-
Draga newmum, žao mi je što si imala takvo iskustvo i nisi dobila podršku koja ti je trebala, pogotovo u tim prvim danima kad smo tako osjetljivi
ali kažeš i sama, dijete je dobro i zdravo i veselo, i glupo mi je iti napisati da će s djetetom biti sve ok unatoč činjenici da nije dojeno, koliko je to banalno, naravno da će biti sve ok
zaista ne vjerujem da djetetova bliskost s tobom sada ima toliko veze s time što nisi dojila, ako želiš da vam odnos bude bliži i povezaniji, ključno je vrijeme koje provedeš s njim, pažnja, nježnost, ljubav i podrška, ali imaj na umu da djeca imaju različit karakter i nisu sva jednako mazna ili čak ljepljiva. Možda tvoje nema toliku potrebu za tim, ali tvoja pažnja i ljubav mu i dalje sigurno gode i daju osjećaj sigurnosti i snage za život.
Ja bih rekla: što je bilo - bilo je. Pusti to, nema nazad i ne možeš to promijeniti, ali i sama znaš da si druge stvari koje si mogla bolje kontrolirati, napravila dobro. U roditeljstvu nema baš čarobnih formula koje ako napraviš kako treba, garantira se da će sve bit ok, ako propustiš, sve propada, već je kombinacija puno stvari, neke ćemo odraditi bolje, neke lošije, a gleda se sveukupna slika.
Za sljedeće dijete, isto razumijem da ne bi htjela da ti se iskustvo ponovi. Sad imaš vrijeme informirati se više, o položajima bebe za dojenje, izdajanju i slično.. Možeš i ovdje, a uostalom, možeš ako tada bude trebalo zvat i Rodin SOS telefon, taman prestaje roaming, ili na forumu pitati savjetnice za dojenje. A i raspitati se koja rodilišta u tvojoj blizini pružaju bolju podršku dojenju, sigurna sam da ih ipak ima. Imaj na umu također da se djeca razlikuju i po tome koliko lako krenu dojiti, neke treba "učiti", a neki samo dođu i cap! Tako da sljedeće iskustvo stvarno ne treba biti niti približno isto kao prvo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma