Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: niske zalihe željeza

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tigrić prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na savjetima.
    Znam za ovo mijesanje sa mlijecnim, to smo izbjegavali. Bas sam gledala neke recepte za jetrica. Kako bi ih jednom tjedno bar uvela u raspored a da se ne skuze!!
    Sad ce uskoro vrt,pa ce bit cikle i mrkve ali to smo i inace jeli.
    To je jedino sto me brine, jer mi vecinom jedemo relativno dobro,raznoliko. Svaki dan kuhamo. Ali ocito treba jos poraditi.prvo sto mi slijedi je odvikavanje od muslija sa mlijekom za dorucak koje bi jeo svaki dan.dorucak nam je uvgl uvijek mlijecni.to mi je najteze za iskombinirati.
    Moji nisu voljeli jetrica, ali su obožavali jetrene knedle iz juhe, ovo: https://www.coolinarika.com/recept/l...rene-knedlice/

Ja sam lijena to tako raditi (na linku je klasičan recept) pa radim ovako:
    - potopim pileću jetricu u mlijeko na pol sata (to je bitno da neutralizira kiselinu iz mesa)
    - ocijedim, isperem i ubacim u posudu od štapnog miksera
    - dodam 1 jaje, žličicu suhog peršina, mrvicu granuliranog češnjaka, žličicu suhog vlasca, mrvicu crnog papra, mrvicu crvene paprike (opcija), na vrh noža soli (opcija - ako se kuha u slanoj juhi, nije neophodno), 1 žlicu ulja

To sve skupa izjednačim štapnim mikserom, a onda dodajem krušne mrvice (suhe), OPREZNO da ne uleti previše - obično treba oko 2 jušne žlice, ali konačna količina ovisi o veličini jetrice i jaja i žlice

Daklem, u mješavinu dodavati prezle, da bude polutekuće, pa ostaviti da se prezli napuhnu. Smjesa će postati kompaktna i od nje će se moći oblikovati kuglice. Meni se to obično ne da, pa radim žličnjake. U vrelu juhu ukuhavam smjesu desertnom žlicom, da ne budu preveliki. Prokuham 5 min nakon što je ubačen zadnji i ostavim još 5 min da se napuhnu u juhi.
    Napomena: za malo dijete začine se može preskočiti po želji i njegovim afinitetima - moj stariji nije volio začinjeno, ali mlađi je obožavatelj začina još od pelena. MM se znao zezati da bi taj pojeo i kakicu s crvenom paprikom ili curryjem, hehehe... Sorry na offt i sretno s knedličkima. Bolje je dodati manje prezla nego zaribati cijelu smjesu, ali pitaj starije članice obitelji - obično naše mame i bake imaju provjerene recepte, iako se meni ne da zamajavati s njihovim postupcima.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.06.2017. at 11:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •