Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: 3D UZV

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno 3D UZV

HEJ CURE IMAM PITANJE. ZANIMA ME DA LI JE KOJA OD VAS RADILA 3D ULTRAZVUK GDJE JE IŠLA KOLIKO STE PLATILE I DA LI JE TO TAK STVARNO FENOMENALNO ZA VIDJET.MENI FRENDICA SAVJETUJE DA ODEM BAR JEDNOM , KAŽE DA JE TO PREKRASNA USPOMENA I FANTASTIČAN OSIJEĆAJ KAD SI BEBEKA TAKO VIDIŠ.REKLA JE DA GA JE NAJBOLJE NAPRAVIT U 25 TJEDNU JER KAO BEBA NIJE NI PREMALA NI PREVELIKA I SUPER SE VIDI. NAVODNO 550 KN. ŠTO I JE I NIJE PUNO OVISI.POMAGAJTE.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne znam gdje živiš, ali u Zadru je 250kn.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ZAGREB. stvarno to je velika razlika u cijeni. jesi se oduševila?

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja nisam bila, ali sam gledala kazetu od frendice( jer i kazetu dobiješ) i stravno se jako dobro vidi, tada je bilo cca 16 tjedana.
    Ipak se malo bolje raspitaj, to mi se čini stvarno skupo 550kn, ima njih sigurno više koji imaju 3D i različitih cijena. Ovdje ih nema puno pa je ipak jeftinije (u biti ja znam samo tog jednog ginica koji to ima).

Zovi malo okolo. Pogledaj u oglasnicima, oni ti se i reklamiraju.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

da tih 550 kn je jedna privatna gin klinika. moja gin nema ni obični uzv crko joj je prije 2 g i odonda ja hodam okolo kad god trebam uzv. treba se raspitat.thanx

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pogledaj imaju li ovi u Suncu oni imaju onako normalne cijene.
    Ako ne onda traži ginekologa s privatnom praksom, a ne kliniku.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja šogi bila u polikinici Medikol na Šalati u Zagrebu kod dr. Sirovec i oduševila se spravom i doktoricom. Čini mi se da je cijena 3D oko 500 kn, ali dobiješ i snimku.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo ti dva linka na kojem ima puno slika i video sa 3d ultrazvukom.

http://www.babysfirstimages.com/babies.htm

http://www.prolifeamerica.com/4D-Ult...photo=1#photos

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako si mislila ići samo da vidiš bebicu, uzmi u obzir eventualne rizike i razmisli isplati li se...

Istina o sigurnosti UZV-a u trudnoći

Drugo lice UZV-a

Ultrazvuk (UZV) u trudnoći

Ultrazvuk (UZV) u trudnoći II

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja isto to nikada ne bih radila osim ako ne postoji medicinski ralog. cak i ako ne maris za eventualne rizike uzv-a u trudnoci, meni je to nekako bezveze. sve te bebice, a narocito na ovako nerpeciznim, crno-bijelim i iskrivljenim slikama kao sto je to na 3d uzv, izgledaju manje vise isto. ono po cemu se tvoja razlikuje od ostalih je kad te prvi put pogleda, kad je stave na tebe pa je pomirisis, kad osjetis to malo, glatko stvorenjce pod svojom rukom i cijelu bujicu emocija...
    ta 3d slika ti samo moze pokvariti iznenadjenje prvog susreta.
    moje misljenje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

thanx cure , znači zagreb košta. :/ nisam misla ići samo zbog tek tako već sam mislila s obzirom da tak moram okolo na uzv pa jedan od tih napravit 3d. bumo vidli kakve će bit mogućnosti. šta kažete na slavne koji si kupuju uzv za doma kako ljudi pretjeruju!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kaj nije taj sa videosnimkom 4D?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Šogi rekla 3D, ali moguće je da je i 4D U svakom slučaju ona oduševljena. A ja sam osobno, kao i cure iznad, skeptična prema pretjeranim UZV pregledima.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

evo nase slikice iz poliklinike Vili 550kn 16 tjedan
    http://pg.photos.yahoo.com/ph/mvolpe.../ph//my_photos

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima jedan ginekolog u Šarengradskoj, zove se Raić ili Baić, ili nešto slično (možda je netko čuo pa će znati). Kod njega je cca 250 kn. Nije privatnik, ali mnoge cure odu tamo na 3D uzv. To sam saznala tek nedavno.

Mi smo bili u 20. tjednu, u Poliklinici Vili, platili 550 kn. Zbilja previše, ali nam na kraju nije bilo žao. Ako odlučiš otići tamo, idi kod dr. Kosa, kod njega traje oko 45 minuta. Ali opet, s druge strane, koliko je to zdravo za bebicu...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

45 min? a šta radi s tobom sve to vrijeme? :shock:

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa
    45 min? a šta radi s tobom sve to vrijeme? :shock:
    To se i ja pitam. Ali onih 15 minuta koliko smo mi bili kod dr. Radončića je proletilo tako da vjerujem da se ne bih dosađivala gledati isti prizor 45 minuta.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jednom sam bila na 4D, da "čujem još jedno mišljenje" glede nečega.

dijagnoza je na svu sreću bila u redu. onda sam mislila otić još jednom, da mi dvd ostane za uspomenu.
    al onda mislim; pogledat ću to par puta dok ne rodim, onda će negdje skupljat prašinu.
    djetetu će isto kad poraste bit interesantno jednom - dvaput.

a znam i bolji način za potrošit te novce

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

radila u poliklinici Vili, platila 550 kn i dozivljaj je nevjerojatan, vjeruj mi

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam ga radila u poliklinici harni i platila 500 kuna. MM je bio sa mnom i skupa smo oko sat vremena buljili u svog bebaca dok je doktorica gledala mjere i sta vec treba i dobili smo dvd.

sve u svemu, dozivljaj je bio prekrasan, a pitam se i kako ce moj sin reagirat kad mu jednog dana pokazem dvd na kojem se sasvim lijepo vidi kako se pracaka po maminom trbuhu. iako, tek kasnije sam saznala o stetnosti ultrazvuka i sljiedeci put cu dobro razmislit prije nego sto odem na 3D bez indikacija.

sinty

Početno

naručena sam za drugi tjedan pri normalnom pregledu i za 3d i jako se veselim tome. no kad se već postavilo pitanje štetnosti, može malo objašnjenje? je li 3d puno više zrači ili nešto od običnog uzv?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

3D se radi sa istim uredjajem kao i normalan samo ima 3D opciju pa treba duze drzati onu "kefu" na trbuhu jer 3D "slaze" sliku pa beba mora biti vrlo mirna nekih 15-20 sec. Ako se pomakne slika je razmazana. . . i nis od toga.
    Mi smo ga radili u poliklinici Fenix i cini mi se da je cijena 400 ili 450 kn (nemojte me uzeti za rijec). Uspjeli smo bebu "uloviti" i lijepa je to uspomena ali je slika sa obicnog zapravo ispala moram reci puno bolje jer mu treba manje da snimi bebu. Iskreno, smatram nema potrebe za tim.
    4D je UZV u real time-u pa se moze vidjeti i kretanje, na 3D se ne vidi jer je to samo slika.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Dakle ipak je 4D.

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, da li mi je bolje otići u Polikliniku Vili ili Harni na 3D ultrazvuk? Koja je razlika između 3D i 4D uzv? I da li netko zna šta je sve uključeno u tih 500 kn u P. Harni? Hvala

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kao sto rekoh. .
    Citiraj Pina prvotno napisa
    4D je UZV u real time-u pa se moze vidjeti i kretanje, na 3D se ne vidi jer je to samo slika.
    Svejedno gdje ces otici ako je beba u nekom zeznutom polozaju u trenutku snimanja nece se nista moci vidjeti. Tako je moja bila . . .
    Ja sam svojevremeno isla kod dr Harni i zena je stvarno divna, ima stravicnu guzvu i dugo se ceka kod nje. Osima ako se nesto nije promijenilo unazad godinu dana. Ja sam prestala ici kod nje jer mi je predaleko (relacija Dubrava - Tresnjevka) i narucivalo se i po mjesec dana unaprijed a i kad bi bila narucena opet bi cekala preko pola sata od svog tremina. . . to me malo zivciralo. . .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kikica2 prvotno napisa
    Cure, da li mi je bolje otići u Polikliniku Vili ili Harni na 3D ultrazvuk? Koja je razlika između 3D i 4D uzv? I da li netko zna šta je sve uključeno u tih 500 kn u P. Harni? Hvala
    Ne znam koja je od te dvije klinike bolja, ali sam za polikliniku Harni sigurna da je vrlo dobra. Naime, tamo kontroliram trudnoću kod dr. Gudelj (kod nje se manje čeka nego kod Harni). Bila sam u 14. tjednu na 3D UZV-u. Trajalo je sve skupa oko sat vremena, detaljan pregled uz detaljno objašnjenje. Dobila CD na kućnu adresu. Inače, ona tijekom svakog pregleda prebacuje s 2D na 3D kada beba zauzme zgodan položaj. U svakom ih slučaju preporučam, svi su ljubazni, profesionalni (od med. sestara do dr.).

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala, probat ću se naručiti za kraj šestoga u Harni, ako uspijem, a ako ne idem u Vili, jer pregled moram obaviti sa 20 tjedana. Nadam se da ću i tamo dobiti cd.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

u tih 500 kn u poliklinici harni ti je ukljucen 3d ultrazvuk i to je to. ako hoces jos i pregled, to ti je jos 200 kn. naravno, u cijenu je ukljucen i dvd koji dobijes.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da li zna netko gdje u Rijeci, osim u Medico se moze napraviti 3D utz?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u st-u pregled + 3d uzv 300 kn i fenomenalna je stvar kome bude trebalo nek se javi na pp da ne bi bila reklama

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    ja isto to nikada ne bih radila osim ako ne postoji medicinski ralog. cak i ako ne maris za eventualne rizike uzv-a u trudnoci, meni je to nekako bezveze. sve te bebice, a narocito na ovako nerpeciznim, crno-bijelim i iskrivljenim slikama kao sto je to na 3d uzv, izgledaju manje vise isto. ono po cemu se tvoja razlikuje od ostalih je kad te prvi put pogleda, kad je stave na tebe pa je pomirisis, kad osjetis to malo, glatko stvorenjce pod svojom rukom i cijelu bujicu emocija...
    moje misljenje.
    Potpuno, ali pooootpuno se slažem s ovim!! Ukrala si mi misli iz glave
    Ja bi išla da je bilo medicinskog razloga za to, iako mi je ginekolog dva puta naglasio kako je 2d po nekim pitanjima "jači" od 3d i da na 2d vidi sve što bi vidio i na 3d i da je 3d samo lijepši za roditelje!
    Bilo mi je bezveze mučit i ozračivat bebicu i to nepotrebno zbog mog hira, a baš i meni sve bebe na tom 3d, 4d izgledaju nekako iste. Ja se bum lijepo strpila kad budem mogla prvi put vidit i poljubit svoje Zlato...

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

cure mene zanima jel ista cijena ako mi napravi "samo" 3d/4d uzv ,bez pregleda(a da dobijem filmiće i slikice) ili je to sve uključeno u cijenu?
    thanx

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mimolina prvotno napisa
    Citiraj tridesetri prvotno napisa
    moje misljenje.
    Potpuno, ali pooootpuno se slažem s ovim!! Ukrala si mi misli iz glave
    Ja bi išla da je bilo medicinskog razloga za to, iako mi je ginekolog dva puta naglasio kako je 2d po nekim pitanjima "jači" od 3d i da na 2d vidi sve što bi vidio i na 3d i da je 3d samo lijepši za roditelje!
    Bilo mi je bezveze mučit i ozračivat bebicu i to nepotrebno zbog mog hira, a baš i meni sve bebe na tom 3d, 4d izgledaju nekako iste. Ja se bum lijepo strpila kad budem mogla prvi put vidit i poljubit svoje Zlato...
    X
    Ja sam išla na 4D, odnosno mislim da se kod mojeg dr. zove 3D - 4D, kao iz medicinskog razloga, ali danas kad o tome razmišljam, mislim da sam totalno nepotrebno išla. :/

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da su slikice uključene u cijenu, a neki ti ginekolozi čak i video naprave. Moja meni u DU video bebe htjela napravit besplatno, ali sam došla u ZG prije nego smo stigle.

Uglavnom ja sam UZV sa slikicama i 2d/3d platila 300 KN. S tim da ona ima nekakav aparat koji pokazuje i 2d i 3d u isto vrijeme na monitoru, 2 različite slike. Iskreno taj 3d mi nije neka brija, i nisam ga čak ni tražila. Neču ga sigurno nikad ni tražit...a pišonja nam nije baš bio voljan pokazati fačicu, uglavnom sam vidjela guzu i ruke

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ruza prvotno napisa
    cure mene zanima jel ista cijena ako mi napravi "samo" 3d/4d uzv ,bez pregleda(a da dobijem filmiće i slikice) ili je to sve uključeno u cijenu?
    thanx
    U Viliju je ista cijena.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

idem privat, i meni moj po defaultu pokaze 3D (ili 4D, fakat ne znam) u sklopu cijelog pregleda. sve skupa dode 300kn i snimi mi na USB i slikice i filmic normalnog UVZ-a. obicno UVZ traje maksimalno 15 min. meni je fora vidjeti, a bake i dede me nakon filmica bar tjedan dana ne maltretiraju pitanjima. da ne kazem kako je prabaki to bilo pravo otkrice

ja sam imala 5 UVZ-a do sad (a 23 tjedan je) i mozda to nije najsigurnija stvar na svijetu, ali bome psihicki mi je neopisivo znacajno jer sam nakon njega kad vidim da je sve okej stvarno u potpunosti smirena. vidim da je "sve na broju" i to mi je dok nisam pocela intenzivno osjecati udarce fakat bilo ko lexaurin. uz to sto je i fora

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Pitanje.. koliko ste imale ultrazvuka u trudnoći? ja sam 18-ti tjedan, i do sada sam pregledana 2 puta vaginalno i 3 puta trbuh.. Spomenula sam doktorici da bi otišla na 3d pa mi je rekla da odem za 4 tjedna (22 tj.) jer je ona taman na godišnjem pa mi je super taman obaviti pregled.. Pošto je to bio trenutak gdje nisam skroz razmišljala, sad nekako ne znam dal da odem zbog štetnosti na 3d ili da odem na pregled njenoj zamjeni.. mislim, i na tom pregledu će me pregledati ultrazvukom a mene brine njegova štetnost.. Ne znam da li je to na polovici trudnoće već puno ultrazvuka ili je kod svakog tako..

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sto želiš dobiti sa 3D uzv-om? Detaljni pregled svih organa najbolje je napraviti između 18 -21 tj. kod nekog stručnjaka koji zna kako gledati . Iako za taj pregled nije nužno raditi 3D , dobar stručnjak sve na običnom vidi ( taj pregled traje minimum pola sata da bi se sve detaljno vidjelo).

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

pa kao htjeli bi vidjeti bebu.. tj više dragi, meni nekako nije do toga da joj vidim lice prije nego mi dođe, skroz umjetno i neprirodno.. tako da mislim da ni neću otići na 3d, ali me svejedno zanima koliko često se ide na ultrazvuk, meni se ovo čini puno jer ne znam ništa o tome

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U zadnjoj trudnoći koja je zavrsila porodom ukupno 5 uzv-a.
    Tri detaljna u preporucenim tjednima 12-20-30, i dva brzinska ( jedan u 7 tj. i jedan u 38 tj.).
    3D samo da bi imala slikicu mi je apsolutno nepotrebna stvar ( pogotovo ako dr. ne napravi detaljni pregled organa na tom pregledu sa 2 D uzv-om).

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam u prvoj trudnoci isla svakih cca 5 tjedana na uzv (u pocetku manje, pred kraj trudnoce vise), od toga je jedan bio 3D ali ne zbog 3D-a nego zbog anomaly scana o kojem ti cure pricaju - pregled svih organa, mjerenje i to... to se radi kod specijaliziranih doktora koji imaju certifikat za to i ne treba im 3D za taj pregled...
    nikad nisam citala o stetnosti ultrazvuka

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

http://www.roda.hr/article/read/isti...uka-u-trudnoci evo baš na rodi bila pročitala.. a nije mi moja ginekologica ništa spominjala za takav pregled organa, pa onda možda najbolje da odem na 3d ako se na njemu sve bolje vidi..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.roda.hr/article/read/isti...uka-u-trudnoci evo baš na rodi bila pročitala.. a nije mi moja ginekologica ništa spominjala za takav pregled organa, pa onda možda najbolje da odem na 3d ako se na njemu sve bolje vidi..
    Uzv organa se gleda na 2d , i gleda ga stručnjak koji ima certifikat za takvu pretragu. Meni je pogledao i na 3d (bez da sam trazila )neke detalje jer je uočio problem, ali nisam išla zbog slika , nego isključivo zbog dijagnostike.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Dakle, kod svoje doktorice sam naručena krajem 9-og mjeseca ( jer je na godišnjem) a u međuvremenu mi nije spomenula ništa za pregled organa ali mi je rekla da odem na taj 3d pošto smo rekli da bi možda otišli na njega.. Pošto kažeš da je pregled organa najbolje obaviti između 18-21 tjedna, što će biti kroz 2-3 tjedna, gdje da odem onda, tko ima certifikat? 3D me ne privlači zbog slika, kao što rekoh umjetno mi je to jako, ali ako se na njemu može vidjet neka nepravilnost bolje nego na 2d onda je bolje da odem.. valjda..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dr.Kos , poliklinika ginekos , kod okretista tramvaja na crnomercu.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Hvala

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam bila kod dr. Harni - Dubrava...
    al ne znam kad je na godišnjem, ja sam bila 10.7. i bila je tamo...
    500kn

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •