Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Povraćanje

Zala

Početno Povraćanje

:?
    Imam molbu da mi se jave mame kojima su bebe jako povraćale. Moja curica od 4 mjeseca često bljucka od početka. Nisam je dojila (nije bilo mlijeka) već je od početka na specijalnoj hrani za taj problem (kršitelj koda) AR 1 jer se ta hrana zgrušava. Međutim bez obzira na to ona i dalje često bljucka i povraća s time da me zabrinjavaju periodi kada nekoliko dana za redom užasno povraća (po 5-6 puta obilno i ne samo neposredno nakon obroka već i nakon 1-2 sata nakon jela) u jednom periodu nije dobivala na kilaži ali je onda to nadoknadila. Inače lijepo napreduje ali me ipak brine jer mislim da to povraćanje bez obzir ana dobivanje na težini nije bezazleno.

Hvala Zala

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jesi se konzultirala s pedijatrom? Jel u pitanju gastro reflux? Pogledaj o tome tekst na portalu - pod zdravljem. A imaš i tu temu na Zdravlje djece na forumu.

Zala

Početno Povraćanje

:?

Jesam s dr. Jovancevicem on nije siguran sto je u pitanju buduci da dobiva na tezini.

novasam

Početno povraćanje

i moja beba je užasno povraćala, u luku i po par puta dnevno i slabo dobivala na težini. također nemam dovoljno mlijeka pa ju moram hraniti umjetnom hranom.

glede povraćanja - super je reagirala na (kršitelj koda) AR, pa možeš probati...a glede ostalog-nas su prestrašili da je možda riječ o alergiji na mlijeko (tihi oblik kojeg je teško utvrditi jer nema vanjskih pokazatelja-osip) zbog povraćanja i nedobivanja na težini. nažalost i to što sad dobro napreduje na (kršitelj koda)u ne znači da nije alergična a testovi za tako male bebe (2 mjeseca) su nepouzdani. uglavnom, idemo na vaganje svaki tjedan a o alergiji se pokušavam informirati na forumima jer me liječnici samo zbunjuju i ne govore ništa konkretno....krvna slika je bila ok

obzirom da moja beba ima i drugih tegoba, tj. loše spava i stenje i grči se u snu, preporučili su nam alfare (hipoalergena hrana) da probamo tjedan dana i vidimo da li će na toj hrani beba biti mirnija. međutim, nakon 4 obroka počela je povraćati i tu hranu. idući tjedan idemo dr.-u pa ćemo vidjeti što dalje..

nadam se da će tvojoj bebi ova hrana biti OK

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitaj malo svog pedijatra o gastroezofagalnom refluksu. Meni zvuci kao da bi moglo biti to. Moja djeca su ga imala i to je ziva muka. Annabel vise izrazen u smislu povracanja.

Vjerujem da su stenozu pilorisa vec odbacli kao mogucu dijagnozu.

Ja osobno niti nevolim vise pisati puno o tome jer je to bio moj zivot 5 punih godina i u nekom obliku jos uvjek muku mucim sa Noah koji sad ima 3 i pol godine.

Noah je par puta cak i bio hospitaliziran radi toga i pio je lijekove dosta dugo za refluks.

Koliko god da je refluks kod neke djece bezazlen i prodje definitivno, ipak se mozda trebas obratiti gastroenerologu. Kiselina koja se vraca jako pali jednjak i moze ostaviti strasne oziljke na jednjaku.

Jako je vazno da kad hranis bebu da je poslije hranjenja podrignes ali ne da je tupkas jako jer onda bude sve izbacila van, onako lagano i sve u uspravnom polozaju.

Isto je jako vazno da je djete u sto uspravnije polozaju barem 30 min poslije hranjenja.

Bilo bi dobro da spava na uzvisenom jer se onda mlijeko teze vraca.

Na portalu imas tekst o Refluksu i obavezno procitaj.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=207&Show=1743

novasam

Početno povraćanje

natasha, molim te, napiši kakvi su simptomi bili kod tvoje djece.

ja sam jako zabrinuta za bebu, već sam pisala da je povraćala u luku, pa nije napredovala na težini (na (kršitelj koda)u AR napreduje) ali ona stvarno ne spava. danas je odspavala svega pola sata i to ne u komadu. stalno mljacka, kašljucne kao da se zagrcne sadržajem koji bi povratila a ne može, miris iz usta je "metalni"..noću užasno stenje, ručicama čupa lice pa zaplače..a očigledno joj se spava jer je sva opuštena i budi se s bolnim izrazom lica.

dr. nam je rekla da bi joj možda napravili pretrage za GER, iako su u početku dijagnosticirali moguću alergiju na mlijeko...

hvala puno

Zala

Početno Povraćanje

:shock:
    Sad sam više zabrinuta jer sam se cijelo vrijeme nadala da to kod moje curice nije refluks ili barem ne zabrinjavajući oblik budući da:
    nije nervozna nego uvijek dobre volje čak i kada uzastopno povraća ona se igra i smije, spava cijelu noć i preko dana 3-4 puta po barem pola sata ali i više, nema zadah iz usta osim što je par puta na kraju povraćanja znači 3 sata nakon obroka znala povratiti vodu koja je mirisala kiselkasto ali metalni zadah nisam do sada skuzila. I sto je bitno super napreduje rođena je s 3.900 gr a sada s 4.5 mjeseci ima 7.000 gr.
    Simptomi koje ima su: često bljuckanje i u nekim fazama povraćanje, začepljen nos od rođenja jako često, dosta slini. Što znači specifično izvijanje vrata kao simptom refluksa, moja bebica ponekad pri kraju hranjenja zna izvijati vrat i glavicu prema natrag kao da hoće vidjeti što je iza (ali to radi samo pri kraju hranjenja i to samo ponekad)!? To nije ok?

Pedijatar dr. Jovančević je rekao da u principu nije velika frka jer napreduje ali opet nije isključio da će je poslati kod gastroenterologa. Mislio je da je možćda u pitanju alergija na mlijeko pa nam je dao prvo Alfare pa onda i Pregomin ali ni jednu od te dvije hrane nije htjela ni probati, pa je i dalje na (kršitelj koda)u AR.

Please, kak izgledaju i koliko traju te pretrage jednjaka i što se može napraviti ako se stvarno ustanovi refluks?

puno hvala unaprijed

Zala :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zala sve o pretragama koje se rade imas u tekstu na portalu pa da se sad neponavljamo.

Sto se tice raspolozenja beba i moja su djeca uvjek bila super sretna i nasmijana, pa ti to nije nikakvo mjrilo za refluks.

Cinjenica je da sve dok djeca napreduju smatra se da netreba nista poduzimati sto se tice refluksa.

Tu vodu koju spominjes da bi bebica povratila nije voda nego kiselina.
    Djeca kojoj se kiselina tako cesto vraca imaju vece sanse od infekcija gornjih disnih puteva kao i vece sanse upale uha, problema s nosiceim i ono sto treba jako paziti je pneumonija. Ponekad kad se kiselina ili hrana vrati a pogotovo povrati moze doci do aspiracije tj udisanja istog u pluca i moze doci do pneumonije.

Ljecnici jos uvijek nepridodaju puno vaznosti acidnom refluksu ako djeca napreduju ali i nije to bas tako.

Sve u svemu moram istaknuti da si ti Zala i ti Novasam jako sretne sto vam djeca uopce hoce jesti. To je vec eliki plus jer moji nisu htjeli.

Novasam tebi samo mogu reci ovo.
    Napisala si da beba jos doji sto je super. Forsiraj dojenje sto vise i imaces puno manje problema. Sve formule za djecu su jako teske za bebin stomak cak i za bebe koje nemaju nikakvih problema a da niti nepisem za djecu koja imaju problema kao sto je moguci refluks.

Majcino mlijeko je najlakse za svariti i onda dolazi do jako malo ili mozda i 0 epizoda refluksa. Posto se tako brzo vari nema se sto vracati nazad. Ovo ti pisem kao mama koja je prosla isti problem i samo ti mogu reci da dok smo samo dojili(ja sam se ustavri izdajala par mjeseci i davala na bocicu tj na zlicu) imali smo gazilion manje epizodaa kad smo zapoceli sa adaptiranim nas zivot se pretvorio u pakao. Na kraju smo bili hospitalizirani.

To sto pises o konstantnom gutanju necega je bilo i kod nas. Na zalost kod nas je Noah sve to gutao nazad(bolje je ako povrate).

Kad gutaju nazad kiselina prvo pali jednjak kad ide sve gore a onda pali i kad progutaju pa ide sve dole.

Noah je imao 3 mjeseca kad mu je uradjena endoskopija i jednjak mu je bio spaljen od 10-20 cm. Od tog trenutka pa sve do 2 i pol godine Noah je bio na ljekovima.

Kiselina mu je unistila i krajnike i adenoide i usi. Sve je povadjeno a u usi su mu ugradjene ventilne cjevcice.

Sad da sve to nebi zvucala tako strasno i mi se jos uvijek smatramo blagim slucajem i ima puno, puno gorih slucajeva refluksa od nas. Mi smo jos dobro prosli.

Inace doktori kazu da refluks prodje s 6 mjeseci s uvodjenjem dohrane. Ako se to nedesi onda kazu s oko godinu dana se taj misic razvije ako ne onda 18 mjeseci.....................

Sigurno ce proci i samo treba imati snage za sve to izdrzati. Mi smo tepihe morali mjenjati koliko je Annabel povracala a kad se Noah rodio odlucili i necemo tepihe pa samo pobrisem

Eto toliko i ljubite bebice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih jos reci da se alergija na kravlje proteine iz mljeka cesto mjesa sa refluksom. I to smo sve prosli a alergije nigde.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nama je nakon jedne strašne epizode i hospitalizacije u Klaićevoj dijagnosticiran blag oblik GER- a,bila je stara točno 3 mjeseca.
    Inače beba je na prsima, ranije rođena i super je napredovala( 1.300 mjesečno), povračala do tada oko 3 puta i stalno bljuckala, no ja sam to pripisivala cijelodnevnim i noćnim podojima, pa da samo izbacuje višak.GER nam je dijagnosticiran 24- satnom PH metrijom i od tada smo pod nadzoron gastroenterologa.
    Zala, mislim da bi se trebala čuti s vašim pedijatrom da te pošalje na kontrolni pregled( da ne brineš, možda stvarno nije ništa), ja ti preporučam Klajčevu jer im je gastro tim stvarno super!

novasam

Početno

natasha, gdje ste radili pretrage glede refluxa? naime, napisala si da si odbila ph mjerenje kao nepouzdanu metodu a nama baš to predlažu. znači bolje je učiniti odmah endoskopiju?

hvala

novasam

Početno

Pingu, molim te napiši kakvi su simpomi kod tvoje bebe? Kako su izgledale epizode?

hvala :/

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

u ovom textu vidim spominje se Zantac,ima li ga nabaviti u RH?mi izgleda imamo isti problem i idemo sutra kod pedijatrice

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    u ovom textu vidim spominje se Zantac,ima li ga nabaviti u RH?mi izgleda imamo isti problem i idemo sutra kod pedijatrice
    please zna li neko jel iam ovaj lijek u RH

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •