Nema na čemu. Mi volimo iznutrice, a jetrica je lako nabaviti.

Što se tiče ove primjedbe o mjeri - jer jetra je ipak organ koji kroz sebe propušta razne otrove pa ne treba pretjerivati. S druge starne, to nije razlog da ih se u potpunosti klonimo jer sadrže vrijedne minerale i vitamine. U tom smislu, da, jetrica obično jedeš jednom tjedno. Kod nas je to subota (ne zbog osviještenosti o otrovima iz namirnica, nego iz praktičnih razloga - ostale dane uglavnom kuham unaprijed, a jetrica ne podnosi stajanje).

Btw. i mi volimo jetrica na tavi s češnjakom, ali volimo i "jetrica Petrica Kerempuh" (teleća ili svinjska). To je ljetno jelo, napravi se tako da se dinsta povrće (luk, paprika, paradajz, može tikvice ili patišoni) da pusti sok, a na to se dodaju jetrica izrezana na rezance (veličine prsta) i to se kratko termički obradi, da ne bude krvavo ali ni tvrdo.

Ovo obožavam uz palentu, a nisam jela dugo dugo....