Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: psiholog/psihijatar - jer ona je glupa, ružna i mrzi se

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, kad bi to tako bilo jednostavno, ali evo ja imam perfekcionisticu ( u kombinaciji s nadprosječnom inteligencijom) i ove riječi njoj malo znače, tj. ne da joj malo znače ali joj ne pomažu i nisu utjeha.

U toj dobi se stvarno tako čini, ali dugoročno situacija je prilično drugacija.
    Iz moga iskustva taj osjecaj nedovoljno dobar/nedovoljno lijep/nedovoljno pametan ima nekoliko uzroka (kod ovih nadprosječnih):
    1. jako razvijena samosvijest
    2. senzibilnost koja je iznad prosjeka
    3. izuzetan dar zapazanja za svijet oko sebe ( a onda sa tim dolaze i usporedbe)

Moj 15 godišnjak je i dalje prilicno niskog samopuzdanja, čak i u stvarima gdje je debelo iznad prosjeka od vrsnjaka. Ne znam kad ce ga i da li ikad proci. Ali osjecaj privacenosti i sigurnosti unutar obitelji nikad nije bio upitan. Iako je u ranoj dobi na van izgedalo kao da ta nesigurnost dolazi iz obitelji (one standardne price da sve pocinje u obitelji).

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    U toj dobi se stvarno tako čini, ali dugoročno situacija je prilično drugacija.
    Iz moga iskustva taj osjecaj nedovoljno dobar/nedovoljno lijep/nedovoljno pametan ima nekoliko uzroka (kod ovih nadprosječnih):
    1. jako razvijena samosvijest
    2. senzibilnost koja je iznad prosjeka
    3. izuzetan dar zapazanja za svijet oko sebe ( a onda sa tim dolaze i usporedbe)

Moj 15 godišnjak je i dalje prilicno niskog samopuzdanja, čak i u stvarima gdje je debelo iznad prosjeka od vrsnjaka. Ne znam kad ce ga i da li ikad proci. Ali osjecaj privacenosti i sigurnosti unutar obitelji nikad nije bio upitan. Iako je u ranoj dobi na van izgedalo kao da ta nesigurnost dolazi iz obitelji (one standardne price da sve pocinje u obitelji).
    Istina Sirius, J. je pokazala visoku iznadprosječnost socijalne inteligencije. To smo npr. mi primjetili od najranije dobi, to se i potvrdilo.
    Isto to što kažeš da se ljudima na van čini da to dolazi iz obitelji, ali evo moja je nedavno u dobi od 6g potaknuta ničim izjavila: Znam da ćete mi vi uvijek biti najveća podrška u životu.
    Danas ima priredbu završnu iz engleskog i jučer je plakala sat vremena jer ju je sram, a sram ju je drugih roditelja i nas. Baš smo ja i MM komentirali da netko sa strane sluša sigurno bi mislio tko zna kakav joj mi pritisak stvaramo i šta joj sve namećemo.
    I upravo to kako kažeš najmanje samopouzdanja ima upravo u onome u ćemu je nadprosječna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •