Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Kako god, u našem slučaju znam pouzdano da je žutica otežala dojenje, ne obratno. Jer je mala čim se rodila zakačila na cicu i vukla ko velika dobrih pol sata. Tako je bilo kroz prvi dan, a onda su treći dan došli, javili da ima žuticu, i ona nije otvarala vilicu. Nisam je mogla dobiti da sisa.
Prema opisu to je onaj tip žutice od mlijeka, koji prolazi brzo.

Moj E. je bio uspavan i spor... isto nije htio sisati prvih 2-3 dana. Nije ukočio vilicu, ali je spavao na sisi s bradavicom u ustima i niš od dojenja. Zatvarala sam mu nos, ali slaba korist i od toga... Dali su mu formulu u rodilištu jer se ja nisam mogla izdojiti, ali to je bilo kratko. Ne sjećam se koliko, par puta samo i ne za redom, da mi sačuvaju dojenje. Od trećeg dana je sisao i za slijedeća 2 tjedna je zaustavljen pad težine. Kad je došao na težinu s kojom se rodio, pustili su nas doma, ali uz upute što i kako raditi. Bilo mi je muka jer je bila sredina ljeta (ovaj tjedan slavi 16. rođendan) i godišnji odmori, pa smo jurili na S.duh na kontrole. Dr. Stanojević je to majstorski odradio, svaka čast, jer ja sam bila u strahu zbog toga što je dijete ranije rođeno, pa zbog žutice, zbog petehija, zbog pupčane kile, zbog gubitka težine i još hrpe stvari, ali uredno me čovjek umirio i uputio što i kako treba raditi da sve bude ok.