-
Hemangiom
Da li se neko susreo kod novorođene bebe da se pojavio hemangiom poslije prve sedmice života? Hemangiom je na licu, tjemenu 2, iza vrata i malom prstu desne ruke. Na početku je djelovalo kao kapilar, a sad je već ispupčenje. Da li je neko odstranjivao ili ? Hvala svima
-
Moj stariji ima hemangion na ruci, na cijeloj podlaktici, ali nije ispupčen. Nismo odstranjivali, pedijatar je čak mislio da će se povući, no nije, raste skupa s površinom ruke. on se dobro nosi sa svojom flekom tako da ne mislimo ni dalje ništa poduzimati u vezi s tim.
-
Moja oba sina imaju hemangiome na potiljku od rođenja, isto kao i mm i njegov djed. Obiteljska karakteristika. Ne vide se jer su ispod kose. Dok su bili bebe, baš se jako vidjelo. S vremenom su postali svjetliji, ali vidi se lagano ružičasto obojenje kad se ljeti kratko ošišaju.
Mlađi je imao i na nožnim prstima, ali to je izblijedilo u potpunosti, ne znam točno do kada, do druge ili treće godine.
-
Ja imam na lijevoj cici od rođenja prvog sina, a na desnoj od rođenja klinke.ovaj od sina je malo veći. Obadva su ispupcena
Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.08.2017. at 21:30
-
Nedavno je rodila kolegica i bebi se dva dana nakon poroda počeo rszvijati hemangiom . Odmah je prebačena na KBC i obrađena da se isljuči hemangiom ns unutsrnjim organima i uvedena terapija beta blokatorom. Sada se smanjuje. Više info nemam, mislim da je to novi pristup u lijecenju.
-
Pozdrav svima, zanima me možete li sada, nakon što je prošlo par godina, napisati svoja iskustva s hemangiomima? Da li ste davali kakvu terapiju, da li su se povukli sami od sebe ili nisu uopće?
Bila bi vam zahvalna.
-
Moja mala je sa 6 tjedana imala tockicu na lijevom obrazu, izgledalo je kao da ju je nesto upiknulo. U roku dva tjedna bilo je u promjeru 1,5cm, nakon 3 tjedna vec preko 2cm. Potkozni je, ali je bilo nabubreno, plavo i vruće na dodir. U bolnici smo bili na avim pregledima srca da bi dobila tabletice koje joj dajem svaki dan. Od tih tableta je prestao rasti i skroz je svijetlo plav.
Doktori su nam rekli da nije opasan po zdravlje, ali buduci da tako brzo raste i na licu je,iz estetskih razloga, da preporucuju te beta blokatore. Nisam pozalila jer nema nikakve nuspojave od tableta i imat ce jednu brigu manje dok ce odrastati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma