Breskve ja baš ne bih blanširala jer bi im otpala kožica.
Da zadrže boju treba ih tretirati limunskom kiselinom. Ne znam omjere napamet, ali za sušene jabuke to ide na hladno. Rastopi se acitron u vodi i voće narezano na kriške (breskve mogu biti raspolovljene, ako su vinogradarske) se umoče u to.
Kolega je to radio sa svojom ženom, ali oni su sušili u dehidratoru. Ja sam sušila samo jabuke, prirodno na zraku i isto ih se tako namoči u razrijeđenu limunsku kiselinu.
U pećnici sušim samo paradajze, a njih ne tretiram ničim nego samo minimalno posolim. To je skup postupak jer traaaaje u beskraj. Ne smije ići brzo, a kuri puno struje. Lakše mi je otkad imam pećnicu s ventilatorom.




 
			
			 
			 
 
				 no@ prvotno napisa
 no@ prvotno napisa
					
 
					
					
					
						 Odgovori s citatom
  Odgovori s citatom