom se stvari mijenjaju. Mi smo došli do toga da povremeno hoće reći nepoznatim ljudima kako se zove
    Mda, mi smo sad u fazi da ako ju netko jaako simpatičan pita kak se zove, ona kulerski i s distancom odgovara: Vidović (samo za djecu je Neva) :/ :shock:

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Početno

I MI IMAMO ISTIH PROBLEMA SA ODLASKOM NA SPAVANJE (RAFAEL IMA 10 MJ.) A POŠTO SA GODINU DANA KREĆE U JASLICE VEĆ ME LAGANO HVATA PANIKA KAKO ĆE TO IZGLEDATI TAMO, TKO ĆE GA MAZITI, DOJITI DOK NE ZASPI???? INAČE, JEDNA FRENDICA ISTO MI JE PREPORUČILA TU KNJIGU ALI JEDNOSTAVNO NISAM IMALA POTREBU NABAVITI JU JER MI I SAMA POMISAO DA STOJI U KREVETIĆU I PLAČE DO IZNEMOGLOSTI, NE DOLAZI U OBZIR. ALI, ŠTA DA RADIM? IMA LI NETKO KAKAV SAVJET???
    VOLJELA BI DA MU TAJ ODLAZAK U JASLICE PROĐE ŠTO BEZBOLNIJE JER TO JE ZA SAD JEDINO RJEŠENJE (SA NEKIM TETAMA NEMAM BAŠ NEKA DOBRA ISKUSTVA), A MISLIM DA ĆE SA SPAVANJEM BITI VELIKIH PROBLEMA... NEĆE PIT NIŠTA IZ BOČICE, SAMO DA GA DOJIM, NARAVNO, JEDE I OSTALO, ALI NEKA ADAPTIRANA MLIJEKA, NEMA ŠANSE...

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •