Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Kako netko to uopce moze usporedjivati u smislu ravnopravne podjele posla?!
Tješe se .

Meni se ova tema, a i ona novootvorena, pa i niz slicnih prije otvorenih o "lošem braku" mogu svesti na uvijek istu rečenicu: "ja sve radim, on ništa". Spojite sve te teme.

Ovdje na forumu je raspon iskustava u podjeli poslova širi nego u populaciji, gdje, istrazivanja pokazuju, žene daleko više rade. A to zbrajanje koliko vremena ide na odrzavanje auta i mijenjanje žarulja je pusti pokušaj da izvučeš da "eto i on nešto radi, nije da ti radiš BAŠ sve" .

I baš sam htjela napisati ovo sto je Tang spomenula, taj strip/tekst. Gdje je istaknuto da je poanta sto zene misle na sve, a muskarci naprave sto im kazes. Npr. kazem ja mojem sinoc da ne spusti roletu od balkona da cu ici rasiriti ves kad uspavam djecu. Naravno, zaspem s njima. A on nije raširio. Pa nisam mu rekla.

Iskreno, ja mislim da u nasim generacijama nema puno pomaka. Ja to sudim po sebi i svojim frendicama, ne po forumu . Mos se ti svadjat, razgovarat, raspravljat, rastajat... Mislim da nece doci taj trenutak kad ce neke žene moći zadovoljno zakljuciti "on radi POLA", ako je uvijek bilo da ona radi sve. Nego da u ovom životu nadješ neku mjeru, kompromis gdje naučiš ti ne raditi "sve" i ne nositi to breme "mislim na sve".

A nadam se da ce se u buducem zivotu (svoje djece) to znatno promijeniti. Kaže meni neki dan frendica "blago tebi, imas decka i dvije cure, one ce ti pomagati, jadna ja s mojim muskima doma".
A ne, ne... Kazem ja njoj, nema sanse, necu njih uciti da rade po doma, a njega ne. Ne zelim da on odraste u "gotovana-tuljana", a one u nekoga kome je ok poceti zivjeti s takvim s idejom da ga promjene. Ne znam jos kako ce mi to uspjeti, al svako čitanje Snjeguljice, Pepeljuge i Trnoružice nakon onog "živjeli su dugo i sretno" nadopunim s "on je svaku subotu prao wc dok je ona usisalavala"... Ili tako nešto. Onda mali viče "maaaamaa, to ne piše!". Ne piše, ali kako su to živjeli dugo i sretno? Tko je prao wc i usisavao...?

Ljeto je, muškarci su "morali" biti cijeli dan s djecom pa im je bilo teško. Zato ove teme .