Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
Ma ja mislim da je cvijeta kao ja alergicna na tu sintagmu rad na sebi... Meni ti to sto je cvijeta napravila i ja i svi mi u tisucu odnosa nije rad na sebi nego zivot. Ono, ja ti to ovako ne mogu....
Svejedno kako ćeš ga nazvati, ugl. ja mislim i na menjanje načina razmišljanja ali i ponašanja.
Eto, ako si do tada mislila da će neko prirodno preuzeti svoje obaveze sa decom i u kući, a to se ne dešava godinama, pa ono, menjaj pristup, uceni, naredi, namerno zanemari, podvikni, tresni šakom o sto, otkud znam, uradi bilo šta drastično što inače ne liči na tebe ali donosi rezultat.

Nije to baš "samo život", jer nekom to "ja ne mogu" dođe prirodno nakon par meseci, a nekom tek nakon 5 godina.

I nije stvar u tome da će "rad na sebi" spasti brak, jer možda hoće, a možda i neće, ali će svest o tome da sam "sklona da dopustim da mi drugi natovare preterane obaveze na vrat i da to treba da sasečem u startu" dobro doći i u daljem vaspitanju dece, a i u vezama sa drugim ljudima u globalu.

Kao što će recimo priznavanje samoj sebi da je njen san o 4 dece u njenoj 40. godini već pod relativnim upitnikom zbog godina, čak i uz najidealnijeg muža, možda pomoći tome da oseća manju gorčinu i ozlojeđenost zbog neostvarenih snova, kako prema mužu, tako i prema samoj sebi. Možda i neće, otkud znam, različiti smo.