mamazika prvotno napisa
Možda moraš, kao što se preporuča za male bebe, naći vrijeme kada ti tijelo želi otići spavati, ja sam kod sebe primijetila ako dočekam 11 sati bit ću budna do 1 (i tako je 99% dana). Jučer sam otišla spavati prije 11 i danas sam ko nova (8 sati spavanja što se desi jednom mjesečno).
Drugo, možda jedeš ili piješ nešto što ti ne odgovara navečer. Ili se premalo krećeš, osobito na zraku (ne znam da li miruješ u ovoj trudnoći, to bi mogao biti razlog).
Inače, dojenje fiziološki uspavljuje (prolaktin), samo nemoj početi dok dojiš noću vrtiiti misli po glavi koje će te razbuditi.
Mislim da je bolje ne koristiti valerijanu u trudnoći i dojenju, inače je super.
Jedan recept za opuštanje, fizičko+psihičko:
Legni na leđa (ako hoćeš spavati u krevet) i napinji pa opuštaj sve grupe mišića od periferije (prsti) prema tijelu, završi s mišićima lica. Osjetit ćeš da ti je tijelo strašno teško. Onda zamisli nešto što te strašno opušta, tipa more, jezero, šuma... Možeš nabaviti i one cd-e sa zvukovima iz prirode, valovi su silno uspavljujući, možda će tebi bolje pasati kiša ili vjetar, možeš birati između čistih zvukova i onih kombiniranih s muzikom.