Citiraj Sara83 prvotno napisa Vidi poruku
Mora biti u svom krevetu, ne mozemo zajedno lezati a to bi mi zapravo najvise odgovaralo sada.
Svaka 2ipol sata ju dobijem na prsa (ne i po noci,jer ju puste da odmara) i nakon 20-30min borbe, uhvati bradavicu povuce par puta pa pusti, onda zaspe. Cini mi se da ima dobar hvat.

(Sestra me pita sto mislim koliko je pojela, pa od kud da ja to znam. Nemam ni priblizno osjecaj koliko bi mogla pojesti, a bojim se reci brojku u mililitrima jer bi joj onda ona smanjila njezin "normalan" obrok od 45ml.)

No to smatram dobrim pocetkom, nekada skoro cijeli podoj vuce bez izbacivanja bradavice.
Nemam mogucnost dojenja cesce, moram cekati sestru da mi ju da zbog monitora i drugih popratnih stvari.

Tako je kako je, jos 7-10 dana smo u bolnici.
Ja izdajam nekih 700-800ml dnevno sto je daleeeko vise nego joj je dovoljno, ona prima 45ml svaka 3 sata.

Dakle, imala je operaciju srca 4. dan nakon poroda. S obzirom na to sve ona jako dobro uopce prihvaca dojku i dosta snazno vuce KADA vuce (jos joj ja malo pomognem kompresijama), cuje se gutanje i vidim mlijeko kada ispusti bradavicu.
Muci me jako ta sonda, ne zelim s njom kuci jer jednostavno nisam toliko hrabra stavljati joj sama. Mogu traziti da ju hranim na bocicu i onda kod kuce polako prelaziti na dojenje, jer bojim se da ovim tempom dok smo u bolnici sigurno nece prodojiti.
Ok, hajdemo sada sve po redu.
Cestitam na djevojcici .

sad duboko udahni i polako.
Dijete je operirano , imalo je vrlo ozbiljan zahvat koji je prosao dobro, prihvaca tvoje mlijeko na sondu, tebi izdajanje ide odlicno , cestitam na svemu !
To je za sada dovoljno !
ide se korak po korak.
dijete se jos oporavlja od vrlo teskog zahvata, ako je stanje dobro i ocekivano , ona tek treba nauciti jesti ( bilo na bocicu, bilo na dojku).

Za sada su prioriteti ( zivotni i oni sto se dojenja ticu)
1. Njezin oporavak
2. Tvoj oporavak ( fizicki i psihicki)
3. Tvoje redovito izdajanje
4. Kontakt koza na kozu
5. Pokusaj da ona prihvati dojku

dijete sa sondom ima drugaciji osjecaj u usnoj supljini, teze je prihvatiti bocu ili dojku, treba VISE vremena.
Morate si dati PUNO vise vremena.
i naravno da ne mozete lezati zajedno jer je ona ukljucena na razne alarme koje prate vitalne funkcije. To je sad prioritet.
Ne znam u kojoj ste bolnici, po pisanju vidim da niste u Hrvatskoj.
Da li bolnica ima sestru zaduzenu za pomoc u dojenju, radpitaj se malo ( inozemne znaju imati ili mogu pozvati iskusnu volonterku).