Gle bezgluteinska prehrana je širok pojam ko i bez jajcana i bez mliječna. Svašta u dućanima možeš naći pod bezgluteinsko, a ako dijete još ima i koju alergiju više uključiti će gro hrane. Rujna ecimo ajmo početi od brašna, ima imitaciju brašna koja u sebi ima hrpu stvari koje recimo moj klinac ne smije jest, pa ti biraju oces li bezgluteinsko s krumpirom, mlijekom,lupinom i ili nečim drugim. Zato je najbolje pitat kaj dijete uopće smije.
Ona je mislila raditi bezgluteinski biskvit, za nekog ko nema veze s time jako teško da će mu ispasti ok, a s druge strane djeca neće jesti tortu ako nije čokolada ili ako je bitno drugačijeg izgleda i okusa od onog na kaj su navikli. Znam kaj pričam, radi toga nek uzme lubenica i od nje napravi nekaj kaj budu mogli svi, a eventualno neki sladoledasti dodatak ako baš hoceju.
To kaj veliš dijete putuje s svojom hranom to je istina. Meni je to bilo čudno kad je veliki bio četiri godine, i iso na rockas, jedan dečko iz njegove grupe je bio imigracija mojeg klinca i i taj nije mi pipnuo ostalu hranu, istina tad nisam imala alergičare, ali mali je bio discipliniran, moram reći da su i moji takvi.
Zato najbolje pitat kaj smije, a možda će i samo donijeti hranu za sebe.
I sad kad je klinac imal rockas jedna mama mi se ispričavam da nije znala kaj on smije, pa da mu je donijela banane, jel može bar to?