Ja svojem tadašnjem dvogodišnjaku nisam ništa govorila, jednostavno smo se razišli, ja sam se vratila kući ,a on je ostao tamo gdje je i jošuvijek je.
Dan danas imaju virtualan odnos, zanimljivo čak i kada je i otac bio u Lijepoj našoj 300 km udaljen svejedno su imali virtutualan odnos.
Ispočetka mi je to teko padalo zbog sina, jer sam željela da djete ima oca, kakvog takvog i užasno sam se trudila da zovem, dajem telefon, šaljem slike, djelim uspomene s ocem.
Ćak je mene otac uvjeravao neko vrijeme da možemo imati korektan odnos zbog djeteta, što sam i ja smatrala donekle dobrim zbog sina.
Ali ubrzo sam shvatila, što na moju, a kasnije i na sinovu sreću da to NIJE MOJ POSAO.

Danas sve rijeđe zove, prisutan je virtualno, nekad me to ljutilo, čak sam bila tužna, ali nikad sinu koji danas ima 4 i pol godine nisam niti jednu lošu stvar rekla o ocu, a kada bi bila pitanja o tome zato otac ne živi s nama, uvijek bi bila iskrena i rekla bi mu da tata živi na drugom kontinentu i da je daleko trenutno, ali da se može vidjeti s tatom kada god bude želio , da ga možemo probati nazvati.
Kada bi ga i zvalo djete, otac bi mu se u više navrata ili nije mogao javiti ili nije želio, al djete je to samo vidjelo na kraju bez da sam se ja uplitala u priču.

Ako bi me djete pitalo dali može biti kod oca odgovorila bi mu da ga sam pita.
Ono što želim reći u mojem slučaju to je bilo oke, jer je djete samo shvatilo bez mojega uplitanja stvari o ocu. Kao što će sam shvatiti neke stvari kroz odrastanje bez da se mi ko roditelji uplićemo.

Ja osobno ne rabim riječi u svojoj komunikaciji mama i tata se ne vole, ne slažu ne čuju. Nego mama i tata te jako vole, ako te nešto zanima pitaj ili mene ili tatu, pa čemo pokušati odgovoriti.
Djeca su jako pametna, ja recimo svome sinu nisam punio objašnjavala, sam je shvatio većinu stvari.
Možda da je otac bio više prisutniji vjerovatno bi bilo više tih pitanja, ali ovako je sam shvatio jako dobro.

I dalje ga mislim tako odgajati. A otac je sam podgovoran za svoj odnos s njim, bez da se ja mjesam. To je njegova odgovornost i pravo.