Pokazuje rezultate 1 do 50 od 325

Tema: Ponašanje 11-godišnje djevojčice- trebam li potražiti pomoć?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    I jos nesto Kami, sve da i jesi skrta, i da ne das i gotovo, to je tvoje roditeljsko pravo. Njenih 11 godina je puno premalo za odlucivanje o 7000 kn.
    a ja bih se još nadovezala na ovo, nisam uopće skužila da se radi o toj cifri,
    na puuuno manjoj cifri bi već bio veto, da sve ima i duplo od toga.
    moj želi mobitel od 1300 kn i blizu toga mi je već limit.
    mislim da bi dozvola za mobitel od 7000 kn s moje strane prema djetetu otišla u skroz krivom smjeru.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    a ja bih se još nadovezala na ovo, nisam uopće skužila da se radi o toj cifri,
    na puuuno manjoj cifri bi već bio veto, da sve ima i duplo od toga.
    moj želi mobitel od 1300 kn i blizu toga mi je već limit.
    mislim da bi dozvola za mobitel od 7000 kn s moje strane prema djetetu otišla u skroz krivom smjeru.
    Ovako nekako je i kod nas. Kad sam rekla da "razmišlja o tome kako da sam uštedi za jači mobitel", mislila sam na džeparac koji povremeno dobije, nema on većih novaca na raspolaganju. A bolji mobitel mu realno gledano ni ne treba, ima MM-ov rabljeni Samsung koji je i više nego dobar za dijete u osnovnoj školi.

Što se tiče pubertetskih reakcija, pomalo ih upoznajem ne još glas iz pakla, doduše, ali nagle promjene raspoloženja, užasna osjetljivost na intonaciju, boju glasa i količinu decibela upotrijebljenih u razgovoru, i tako to. I da, kao što marta kaže, najčešće u tim situacijama treba improvizirati vještine policijskog pregovarača. Ali scene za egzorcizam ne dopuštam - još uvijek imam bogatiji rječnik i brži jezik od njega da ga mogu poklopiti

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A bolji mobitel mu realno gledano ni ne treba, ima MM-ov rabljeni Samsung koji je i više nego dobar za dijete u osnovnoj školi.

:
    a gle, većina ovih skupih mobitela ima na sebi tih pi*darija koje realno gledano - ne trebaju nikome. najmanje nama. još klincima, ajd. otključavanje na šarenicu oka npr zamisli mene kako otključavam mobitel na šarenicu oka, kao 007 ili milijardu gigabajta memorije. šta će to nama, ajd budi iskrena :D njima još i treba za te njihove aplikacije, snapove, slike...
    meni mob treba da telefoniram, šaljem poruke i imam internet, dok čekam da čitam portale :D

marta psuje samu sebe lol

kami, uopće mi se ne činiš škrtom. nego sam samo, dok nisam znala da se radi o 7000 kn :D , htjela reći da nije na nama da procjenjujemo jel im nešto treba ili ne treba, iz njihove perspektive. ako kažu da im treba, valjda im treba :D
    a naša je, naravno, kad se radi o parama - ionako zadnja.

plus, kao i martu, najviše me izbaci iz takta bezobrazluk.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a gle, većina ovih skupih mobitela ima na sebi tih pi*darija koje realno gledano - ne trebaju nikome. najmanje nama. još klincima, ajd. otključavanje na šarenicu oka npr zamisli mene kako otključavam mobitel na šarenicu oka, kao 007 ili milijardu gigabajta memorije. šta će to nama, ajd budi iskrena :D njima još i treba za te njihove aplikacije, snapove, slike...
    meni mob treba da telefoniram, šaljem poruke i imam internet, dok čekam da čitam portale :D
    Mojem treba milijarda gigabajta memorije za gomile igrica koje si instalira na mobitel
    A "jaki" mobitel mu, realno gledano, treba samo zato da mu netko od razrednih bossova ne bi na hodniku dobacio "kako ti je jadan mobitel" Ovo je već druga tema i tu, osim mobitela, spadaju i airmax-ice, šarene drečave tenisice za nogomet, PSkojivećbroj, i tako dalje... na žalost, dopali su ga roditelji koji ni najmanje ne šljive trendove, pa se morao prilagoditi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Mojem treba milijarda gigabajta memorije za gomile igrica koje si instalira na mobitel
    A "jaki" mobitel mu, realno gledano, treba samo zato da mu netko od razrednih bossova ne bi na hodniku dobacio "kako ti je jadan mobitel" Ovo je već druga tema i tu, osim mobitela, spadaju i airmax-ice, šarene drečave tenisice za nogomet, PSkojivećbroj, i tako dalje... na žalost, dopali su ga roditelji koji ni najmanje ne šljive trendove, pa se morao prilagoditi
    Ovako je i kod nas. Na žalost smo takvi roditelji....

Ali nauče djeca štošta od nas. Mi smo za našu djecu imali "model progresivne štednje" još od vrtića. Nema to veze sa dječjom štednjom u banci, to jedrugačija priča: Postavi se koverta na kojoj piše "ruksak" ili "kalkulator" ili "mobitel". Odredi se razred cijene i rok (do Božića ili rođendana) a unutra se ubacuju donacije od čllanova obitelji i susjeda. Žicanje je zabranjeno, ali unutra se stavlja dječja božićnica, darovi za odličan uspjeh i zarade - ako se za susjedu očisti snijeg, zaradi se 40 kn, ako se odnesu boce na otkup, tko ih nosi naknada mu ide u kovertu.

Stimulativna komponenta: koliko je ušteđeno, isto toliko se dobije od mame i tate.

Bome je dobro funkcioniralo kod mojih sinova. Sad je već to teže, jer želje izlaze iz okvira sitnica, ali naučili su da novac ne pada s neba. Imali su zajedničkih projekata npr.nabavka glazbenih instrumenata, a i svaki svoje. Roditelji nisu vreća bez dna, a lovu nije lako zaraditi.... Jednom je moj mlađi iz ljetnog kvartovskog kampa donio doma 32 kn. Imao je 10 godina. Pitam odakle mu to, a on je s prijateljem pod pauzom svirao na ulici ispred kulturnog centra i u kapu su skupili hrpu kovanica.... Eh, nema šanse da mudrijaši propadnu. Povremeno žicaju iliti snube da ih financiramo, ali to je normalno (ljetovanje i slično) ali ucjene kod nas ne pale.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •