kami, ne ubijaju se djeca radi mobitela.
nemoj se radi toga sekirati, to je rekla jer zna da ćete to i najviše pogoditi.
uglavnom, ono što mislim je da pod hitno trebaš izbaciti osjećaj tuge i suze. štaš bit tužna jer te mala zahebavamene samo ovako čitajući ljutnja obuzima da ona radi drame i trese se radi faking mobitela. dakle, ozbiljno i mirno bih joj rekla da je debelo pretjerala, da je skroz ok da je tužna i ljuta zato što ga neće dobiti, ali da ovako ne razgovaramo u našoj obitelji. ne vrijeđamo se.
i da, sve je to normalno u njenoj dobi, ali mi moramo reagirati. nisu svi isti, i ja sam kad bi na mene podigli glas osjećala samo revolt, nikako nisam bila manja od makovog zrna. jedino sam psovala i vrijeđala mamu u sebi, ne na glas. jer se nisam usudila :D
s druge strane:
sori, ali meni niti jedan od ovih argumenata - hbg, ne stoji.Muž I ja smo joj u više navrata detaljno pokušali objasniti zašto ne može dobiti taj mobitel (pokušali smo s argumentima da je preskup, da zbog cijene nije prikladan poklon za dijete njene dobi, pokušali smo joj objasniti da neki ljudi rade nekoliko mjeseci za taj iznos, da se ne razlikuje mnogo od njenog trenutnog mobitela već mnogo košta samo zbog brenda, da je važno štedjeti za važnije stvari u životu I sl.
zašto skup poklon ne bi bio prikladan za dijete njene dobi i šta ima veze s njom da neki ljudi mjesecima rade za taj iznos (dolje si napisala da si u principu možete priuštiti), da se ne razlikuje od njenog mobitela ne bi ga htjela - dakle, razlikuje se, naravno da se razlikuje zte od nemam pojma 1000 kn i samsung galaxy z8 od 7000 knda je važno štedjeti za važne stvari u životu - a koje su to uopće kad je njoj trenutno najvažnija stvar u životu baš taj mobitel (viš da ne odustaje, pila li ga pila).
dakle, budi iskrena i poštena i reci zašto ga neće dobiti. zato jer je vama to bacanje novaca i zato jer ga vi želite potrošiti za druge stvari, sad ili štedjeti, a naročito nakon ovakvih ispada može zaboraviti. ona to ne treba prihvatiti niti razumjeti, može biti i ljuta, proći će je.
a šta će biti zamjenski poklon? sad sam znatiželjna![]()
uletili postovi, ali nema veze :D