Da, stvar je u tome da u nižim razredima imaju vremena za sve - manje je sati nastave, a i gradivo je lakše pa nema toliko posla kod kuće. U višim razredima se satnica naglo povećava, kao i opseg gradiva, a paralelno se i treninzi zahuktavaju i postaju češći, a zahtjevi su veći. Pa tko izdrži, izdrži.
Moj nije u sportu, ali ima vrlo sličnu situaciju u glazbenoj, dođe mu na isto. I također vidim kako su mu 5., a pogotovo sad 7. razred u školi još više proširili krug interesa, pa bi išao na nekoliko dodatnih, satnica je ionako velika, i stvarno se to pretvara, kako je Mima izračunala, u puno radno vrijeme. A poslije škole onda još ima posla na drugoj strani...
Mislim da je tu na svakom roditelju da procijeni koliko je previše za njegovo dijete, ja na svojem vidim da ima puno energije (puno više nego što sam je ja imala u toj dobi), pa ga zasad ne sprečavam, samo ga povremeno upozorim na nemoguće sklopove. Kao kad su mu neki dan stavili jednu dodatnu u dan kad je u školi po rasporedu ionako 8 sati