Pokazuje rezultate 1 do 50 od 325

Tema: Ponašanje 11-godišnje djevojčice- trebam li potražiti pomoć?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam dijete te dobi.vjerujem da ce se javiti druge mame.
    Mislim da ste posve ispravno postupili i postavili se.
    X

I ja mislim da ste ispravno postupili, jer u protivnom što možete očekivati - da za koju godinu dobijete batine?

Da vam bude lakše - i ja sam znala podviknuti, a nije mi strano ni oduzimanje elektronike. Istina, nisam imala ovakve scene, uglavnom smo se svađali radi ocjena i moja djeca znaju da se PRIVILEGIJE ukidaju ako se ne ponašaju u skladu s roditeljskim očekivanjima (koja su primjerena dobi i sposobnostima).

Napomena: Ja bih provjerila u kakvoj se okolini dijete kreće (društvo je važno u ovoj dobi, a skloni su si uvrtiti u glavu da će ih ekipa prihvatiti ako budu imali Iphone 7 i slične gluposti). Znam da ne možete utjecati na vrijeme koje provede u školi, ali "prijateljstva" koja vam se ne sviđaju i druženje izvan škole svedite na minimum.

Sretno!

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

silkica, kad je rekla da će se ubiti, odgovorila sam joj da se nadam da joj njen život ipak znači više od nekakvog mobitela..
    peterlin, u pravu si što se tiče društva, nisam napomenula u prvom postu da curica s kojom je nerazdvojna nije baš meni po mjeri. Prilično je samozatajna i ponekad jako negativna. Ni u kom slučaju ne želim na nekog drugog svalit krivnju ili bilo što takvoga, ali bi jako voljela da se druži s nekim malo pozitivnijim. No, kako malena živi u stanu ispod našeg, a u blizini naše zgrade ne živi baš nitko drugi iz njihovog razreda, vjerujem da smo osuđeni na ovakvo okruženje. Dodatan problem je što su zajedno I nakon škole, a ne samo za vrijeme nastave. Tu sam prilično bespomoćna...

Datum pristupanja
    May 2017

Početno

tanja_b, probala je ona ići I u tom smjeru, rekla je da će kupit mobitel svojim novcima, ali joj ni to ne dam. Naime, to su novci koje je dobila za rođendane od baka I djedova, pričest I sl..To je na banci, muž joj je otvorio štednju, I nekako tamo pohranjujemo sve što dobije za takve prigode. Premala mi je da sama raspolaže tim novcima..

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj KAMI prvotno napisa Vidi poruku
    tanja_b, probala je ona ići I u tom smjeru, rekla je da će kupit mobitel svojim novcima, ali joj ni to ne dam. Naime, to su novci koje je dobila za rođendane od baka I djedova, pričest I sl..To je na banci, muž joj je otvorio štednju, I nekako tamo pohranjujemo sve što dobije za takve prigode. Premala mi je da sama raspolaže tim novcima..
    Razumijem da je premala za to, ali ovdje bih ja to upotrijebila kao lekciju.
    Dozvolila bih da si tim novcima to kupi.
    Ono što bi tim novcima bilo plaćeno je daleko veće vrijednosti nego što je nominalna vrijednost novčanica.
    Pogotovo ako bi mobitel bio ukraden, potrgao se, ili, na koncu konca, kad euforija nakon par dana splasne i kad se doživi da je to ipak samo telefon, koji ju neće pretvoriti ni u što više od onog što ona sada jest (ne znam jesam li razumljiva ovdje), i kad se shvati da ima samo novaca manje, odnosno da novaca više nema.
    Posljednje uređivanje od Evelina : 24.05.2017. at 15:48

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sretan rockas slavljenici!

A sad na temu iphonea (sto mogu svrbe me prsti iako ste se bacile kasnije na naocale). Dakle ne vidim da je ikome sa 17godina potreban najnoviji iphone za apsolutno ista a sto neki jaci kinez ne bi mogao podrzati. Dakle, ipak je tu jedan element prestiza prisutan (kao sto vidite ne sporim potrebu za smartfonom nego za odredjenim brandom). No kad ste vec sve zapilile da to "pogotovo ne treba 11-godisnjakinji" mislim da mladjem djetetu je neki iphone (ne treba naravno biti najnoviji) puno primjenjeniji jer za razliku od Androida to je puno sigurniji OS s puno vecim i razradjenijim "parental control" opcijama. Naravno - za to bi se roditelji isto trebali malo educirati a ne se drzati "to je statusni simbol" ili "za njih je dobra i nokia 3210 jer je i meni bila dobra tamo neke 99-e". Pa tko se u stvari zeli konstruktivno pozabaviti tehnickim nivoom zastite mladjeg djeteta na smartfonu iphone mu je puno bolji izbor.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a ako ćemo ipak govoriti o jedanaestogodišnjakinji i novom ajfonu, onda je možda čak i zdravije za sve, ne samo za novčanik, da smartphone niti nema. a ne da ima najsigurniji ili najskuplji.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

iako, potpuno kužim što hoćeš reći

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Sretan rockas slavljenici!

A sad na temu iphonea (sto mogu svrbe me prsti iako ste se bacile kasnije na naocale). Dakle ne vidim da je ikome sa 17godina potreban najnoviji iphone za apsolutno ista a sto neki jaci kinez ne bi mogao podrzati. Dakle, ipak je tu jedan element prestiza prisutan (kao sto vidite ne sporim potrebu za smartfonom nego za odredjenim brandom). No kad ste vec sve zapilile da to "pogotovo ne treba 11-godisnjakinji" mislim da mladjem djetetu je neki iphone (ne treba naravno biti najnoviji) puno primjenjeniji jer za razliku od Androida to je puno sigurniji OS s puno vecim i razradjenijim "parental control" opcijama. Naravno - za to bi se roditelji isto trebali malo educirati a ne se drzati "to je statusni simbol" ili "za njih je dobra i nokia 3210 jer je i meni bila dobra tamo neke 99-e". Pa tko se u stvari zeli konstruktivno pozabaviti tehnickim nivoom zastite mladjeg djeteta na smartfonu iphone mu je puno bolji izbor.
    Ovo nema veze sa icime a kamoli sa stvarnoscu. Najosnovnija PC se moze izvesti preko chroma i gmaila. Dovoljna je email adresa i ti sa svog moba mozes upravljati i pregledavati/locirati/zakljucati mob svog djeteta. Takoder sa svog moba mozes pregledavati i njegov komp/lap/tablet pa cak ga i ugasiti po potrebi. Odavno postoji zastita na internetu od neprimjerenog sadrzaja ali ju roditelji ne znaju/ne zele koristiti. Takoder sve te postavke mozes podesiti i na kucnom routeru pa ce mu neprimjeren sadrzaj biti blokiran ali isto tako ce biti blokiran i ostatku korisnika Ovo su samo osnove a na dalje imas hrpu aplikacija za PC.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •