-
Bok,
Nova sam ovdje. Mojem sinu je dijagnosticirana disleksija, disgrafija i diskalkulja, ali ni to nije sve... zadnje smo bili na ERF krajem 2022 gdje je psihologica ga testirala i pisala:Dijagnoza: F90.2. ADHD – Kombinirana klinička slika. Nakon toga smo radili timsku u Klaićevoj gdje su bili vidno uznemirani jer smo išli na ERF (kod psihologice na obradu) pa su se našli uvrijeđeni i psihijatrica kaže nema on ADHD on je teže odgojivo dijete. U školi kaos svaki dan zapisi ljulja se , klikče, diže se, priča... Vodim ga zadnjih godinu i pol u CzMZM kod psihologa svaki tjedan (ponekad svaki drugi), psihologica tamo isto ukazuje sumnju na ADHD. Napravili smo privatno TOVA test u poliklinici Kocjan Hercigonja gdje ga nisu još niti istestirali do kraja psihologica je izašla van i rekla mama ne moramo niti čekati kraj odmah vam mogu reći da je to teži oblik iako nalaze ćete detaljne dobiti naknadno.
Rečeno nam je u Klaićevoj da dijagnozu ADHD nam može dati samo psihijatar ili neropedijatar.
S ERF-om sam bila izuzetno zadovoljna jer smo dobili detaljan nalaz na 4 stranice njihove obrade i točnih preporuka za školu (iako škola se 80% toga ne pridržava - ali to je druga tema).
E sada moje pitanje, gdje da odemo napraviti timsku a da ima psihijatar?
Ja bi najradje natrag na ERF - no imaju li oni psihijatra?
U Klaićevu ne bi jer su mi se to zadnje zamjerili jer su se nadurili jer smo mi otišli drugdje psihologu
Za Kukuljevićevu sam čula da pišu "špranca" nalaze... Svi koji imaju istu dijagnozu nalaz je isti.
Imam li uopće još koju alternativu?
U školi se od prošle godine kada je bio unatoč nemiru i svim ostalim poteškoćama odličan (četvrti razred), sada srozao u petom na jedva dobar.
Jednostavno profesori nemaju sluha za njegov nemir, oni tvrde da je zločest ako se ljulja ili klikče kemijskom, učiteljica mu je u 4. razredu dopuštala da se odšeće do wc-a umije i vrati; sada više ne može uopće otići na wc (ne daju pod satom). Teško se koncentrira, misli mu lete. Prije je dobio produljeno vrijeme od učiteljice sada od profesora niti jednoga ništa (pod izlikom da kreće sljedeči sat/predmet). Jedino što dobije su uvečana slova i povećan prored. Psihologica mu je dala antistres lopticu, profa iz hrvatskog mu je to uzela - jer se ne smije igrati pod satom
Izludit će me škola!! Ne on, njega razumijem... ali full je teško, svaki dan je neki novi zapis.
Mogu li negdje preko uputnice otići gdje ima psihijatar da ga istestira na ADHD?
SORY na dugačkom postu! I hvala unaprijed za bilo kakav savijet. ❤
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma