Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Mesnica i priprema mesa

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Junetina:
    Najčešće kupim lonzu. To je ustvari juneći kotlet. Kada se kosti odvoje od mesa, meso je ramsteak. Vrlo mekano i brzo pripremljeno. Kosti sa nešto mesa koristim za kuhanje juhe, a "sredinu kotleta" za šnicele na brzo, za šnicele na saft, za neku inačicu stroganova prilagođenu ukusima moje obitelji.
    Kupim i Tbone kad nadjem. To je super za mesoljupce. Dobro ga pofrigam sa obje strane, pa ubacim u ekspres lonac sa pokojom mrkvom, cijelom kapulom, rajčicom, celerom, cijelim krumpirom...ma već što imam od povrća, i vode da prekrije meso. Za 15ak minuta je za prste polizati.
    Meso od buta, osim za klasične šnicele, koristim i za Ličke šnicle, tj. tučene u krušnim mrvicama i poslije dinstane sa češnjakom.
    Za gulaš uzmem "žilicu", ali onaj širi dio. Ako uzmem i kraj žilice, taj dio stavim kuhati za juhu.
    Fina mi je juha i od koljenice, kad ju narežu na šnite oko 2 cm debljine. Netko to sprema i na roštilju, ali nisam baš tip od roštilja.

Teletina:
    Najbolji su mi kotleti koji su poput Tbona, znači ima i biftek. Onda stavim dio teletine, dio piletine u tavu sa dubokim dnom i pečem uz lagano podlijevanje, samo posolim i popaprim, bude super samo meso. I but je super, ali jako skup, pa to samo rijetko kupim.
    Osim muža, nitko ne jede žilice ni masno, pa uvijek nešto kombiniram.

Piletina:
    Jedemo samo bijelo, najčešće na kockice preprženo i vrhnje, puno vrhnja. Pohanu piletinu, vrlo često, naravno. Batke kuham, samo tako prolaze kod nas. Volimo različite salate sa piletinom, kuhanom ili pečenom, i sa maštom: sve što je fino, može u pileću salatu.

Svinjetinu ne volim, osim u ćevapima, sarmi i paprikama, pa ju ni je znam kupovati. Rijetko dobiju kotlete, još rjeđe pohanu.

Puretinu jedemo isto samo prsa i to pečeno na naglo, ponekad napravim rižoto, ali kako svi više vole piletinu, tako je puretina u drugom planu.

Meljeno meso, bilo koje vrste često upotrebljavam, za lazanje, polpete, mesne rolade, sarme, punjene paprike, bolonjez.
    Nisam ni ja baš inventivna sa mesom ali meni su na roštilju bolje gljive i tikvice, tako da i nisam neki primjer
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 23.05.2017. at 00:51

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •