Moji nisu voljeli jetrica, ali su obožavali jetrene knedle iz juhe, ovo: https://www.coolinarika.com/recept/l...rene-knedlice/
Ja sam lijena to tako raditi (na linku je klasičan recept) pa radim ovako:
- potopim pileću jetricu u mlijeko na pol sata (to je bitno da neutralizira kiselinu iz mesa)
- ocijedim, isperem i ubacim u posudu od štapnog miksera
- dodam 1 jaje, žličicu suhog peršina, mrvicu granuliranog češnjaka, žličicu suhog vlasca, mrvicu crnog papra, mrvicu crvene paprike (opcija), na vrh noža soli (opcija - ako se kuha u slanoj juhi, nije neophodno), 1 žlicu ulja
To sve skupa izjednačim štapnim mikserom, a onda dodajem krušne mrvice (suhe), OPREZNO da ne uleti previše - obično treba oko 2 jušne žlice, ali konačna količina ovisi o veličini jetrice i jaja i žlice
Daklem, u mješavinu dodavati prezle, da bude polutekuće, pa ostaviti da se prezli napuhnu. Smjesa će postati kompaktna i od nje će se moći oblikovati kuglice. Meni se to obično ne da, pa radim žličnjake. U vrelu juhu ukuhavam smjesu desertnom žlicom, da ne budu preveliki. Prokuham 5 min nakon što je ubačen zadnji i ostavim još 5 min da se napuhnu u juhi.
Napomena: za malo dijete začine se može preskočiti po želji i njegovim afinitetima - moj stariji nije volio začinjeno, ali mlađi je obožavatelj začina još od pelena. MM se znao zezati da bi taj pojeo i kakicu s crvenom paprikom ili curryjem, hehehe... Sorry na offt i sretno s knedličkima. Bolje je dodati manje prezla nego zaribati cijelu smjesu, ali pitaj starije članice obitelji - obično naše mame i bake imaju provjerene recepte, iako se meni ne da zamajavati s njihovim postupcima.