Pokazuje rezultate 1 do 50 od 193

Tema: Individualizirani pristup u nastavi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Gioia prvotno napisa Vidi poruku
    Ove godine ja sam to pokrenula, ali osjećam otpor u školi, ODNOSNO obje razredne učiteljice misle da to nije potrebno i da nisam trebala. Ja ne kužim ništa: zašto nisam trebala? Što je u tome negativno? Jesu li ta djeca stigmatizirana? Zašto učiteljice tako misle?
    Ja ću napisati zašto kod nas učiteljice misle tako: zato što takav zvanično odobren pristup zahteva dodatni angažman učiteljice.

Sistem zahteva pismeno obrazloženje na koji način se tačno nastava prilagođava učeniku, a ponekad treba pripremiti i posebno prilagođen nastavni materijal.
    Sve to učiteljica mora pripremiti u svoje slobodno vreme, a nije dodatno plaćena za to.
    Ne znam kako je to regulisano u Hrvatskoj, ali ako je isto kao ovde, onda moguće da je to deo odgovora.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću napisati zašto kod nas učiteljice misle tako: zato što takav zvanično odobren pristup zahteva dodatni angažman učiteljice.

Sistem zahteva pismeno obrazloženje na koji način se tačno nastava prilagođava učeniku, a ponekad treba pripremiti i posebno prilagođen nastavni materijal.
    Sve to učiteljica mora pripremiti u svoje slobodno vreme, a nije dodatno plaćena za to.
    Ne znam kako je to regulisano u Hrvatskoj, ali ako je isto kao ovde, onda moguće da je to deo odgovora.
    Ovako je i kod nas. I ako ima takvo dijete u razredu, smanjen je broj učenika (nisam sad sigurna, da li se jedno dijete s papirima računa kao dvoje običnih, a možda to ovisi i o vrsti smetnji...) Ako ima prilagođeni program, a ne samo indiividualizaciju, to je i teže. Ne znam kako ide s plaćanjem, ali mislim da učitelji mogu uračunati sate pripreme za to. Vidjela sam kod učiteljice svog starijeg sina kako to izgleda (u razredu dvoje s individualizacijom i jedan s prilagođenim programom, te jedan izrazito daroviti učenik). Nije to lako ni za svakoga.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zamolit ću one koji su za djecu dobili rješenje o individualiz.pristupu da napišu koliko je vremena prošlo od kada su predali nalaz timske obrade školskoj liječnici(tj.od kad je ona proslijedila to školi) do trenutka kad su dobili rješenje.
    Hvala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rea prvotno napisa Vidi poruku
    Zamolit ću one koji su za djecu dobili rješenje o individualiz.pristupu da napišu koliko je vremena prošlo od kada su predali nalaz timske obrade školskoj liječnici(tj.od kad je ona proslijedila to školi) do trenutka kad su dobili rješenje.
    Hvala.
    Oko šest tjedana...za mlađeg možda nešto dulje jer smo išli na dodatne preglede. Za starijeg smo samo dali postojeće papire.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •