Uh Beti... stvarno... Ovo je malo beyond dječji san... 7000 kn i 11 god.
Mozda da je cifra upola manja, pa cak i manja od toga, da pili o tome mjesecima, da sama stedi, i samo o tome sanja ajmo reci bar godinu dana, pa vidis da zivi za to, pa "pomognes" (obavezno uz njezinu stednju i odricanja) ispuniti djecji san... Al par tjedana zicanja i 7000 kn nisu ispunjenje djecjeg sna... Uopce ne mogu zamisliti koju i kakvu poruku bi dala djetetu da mu u ovoj situaciji na kraju kupim tu stvar. S tim da nisam nesto apsolutno dosljedna u svemirskim razmjerima i sama sam svojima milion puta popustila, (al obicno se radilo o npr. sladoledu ili nekom kineskom govnu za 40 kn)... Jednostavno ne vidim sto bi iz ove price bilo pozitivno da ga ona u nekom cudnom raspletu dogadjaja sad dobije. Ne zato sto se tako ponasala, "pa ga ne zasluzuje", nego je stvar koju trazi u samom startu "too much".

Nemam nista za komentirati ponasanje djeteta te dobi, nemam pojma , al moji su predskolci i tako se ponasanju kad im (ipak) ne dam taj sladoled, crtic ili novi komad smeća made in china, jadna ja što me čeka...

Jedino što sam zamijetila vec u prvom postu, je da njih 5 u razredu ima taj mobitel? Stvarno? To mi vise bode oci nego neka curica s kojoj se druzi i koja mozda utjece na nju... Vise bih isla u tom smjeru da razgovaram tko je tih 5 djece, sto joj oni znace... Ma pisale su cure već... Ali ispipati sto blize, razumjeti sto vise njezine motive "zasto joj bas treba"... Naravno da je to vjerojatno na tragu onoga sto se pisalo "da bude cool, in, i ima sto pokazat", ali mozda ima tu i nesto konkretnije, bas specificno za nju, situaciju s nekim djetetom i slicno... Ja bi probala to ispipati. Ne da joj ga na kraju kupim, nego da (bolje) razumijem dijete.

Sad kad sam to napisala... Dodala bih jos nesto kontradiktorno :D. A to je da nisu svi koji imaju nesto skupo to i platili toliko koliko kosta za "neupucene obicne smrtnike"... Npr. masu puta sam skuzila da ljudi imaju neki odjevni predmet, obucu, torbu... nebitno... za koje znas da kostaju par stotina/tisuca necega sto ja nikad ne bih dala ni da mogu... Al onda skuzis da su oni to nabavili na nekoj ludoj akciji jer stalno prate takve stvari, gdje sto kosta, koji dan u koliko sati je turbo popust i otici ce bas taj dan u toliko sati kupiti to za xy kn manje (pricam o fency tenisicama, ne o brokuli u lidlu ).

Slicno s mobitelima, sto kaze Beti, ajfon 7 se moze kupiti i za 3500 u nekim ponudama. Ne znam koliko su javno dostupne, al npr. mi u firmi imamo ugovor s operaterom, i jos neki popust za zaposlenike i sve mobitele dobijemo za 0 do cca 700-800 kn. Ajfon 6, Galaxy S6 su bili manje od 800 kn (valjda ne otkrivam neku poslovnu tajnu ... I ne ne mogu uzeti za vas, mogu samo 1 ...)
I osnovnoskolska djeca mojih kolegica (mozda nazalost) imaju te mobitele, jer one imaju stari, nekad uzmu sebi novi, nekad im se ne da mijenjati, pa djetetu prosljede novi... Moj jos nema mob, al kad ga dobije, bit ce ajfon 6 (koji cini mi se redovno kosta oko 6000 kn), jer taj imamo doma i jer sam ga ja otplatila u pol godine po 120 kn mjesecno da ni ne znam, i jer drugi kupovat necu jer cu u tom trenu opet na poslu dobit (kupit turbo povoljno) novi.

Pisem ovo, jer bi ja jos pokusala doznati i otkud tih 5 djece ima tako skupi mobitel, jesu li stvarno mali bogatasi kojima netko bez beda odvoji te pare, ili su neki slucajevi tipa mog gdje roditelji imaju priliku na takve ponude. I ubacila to u pricu... "Ivo ima taj mob jer ga je mama platila 700 kn, a ne 7000 kn, ja nazalost nemam tu opciju".