minnie, u potpunosti se slažem s tobom da ne treba raspravljati o sadržaju vjeronauka i biblije.

s druge strane - način ocjenjivanja jedan je od faktora koji se treba uzeti u obzir prilikom odabira bilo kojeg izbornog predmeta, dakle i vjeronauka. mislim da je dobro iznijeti i različita iskustva o "tehničkom" dijelu izvođenja nastave, kako bi mame prvašića imale ideju s čim se eventualno mogu sresti.

naime, u našem slučaju prepisivanje, u nečijem bojanje vježbenica, u trećem pisanje testova, itd... - mogu dati ideju o tome na kakav način se radi na vjeronauku.

ja sam npr. smatrala da će to biti razgovori o raznim religijama, s naglaskom na katoličku - u smislu pojašnjavanja biblije, učenja o blagdanima, učenja o blagdanima koje slave naši susjedi i prijatelji. ispostavilo se da sam imala potpuno krivu percepciju o tome. a nisam imala s kim razgovarati, i prikupiti informacije.

vjera je nešto ozbiljno. u krajnjem slučaju - nečiji način života. na žalost - vjera se počela poistovjećivati s polaženjem školskog vjeronauka, shvaćati kao ispunjavanje "uvjeta" za pričest i krizmu, i skupljanje poklona prigodom tih događanja. a to je prestrašno.