Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Problemi sa spavanjem

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Problemi sa spavanjem

Vec dulje vrijeme imam prilicno velikih problema sa spavanjem.
    Naime, i kad sam najumornija, treba mi po sat-dva da zaspim. A onda nedajboze da netko hoda po kuci, nesto lupne ili slicno. Budim se na svaku sitnicu, ali nije to problem. Problem je sto onda ne mogu opet zaspati.
    Kad se Andrea budila po noci, ja sam jedva funkcionirala. Ona bi podojila, i zaspala, a ja nikako...nekad bi budna docekala i sljedece budjenje.
    Sad kad A. spava cijelu noc, ja se se i dalje znam probuditi iz kojekakvih razloga, i onda opet isto...u glavi mi urneber, vrti mi se 100 stvari, glupih i nevaznih, a san na oci nikako.

Sad mi se blizi drugi porod i stvarno me strah da cu opet imati istih problema, i da necu moci funkcionirati i obavljati sve kaj me ceka.

Dosad nisam razmatrala nikakvo lijecenje i nikakva pomagala, jer sam ili bila trudna, ili dojila...Ali mislim da cu ipak morati.
    Postoji li kakav lijek ili bilo sto za opustanje sto smijem koristiti tijekom dojenja, a da me ne baci u komu pa da ne cujem dijete kako place?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivonna znam da je tvoja nesanice iscrpljujuca ali s obzirom da si trudna ista me ne zabrinjava. Ja sam istio trudna i evo vec skoro mjesec i pol nemogu sastaviti sat vremena spavanja u komadu, cak iako sam umorna. To mi se isto desvalo i sa prethodnim trudnocama. Inace nikada nisam imala problema sa spavanjem, cak sta vise mogu reci da sam prava spavalica i da sam mogla zaspati i na kamenu.
    Sto se tice nekih umirujucih sredstava tu ti ne mogu mnogo pomoci, osim reci da meni pomaze solja tople kamilice pred spavanje, ili kamilica sa malo valerijane. Takoder probaj utrljati malo lavandinog ulja na sljepocnice isto prije spavanja.
    Nisam sigrna da li valerijanu mogu uzimati dojilje, ali na to pitanje mozda ti odgovore ostale cure.
    Sretno s novom bebicom i nadam se da ce nesanica uskoro proci.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nekako kad gledam unatrag, cini mi se da me taj problem ne mucu samo otkad sam trudna. Uvijek sam imala jako lagan san, i nikad nisam bila jedna od onih sto mogu odrijemati popodne na kaucu. Meni se ne isplati leci u krevet ako nemam najmanje 2 sata na raspolaganju.
    Prije braka sam zivjela jako aktivno, imala sam vecinom samo 4 do 5 sati sna dnevno, i sam mislim da me to mozda izbacilo iz ritma. Sad je vec neidrzivo probudit se u pol 2 i bit budan do 4, i onda hvatat dvanaestomjesecnu bebu po kuci cijeli dan.
    Mozda bi trebala otici do jednog od onih striceka kaj pocinju na psih :?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ivonna, indentična situacija je bila i kod mene, iako sada puno bolje spavam, otkako se je i bojan prestao toliko buditi po noći

ali pričala sam o tome jednom sa frendicom i ona kaže da je njoj, poslije prvog poroda, bilo isto tako, al kad je rodila drugo, da spava ko top i kako legne - tako zaspi

možda se i tebi to uskoro okrene

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mozda da probas neke jednostavnije tehnike disanja i opustanja (npr. iz yoge)... u svakom slucaju su dobre a pogotovo za vrijeme trudnoce(dodatna opskrba kisikom i smanjivanje negativnih ucinaka stresa)...
    bilo bi najbolje da ti neko uzivo pokaze ili da si kupis/posudis neku knjizicu ili brosuru... ima ih masu na trzistu...
    rezultati nisu 'instant' kao kod tableta za spavanje ali (ako vjezbice izvodis relativno redovito i koncentrirano) su ubrzo tu...

to vrijeme vrpoljenja ukrevetu iskoristis za vjezbicu pa barem vrijeme nije proteklo u dodatnom izlucivanju zelucanih kiselina i sl. ...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hm, moja svojedobna nesanica doduše nije imala veze s trudnoćom (pa sam možda off topic), uglavnom pitala sam se zašto ne spavam dobro, a sve je bilo kao OK. Tek kad sam prestala raditi stresan (dodatni) posao u kojem su me razvlačili na sve strane, počela sam opet normalno spavati. Sad jako rijetko ne spavam i to samo ako sam zbog nečega pod stresom, čak kojiput niti ne osvijestim da me neka situacija čini nervoznom, nego tek kad ne zasnivam kako treba, shvatim da je to-to. Možda bi ti pomogla mala (samo)analiza da ukloniš uzrok? (iako vjerujem da te skoro imanje dvoje djece i strah tipa "kako ću ja to ishendlat" čini nervoznom )

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda moraš, kao što se preporuča za male bebe, naći vrijeme kada ti tijelo želi otići spavati, ja sam kod sebe primijetila ako dočekam 11 sati bit ću budna do 1 (i tako je 99% dana). Jučer sam otišla spavati prije 11 i danas sam ko nova (8 sati spavanja što se desi jednom mjesečno).
    Drugo, možda jedeš ili piješ nešto što ti ne odgovara navečer. Ili se premalo krećeš, osobito na zraku (ne znam da li miruješ u ovoj trudnoći, to bi mogao biti razlog).
    Inače, dojenje fiziološki uspavljuje (prolaktin), samo nemoj početi dok dojiš noću vrtiiti misli po glavi koje će te razbuditi.
    Mislim da je bolje ne koristiti valerijanu u trudnoći i dojenju, inače je super.
    Jedan recept za opuštanje, fizičko+psihičko:
    Legni na leđa (ako hoćeš spavati u krevet) i napinji pa opuštaj sve grupe mišića od periferije (prsti) prema tijelu, završi s mišićima lica. Osjetit ćeš da ti je tijelo strašno teško. Onda zamisli nešto što te strašno opušta, tipa more, jezero, šuma... Možeš nabaviti i one cd-e sa zvukovima iz prirode, valovi su silno uspavljujući, možda će tebi bolje pasati kiša ili vjetar, možeš birati između čistih zvukova i onih kombiniranih s muzikom.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Možda moraš, kao što se preporuča za male bebe, naći vrijeme kada ti tijelo želi otići spavati, ja sam kod sebe primijetila ako dočekam 11 sati bit ću budna do 1 (i tako je 99% dana). Jučer sam otišla spavati prije 11 i danas sam ko nova (8 sati spavanja što se desi jednom mjesečno).
    Drugo, možda jedeš ili piješ nešto što ti ne odgovara navečer. Ili se premalo krećeš, osobito na zraku (ne znam da li miruješ u ovoj trudnoći, to bi mogao biti razlog).
    Inače, dojenje fiziološki uspavljuje (prolaktin), samo nemoj početi dok dojiš noću vrtiiti misli po glavi koje će te razbuditi.
    Mislim da je bolje ne koristiti valerijanu u trudnoći i dojenju, inače je super.
    Jedan recept za opuštanje, fizičko+psihičko:
    Legni na leđa (ako hoćeš spavati u krevet) i napinji pa opuštaj sve grupe mišića od periferije (prsti) prema tijelu, završi s mišićima lica. Osjetit ćeš da ti je tijelo strašno teško. Onda zamisli nešto što te strašno opušta, tipa more, jezero, šuma... Možeš nabaviti i one cd-e sa zvukovima iz prirode, valovi su silno uspavljujući, možda će tebi bolje pasati kiša ili vjetar, možeš birati između čistih zvukova i onih kombiniranih s muzikom.
    ovo je isto super...
    i,da, valerijana se ne preporuca u trudnoci i dojenju...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •