Kani, predpubertet....
sve vi radite dobro, a rekla bih da je i ponašanje djeteta momentalno nešto extremno, ali nista novo na kugli zemaljskoj...
prezivjeli svi (mozda ne bas isti povod, ali neke slične verzije ljutnje, bijesa...) pa ćete i vi.

Ja se slažem sa cvijetom i jos bi jednom naglasila: sve te argumentacije ja nalazim kontraproduktivnima (i par milijardi ljudi živi u potelusicama njih 10 u jednom sobičku, pa vi svejedno živite u pristojnom stanu)
osim toga one ciljaju na to da vi nju uvjerite u ispravnost vaših stavova i neispravnost njenih. Nesvjesno ili svjesno želite (sto je sasvim razumljivo) da ona uvidi ispravnost vaših argumenata i objašnjenja, te sama odustane od svoje želje.
no ne ide to tako.

Moje hendlanje situacija u kojima je curka željela nešto sto je nama bilo apsolutno neprihvatljivo (ne mislim pri tome nužno na materijalne stvari) je bilo kratko i jasno:
ne dozvoljavam xy, jer se to kosi sa mojim vrijednostima i principima po kojima se vodim u životu. Ne očekujem da se slažeš, ne očekujem ni da razumiješ, imas pravo na svoje stavove i želje.
Mi kao roditelji odlučujemo i to je naša odluka

došla do toga malo preko juula, malo preko metode pokušaja i pogreške. I stvarno djeluje.