Drage forumašice! Evo mene po prvi put sa, nažalost, tužnom temom. Iako sam često na forumu i pronalazim mnogo korisnog za sebe i moju bebicu (moja anđelica se rodila prije 7 tjedana :D ), na "postanje" sam se odlučila iz drugog razloga. Naime, moja draga prijateljica rodila je mrtvu bebu 3 dana prije predviđenog termina. Sama ova rečenica toliko je šokantna i teška da me opet prolazi sva bol tog kobnog ponedjeljka, 27.3., kad se moje malo kumče moglo roditi živo i zdravo. Ja sam tada bila u iščekivanju moje Jane koja se rodila točno dva tjedna nakon toga. Moja prijateljica, M., zatrudnila je dva tjedna prije mene,bila bi joj to treća beba. Zajedno smo prolazile trudnoću, uživale u svakom trenutku, izmjenjivale iskustva i zajedno se radovale našim anđelima. M. je tjedan dana prije termina svaki drugi dan odlazila na ctg u Petrovu, sve je bilo u redu. No, u četvrtak je bila 2 puta te opet u petak ujutro. Poslali su ju doma i rekli da dođe opet u ponedjeljak. Ona je čitavo vrijeme govorila da će njen Matej ranije "van", toliko je bila nestrpljiva. U ponedjeljak,prije nego je stigla u bolnicu, rekla mi je da se nada da će i ostati. I je. Ali ne da rodi svog anđela živog i zdravog. Na uzv malo srčeko više nije kucalo.
Bilo je to prestrašno da bi bilo istinito. Nikakvu riječ utjehe nisam mogla ni znala za nju pronaći. I dalje je neutješno. Kad sam rodila moju Janu,njeno kumče, osjećala sam se tako sebično. To sam joj i rekla, jer sam i dalje htjela s njom stalno razgovarati, toliko mi je nedostajalo svaki dan s njom podijeliti, kao kad smo bile trudne. Evo što mi je porukom odgovorila: "Nemaš zašto osjećati se sebično. Ti uživaj u svom majčinstvu jer to je toliko prekrasno i neprocjenjivo da svaki trenutak treba iskoristiti. I dok živiš, nikada ti neće biti dosta tih trenutaka. Majčina je ljubav nezasitna, beskrajna i uvijek postoji ogromna želja da ju ponovo i ponovo daješ ispočetka novom djetešcu. I ja da mogu,odmah sad, zanijela bih ponovo i tražila svog malog Mateja od Boga natrag u sebe."
Toliko je jaka moja M. A opet toliko krhka i tužna. Izgubljena, a opet pokazuje put drugima. Nemoćna, a jača i tješi ljude oko sebe.
Želim joj pomoći. Razgovarati i šutjeti. Slušati i plakati. Smijati se i radovati s njom. Jer znam da ona to hoće. I može. Jer zna da je njen mali anđeo s neba gleda i prati.
Tražila sam po netu tekstove koje bismo mogle pročitati. Ovdje sam pronašla dva; "Istina je.." i "Što kad vam prijatelji izgube dijete". Pomoglo bi nam kad biste rekle gdje još pronaći nešto slično, ili samo.. riječ utjehe.. Hvala
![]()

Odgovori s citatom